Előfizetői tartalom

Kemény dió volt, de már digitálisan beszél az MNB és a piac

Grácsmann Dávid
|
Jártas Ágnes
Évi közel harmincezer kérelmező kommunikálhat digitálisan az MNB-vel tavaly január, az elektronikus ügyintézés bevezetésének jogszabályi határideje óta. Sok éves háttérmunka, felkészülés kellett a jegybanki felügyeleti belső rendszerek átalakítására, egyes ügytípusok elektronizálására és a szabályozás kialakítására. Leggyakrabban és a legtöbb ügytípust tekintve az MNB az engedélyezési eljárásokban alkalmazza az e-ügyintézést.

Aki a pénzpiaci, tőkepiaci, pénztári vagy biztosítási piacon tevékenykedik, az a tavalyi év során már találkozhatott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elektronikus engedélyezési eljárásaival. 2018-ban több mint 28 ezer engedélyezési tárgyú elektronikus bejelentés és kérelem érkezett az MNB-hez, melyből több, mint 2000 ügy zárult határozattal.Több éves folyamatAz MNB-nél (illetve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés