Összefog az elektromos és az önvezető autózásban a Volkswagen és a Ford
Üzlet

Összefog az elektromos és az önvezető autózásban a Volkswagen és a Ford

Portfolio
Masszív átalakuláson megy keresztül az autóipar, a gyártók különböző együttműködésekkel igyekeznek csökkenteni a költségeiket, a világ legnagyobb autógyártója, a Volkswagen ma bejelentette, hogy több területen a Forddal működik majd együtt.
Az nem meglepő az autóiparban, hogy a költségek csökkentéséért a különböző autógyártók együtt fejlesszenek alkatrészeket, platformokat vagy akár komplett autókat, és igaz ez a jövő technológiáira is, ebben kötött most komoly együttműködést a Ford és a Volkswagen.

Két fontos területen működik majd együtt a két nagyvállalat:
  • Egyrészt közösen fejlesztenek majd önvezető technológiákat, itt abban állapodott meg a két autógyártó, hogy a Volkswagen 2,6 milliárd dollárt fektet majd a Ford önvezető autós cégébe (1 milliárd dollárt készpénzben, és a közös cégbe beteszik majd a Volkswagen önvezető autós vállalatát, amelynek értéke 1,6 milliárd dollár), az Argo AI-ba, és 500 millió dollárnyi Argo-részvényt is megvásárol a Fordtól, így a két cég egyenlő részesedést szerez a közös vállalatban,
  • másrészt abban is megállapodtak, hogy a Ford az európai elektromos modelljeihez a Volkswagen által kifejlesztett elektromos platformot, az MEB-t használja majd, amiért licenszdíjat fizet majd a Volkswagennek. A Ford 6 év alatt 600 ezer elektromos járművet gyártana Európában, ehhez alkatrészeket a Volkswagentől szerezne be. Az első ilyen autójukat 2023-ban dobhatják piacra.


Ezen túlmenően további együttműködési lehetőségeket is vizsgálnak a felek. A Volkswagen és a Ford egyébként a haszongépjárműveknél már együttműködik, annak, mint az új megállapodásnak is az volt a célja, hogy javuljon a mérethatékonyság és csökkenjenek a költségek az autóiparban szinte példa nélküli átalakulási folyamatban, amit az elektromos és önvezető autózás jelent, és amit nehezít a szabályozói környezet szigorodása.

A hírnek mindkét vállalat részvényesei örültek, a Volkswagen árfolyama 1,5 százalékkal került feljebb, a Ford árfolyama a piacnyitás előtti kereskedésben szintén közel 1,5 százalékot emelkedett.

Összefog az elektromos és az önvezető autózásban a Volkswagen és a Ford


Összefog az elektromos és az önvezető autózásban a Volkswagen és a Ford
Címlapkép: Boris Roessler/picture alliance via Getty Images
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
online bolt_shutter