Előfizetői tartalom

Szakadt autókkal furikázunk, pedig milliók nélkül is új autóba lehet ülni

Portfolio
Tavaly rekordszámú autót helyeztek újonnan forgalomba a magyar utakon, azonban ez sem akadályozta meg az autópark átlagéletkorának növekedését, mert az újonnan regisztrált autók többsége is import használtautó. Bár a nullkilométeres autók eladása is nőtt, annak sokszorosa a használtautópiac forgalma. A magyar lakosság számára ráadásul a biztonság egyet jelent a saját tulajdonnal, és inkább vásárolnak 10 évnél idősebb autót - vállalva a magas fenntartási költségeket - minthogy valamely havidíjas pénzügyi konstrukció keretében új autóba üljenek. Pedig a felhasználási szokásokhoz igazítva már vannak olyan kedvező lehetőségek is, amelyek akár önerő nélkül lehetővé teszik, hogy havi díj fejében néhány évente új autóba üljünk, megszabadulva az üzemeltetés minden nyűgétől.

Egyre több autó az utakonSoha nem látott mennyiségű, újonnan forgalomba helyezett autót regisztráltak tavaly, eddig 2003 volt a rekordév, 274 ezer járművel, tavaly azonban ennél 8 százalékkal többet, 295 ezer autót vettek számba először az országban. Ezeknek azonban többsége - 160 ezer - import használtautó volt, amelyek csak a magyar utakon - és regisztrációs rendszerben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés