Üzlet

Emelkedéssel zárt a 4iG a mai bejelentés után

Portfolio
A 4iG részvényeit ma reggel felfüggesztették fontos bejelentés előtt, a bejelentés megérkezett, amelyből kiderült, hogy a 4iG megvásárolja a T-Systemset, a kereskedés ma délben újraindult a 4iG részvényeivel, az árfolyam több mint 8 százalékot emelkedett ma, a lendület a piaczárásra azonban alábbhagyott és a 4iG végül 1,1 százalékos erősödéssel zárta a hét második napját.

Emelkedéssel zárta a keddi kereskedést a 4iG

Emelkedéssel zárta a keddi kereskedést a 4iG, miután bejelentették, hogy a társaság megvásárolja a Magyar Telekom leányvállalatát, a T-Systemset. A 4iG árfolyama 1,1 százalékkal került ma feljebb, míg a Magyar Telekom 1,9 százalékos erősödéssel zárta a hét második napját.


Alábbhagyott a 4iG lendülete

A 4iGrészvényeit ma reggel fontos bejelentés előtt felfüggesztették, a bejelentés megérkezett, amelyből kiderült, hogy a 4iG megvásárolja a hazai IT-piac egyik legnagyobb vállalatát, a több szegmensben is piacvezető T-Systemset. A bejelentés után újraindult a kereskedés a 4iG részvényeivel, a társaság részvényei ezután 8,6 százalékkal kerültek feljebb, az árfolyam ezzel érdemben megközelítette a június közepi, 1184 forintos napon belüli történelmi csúcsát. A lendület délután alábbhagyott és a 4iG részvényei a korábbi emelkedés egy részét ledolgozták, a 4iG 3,5 százalékkal került feljebb. A 4iG 1,27 milliárd forintos forgalom mellett emelkedik, ezzel a 4iG a harmadik legforgalmasabb részvénye a magyar tőzsdén az OTP és a Mol után. Azonban érdemes megemlíteni, hogy a 4iG részvényeinek mai forgalma 35,7 százalékkal alacsonyabb a társaság papírjainak idei, átlagos forgalmával összehasonlítva.


Emelkedik a 4iG a mai bejelentés után

A 4iG részvényeit ma reggel felfüggesztették a társaság fontos bejelentése előtt, a bejelentés megérkezett, amelyből kiderült, hogy a korábbi pletykák igaznak bizonyultak, és 4iG megvásárolja a hazai IT-piac egyik legnagyobb vállalatát, a több szegmensben is piacvezető T-Systemset. A Magyar Telekom leányvállalata a jelenlegi 4iG-hez képest hatalmas, éves szinten több mint 100 milliárd forintos cég, a felvásárlással a 4iG szinte egy lépéssel a hazai informatikai piac meghatározó szereplője lesz. A 4iG részvényeivel ma délben újraindult a kereskedés, a társaság részvényárfolyama 8,6 százalékot emelkedett, majd a lendület kissé alábbhagyott és a 4iG árfolyama 5,2 százalékkal került ma feljebb.


A Magyar Telekom is emelkedik ma, a telekomcég árfolyama 3,6 százalékos pluszban is járt ma, majd a papír a korábbi emelkedés egy részét ledolgozva 1,8 százalékkal került ma feljebb.


Szárnyal a 4iG

A 4iG részvényeit a keddi piacnyitás előtt egész napra felfüggesztették fontos bejelentés előtt, a bejelentés megérkezett, amelyből kiderült, hogy 4iG megvásárolja a T-Systemset. Ma délben újraindult a kereskedés a 4iG részvényeivel, az árfolyam 7,5 százalékkal került feljebb.


Újraindul a kereskedés a 4iG részvényeivel

A 4iG részvények kereskedését a keddi piacnyitás előtt egész napra felfüggesztették, miután a társaság olyan bejelentést kívánt tenni, ami a részvény árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja. A bejelentés megérkezett, amelynek értelmében a 4iG megvásárolja a T-Systemset. A tőzsde által közzétett határozat alapján újraindul a kereskedés a 4iG részvényeivel, az alábbiak szerint:

  • 12:00 - 12:02 - Előkészítés szakasz
  • 12:02 - 12:07 - Ajánlatgyűjtési részszakasz
  • 12:07 + véletlenszerű lezárás - Ármeghatározás és kötés részszakasz
  • Ármeghatározás és kötés részszakasz vége + maximum 2 perc - Ajánlati könyv kiegyensúlyozás
  • Ajánlati könyv kiegyensúlyozás részszakasz végétől - Folyamatos kereskedés

Mekkora magyar informatikai óriás jön létre?

A T-Systems felvásárlásával a 4iG a hazai informatikai piac nagyágyúja lesz, rövid távon egy közel 150 milliárd forintos bevételű cég körvonalazódik. Tovább a cikkhez

Bréking: A 4iG megvásárolja a T-Systemset

Igaznak bizonyultak a pletykák, a 4iG megvásárolja a hazai IT-piac egyik legnagyobb vállalatát, a több szegmensben is piacvezető T-Systemset. A Magyar Telekom leányvállalata a jelenlegi 4iG-hez képest hatalmas, éves szinten több mint 100 milliárd forintos cég, a felvásárlással a 4iG szinte egy lépéssel a hazai informatikai piac meghatározó szereplője lesz. Tovább a cikkhez
GettyImages-482460361
GettyImages-1162791014
penzvaltas forint dollar brexit
Alteo klub
OrbanViktor
Frankfurti tőzsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
GettyImages-1162791014