Üzlet

A kutatás-termelés húzhatja az OMV-t

Portfolio
Az OMV ma reggel publikált főbb második negyedéves számai alapján a kutatás-termelés divízió kitermelési volumene és átlagos értékesítési ára is emelkedett éves alapon. A finomítói marzsok továbbra is nyomás alatt voltak, de ezt valamelyest kompenzálhatta a javuló petrolkémiai árrés. A kiskereskedelmi üzletág eredményessége tovább növekedhetett.
Az OMV ma reggel 8 órakor közzétette 2019 második negyedévére vonatkozó, legfontosabb eredménybefolyásoló számait. A gyorsjelentés július 31-én fog várhatóan napvilágot látni, azonban a tendenciák már jól előrejelezhetőek.

A kutatás termelés (Upstream) divízió eredménye növekedhetett mind éves, mind negyedéves alapon. A volumen- és az árhatás is pozitívan járulhat hozzá a második negyedéves eredményekhez. A teljes szénhidrogén termelése az olajtársaságnak 490 ezer hordó olajegyenértékesre nőhetett az egy évvel ezelőtti 419 ezerhez, és az előző negyedéves 474 ezerhez képest. Az átlagos realizált szénhidrogén ár is nagyságrendileg 10%-kal magasabb, mint egy évvel visszamenőleg. Átlagosan most 65,9 dollár hordónkénti egységárért értékesíthette a vállalat a szénhidrogéntermelését 2019 második negyedévében. Különösen jó teljesítménynek mutatkozik ez annak fényében, hogy az északi tengeri Brent olaj mindeközben éves alapon 10%-ot esett, 74,39 dollárról 68,86 dollárra. Valószínűleg a kőolaj árára kötött fedezeti ügyleteknek lehetett köszönhető a relatíve magas realizált értékesítési ár.

A kutatás-termelés húzhatja az OMV-t


A kutatás-termelés húzhatja az OMV-t
A finomítás (Downstream) üzletág már nem zárhatott az Upstream-hoz hasonló fényes negyedévet. A finomítói marzsok tovább erodálódtak. Átlagosan 3,18 dollár árrést zsebelhetett be a társaság egy hordó finomított terméken. Ez az érték egy évvel korábban még 5,23 dollár volt, de még az előző negyedévben is 4,04 dollár. A marzs romlást valamelyest kompenzálhatta a növekvő finomítói termelés, mely éves alapon nagyságrendileg 3%-kal nőtt.

A kutatás-termelés húzhatja az OMV-t
A gyenge finomítói makrokörnyezettel szemben a petrolkémiai árrés viszont hízni tudott, éves alapon majdnem 20%-ot, tonnánként 475 euróra emelkedve.

A kutatás-termelés húzhatja az OMV-t
A kiskereskedelmi divízió negyedéves alapon magasabb marzsokat tudott realizálni az előzetes riport alapján, mely a Mol fogyasztói szolgáltatások szegmensének feleltethető meg.
ujszulott
e-cigi
Megszolalt a kormany gigantikus brusszeli buntetetesrol1500
DLAPE20190501316
borisjohnson
ubsermotti
Frankfurti tőzsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
facebookshutter