Új kedvenc részvénye van a hazai alapkezelőknek
Üzlet

Új kedvenc részvénye van a hazai alapkezelőknek

Portfolio
A magyar tőzsde a történelmi csúcsáról lefordulva májusban nagyot esett, a BUX ezt követően bár többször is emelkedéssel próbálkozott meg, azonban a júniusi emelkedési kísérletek kifulladásával a hazai részvényindex végül mérsékelt eséssel zárta az év hatodik hónapját. A Portfolio legfrissebb alapkezelői felméréséből kiderül, hogy az általunk megkérdezett hazai alapkezelők egy része akár nagyobb emelkedést is elképzelhetőnek tart a hazai részvénypiacon a következő 12 hónap folyamán, míg a profi befektetők ebben a hónapban az OTP részvényeit kedvelték leginkább.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Allianz, CIB Alapkezelő, Dialóg, Diófa, Erste Alapkezelő, Equilor, Generali, Hold Alapkezelő, MKB Alapkezelő, OTP Alapkezelő, Raiffeisen Alapkezelő. Az áprilisi történelmi csúcsot májusban negatív korrekció követte a magyar tőzsdén, a BUX május végén felpattant, majd a hazai részvényindex június elején ismét lefordult, miután a nemzetközi részvénypiaci hangulatra az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos aggodalmak vetettek árnyékot. A magyar tőzsde június közepén ismét emelkedéssel próbálkozott meg, az emelkedési kísérletek kifulladásával a BUX összességében minimális eséssel zárta az év hatodik hónapját.

Új kedvenc részvénye van a hazai alapkezelőknek

Ebben a hónapban a felmérésünkben résztvevő alapkezelők 73 százaléka számított arra, hogy a magyar tőzsde mínusz 5 és plusz 5 százalékos sávban mozoghat majd háromhónapos időtávon, míg az alapkezelők 27 százaléka tartott elképzelhetőnek a hazai részvényindex esetében nagyobb, 5 és 15 százalékos emelkedést is. 12 hónapos időtávon az alapkezelők 55 százaléka várja, hogy a BUX mínusz 5 és plusz 5 százalékos sávban mozog majd, mindemellett a profi befektetők 36 százaléka várt nagyobb, 5 és 15 százalék közötti emelkedést a magyar tőzsdén. A felmérésünkben résztvevő hazai alapkezelők egy kis része azonban pesszimista, a profik 9 százaléka várt 5 és 15 százalék közötti esést a magyar tőzsdén a következő 12 hónapban.

Új kedvenc részvénye van a hazai alapkezelőknek

Az alapkezelői válaszokból képzett 3 hónapos mutató esetében a pesszimizmus csökkenése látható, miután a felmérésünkben résztvevő alapkezelők 73 százaléka számít arra, hogy a hazai részvényindex rövid távon mínusz 5 és plusz 5 százalékos sávban mozoghat, és az alapkezelők immár 27 százaléka számít nagyobb, 5 és 15 százalék közötti emelkedésre a következő három hónap során. A 3 hónapos időtávon nagyobb esést nem vártak a felmérésünkben résztvevő alapkezelők. Az alapkezelői válaszokból képzett 12 hónapos mutató esetében a pesszimizmus csökkenése volt megfigyelhető, miután a felmérésünkben résztvevő alapkezelők 55 százaléka számít arra, hogy a magyar tőzsde 12 hónapos időtávon mínusz 5 és plusz 5 százalékos sávban mozoghat, mindemellett ebben a hónapban nőtt az optimisták aránya, miután 36 százalék volt azon alapkezelők aránya, akik szerint 5 és 15 százalék közötti emelkedés is elképzelhető a magyar tőzsdén a következő 12 hónap során. Míg az általunk megkérdezett alapkezelők 9 százaléka számított arra, hogy a hazai részvényindex esetében egy nagyobb, 5 és 15 százalékos esés következik a következő 12 hónapban.

Új kedvenc részvénye van a hazai alapkezelőknek
Új kedvenc részvénye van a hazai alapkezelőknek

A hazai blue chipek közül ebben a hónapban az OTP részvényeit 7 alapkezelő emelte ki kedvenc részvényeként, amiben szerepet játszhatott, hogy az OTP árfolyama júniusban nagyot esett, az alapkezelők pedig valószínűleg a bankpapír júniusi esésében kedvező vételi lehetőségét láthattak, ezt a forgatókönyvet erősítheti, hogy az OTP árfolyama a júniusi esés után a hét első felében felpattant. A Magyar Telekom és a Richter részvényeit ebben a hónapban három alapkezelő emelte ki, mint kedvenc részvényét, míg a Mol ebben a hónapban két említést kapott. A hazai alapkezelők közül ebben a hónapban hárman jelölték meg kedvenc részvényükként a Waberer'st, amiben szerepet játszhatott, hogy a társaság részvényei bár január elejétől június közepéig közel 57 százalékot estek, azonban ezt egy masszív felpattanás követte. Bár az árfolyam a június közepén látott felpattanás után ismét lefelé csorgott, azonban a profik egy része valószínűleg továbbra is a pozitív fordulat lehetőségében bízik. Az Alteo, az ANY Biztonsági Nyomda és a Graphisoft Park részvényei ebben a hónapban egyaránt 2-2 említést kaptak.

Új kedvenc részvénye van a hazai alapkezelőknek

A felmérésünkben résztvevő alapkezelők ebben a hónapban hárman emelték ki a Molt, mint legkevésbé kedvelt részvényt, a Richter ebben a hónapban két említést kapott. A blue chipek közül az OTP és a Magyar Telekom részvényei nem kaptak említést ebben a hónapban. A közepes kapitalizációval rendelkező cégek részvényei közül a 4iG, az Appeninn, és a CIG Pannónia részvényei ebben a hónapban 2-2 említést kaptak, míg a hazai alapkezelők részéről az Opus és a Waberer's papírjai szintén 2-2 említést kaptak ebben a hónapban.

Új kedvenc részvénye van a hazai alapkezelőknek

Címlapkép forrása: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

bika wall street index tőzsde
jean cloude juncker
mol olajipar
huawei mobiltelefon
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
bika wall street index tőzsde