Üzlet

Jön az év legnagyobb tőzsdei kibocsátása, tőzsdére meg az ázsiai Budweiser

Portfolio
Az Anheuser-Busch InBev tőzsdére viszi ázsiai leányvállalatát, a Budweiser Brewing Company APAC részvényeivel július 19-én indulhat a kereskedés a hongkongi tőzsdén, a cég 8,3 milliárd dolláros IPO-ja az idei év legnagyobb tőzsdei kibocsátása lehet majd.
Az italgyártó óriáscég, az Anheuser-Busch InBev (AB InBev) a rivális SABMiller 2016-os felvásárlásával jelentős adósságot halmozott fel, az AB InBev a jelentős, 100 milliárd dollárt meghaladó adósságállományát a cég részben ázsiai leányvállalatának tőzsdére léptetésével csökkentheti majd.

A Budweiser Brewing Company APAC portfoliójában többek között olyan márkák szerepelnek, mint a Stella Artois vagy a Corona, a cég számára kedvező jel, hogy a régiós sörértékesítés növekedésével párhuzamosan a tehetősebb vásárlók a prémium sörök irányába mozdulnak el.

A társaság IPO-ja az idei év legnagyobb tőzsdei bevezetése lehet majd, a cég részvényeit a hongkongi tőzsdére vezetik be, a társaság 1,63 milliárd darab részvényt ad el, és a részvényekkel július 19-én indul majd el a kereskedés.

A tranzakcióban résztvevők információi alapján a Reuters arról számolt be, hogy társaság a 40 és 47 hongkongi dolláros részvényenkénti ársáv alja felé irányítja a befektetőket, az ársáv 15,5-18,2 közötti, 2020-as előretekintő EV/EBITDA szorzót, és 28,5-33,5 közötti 2020-as előretekintő P/E szorzót jelent a társaság részvényei esetében.

A Reuters szerint az IPO esetében túljegyzés volt tapasztalható, a társaság részvényei iránt az intézményi befektetők mellett állami vagyonalapok, és észak-amerikai nyugdíjalapok is érdeklődtek. A Reuters szerint még az ársáv aljával kalkulálva is 8,3 milliárd dollárt vonhatna be a vállalat, megelőzve ezzel az Uber májusi, 8,1 milliárd dolláros IPO-ját.

(Reuters)
Gyorgy Matolcsy, Governor of the Magyar Nemzeti Bank
Frankfurti tőzsde
Budapesti utca
GettyImages-1180080525
shutterstock_712267579
cimlap_kep_decker-attila_es_szalma_csaba
önkormányzati választás
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
Frankfurti tőzsde