Példátlan töréstesztet produkált a Tesla Model 3 Európában
Üzlet

Példátlan töréstesztet produkált a Tesla Model 3 Európában

Portfolio
A Tesla Model 3 tarolt az Euro NCAP töréstesztjén is, a megszerezhető öt csillagot simán bezsebelte és olyan magas pontszámot ért el, amelyre korábban még nem volt példa.
Tavaly októberben számoltunk be arról, hogy a Tesla Model 3 az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal töréstesztjén kiválóan vizsgázott. Mindhárom főkategóriát, a frontális ütközést, az oldalütközést oszloppal és az oldalütközést fallal, a maximálisan adható öt csillaggal teljesítette. Ráadásul az alkategóriák értékelésekor sem találtak fogást az új modellen. A törésteszt eredménye egyben azt is jelentette, hogy Elon Musk vállalata az egyetlen olyan autógyártó a világon, amelynek minden egyes gyártott modellje a lehető legjobb értékelést kapta az amerikai hatóság töréstesztjén. Korábban a Tesla Model S és a Tesla Model X is minden kategóriában öt csillagot szerzett.

A Model 3 most az Euro NCAP töréstesztjén is bizonyított, azon túl, hogy simán bezsebelte a maximálisan adható öt csillagot, olyan magas összpontszámot ért el, amelyre a szervezet történetében még soha nem volt példa. A töréstesztről természetesen videó is készült:Az Euro NCAP töréstesztjén négy kategóriát pontoznak: az első utasok biztonságát, a gyermek/gyermekülés biztonságát, a gyalogos biztonságát és a biztonsági segédrendszereket. Fontos kiemelni, hogy a Tesla Model 3 nem végzett minden kategóriában az élen, összességében ugyanakkor sikerült a megszerezhető 400 pontból 348 pontot elérnie, amelyre korábban még nem volt példa. Az eddigi legjobb teljesítményt a szintén 2019-ben tesztelt Volkswagen T-Cross mutatta, amely 344 ponttal zárta az Euro NCAP próbáit.

A Tesla Model 3 győzelmében nagy szerepet játszott egyébként az is, hogy fejlett biztonsági segédrendszerekkel rendelkezik, ezektől messze elmaradtak azok a rivális modellek, amelyek más kategóriában például jobbnak bizonyultak.

Példátlan töréstesztet produkált a Tesla Model 3 Európában
(CleanTechnica)
Masterplast_ Tibor Dávid 9944_pp fotó_Leskó Tamás
Stock exchange
NEW YORK, USA - APRIL 23: Hungarian Foreign Minister Peter Szijjarto speaks during an exclusive interview on April 23, 2019 in New York, United States. (Photo by Atilgan Ozdil/Anadolu Agency/Getty Images)
_M7B1699
E.ON
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Masterplast_ Tibor Dávid 9944_pp fotó_Leskó Tamás