Új napelemes hibrid autóval támad a Toyota
Üzlet

Új napelemes hibrid autóval támad a Toyota

Portfolio
A Toyota a Prius hibrid modelljének napelemes változatán dolgozik: az autó karosszériájára telepített új fejlesztésű napelemekkel töltenék az autó elektromos motorjának akkumulátorát menetközben is, a módosított napelemekkel naponta 44,5 kilométert lehet megtenni - írja a Marketwatch.
Az elektromos autók piaca mellett a hibrid autók piaca is növekedik: Amerikában felmérések szerint 2025-re az autók 15 százaléka hibrid meghajtással működik majd, tavaly ez az arány 2,7 százalék volt. A Toyota gyártotta az első hibrid modellt, a Priust, azonban a modell folyamatosan veszít népszerűségéből az elmúlt hat évben, ugyanis a legtöbb autógyártó is megjelent a saját hibrid modelljeivel, a Prius pedig csökkenő eladási számokat produkál.

Ezen fordítanának most a Toyotánál egy új fejlesztéssel, melynek tesztje még ebben a hónapban elindulhat. A csak Japánban értékesített Prius Prime modellekben az elektromos motor akkumulátorát a karosszériára telepített napelemek töltik vissza, ezzel is növelve a csak elektromos meghajtással megtehető kilométerek számát.

Most a Toyota a Sharp és a Nedo közös fejlesztéseképpen olyan módosított napelemeket építene a modellre, amely az előző modelléhez képest 4,7-szer nagyobb teljesítményű napelemekkel töltené az autó akksiját. A Toyota demo-autója 840 watt teljesítménnyel tölti magát a napelemekkel, míg a korábbi prius prime 180 wattra volt képes.

Ennek eredményeképpen az autó 44,5 kilométert tud megtenni csak elektromos napelemes hajtással (a korábbi modell 6,1 kilométert tudott megtenni a napelemek töltésével), és az új megoldással az akkumulátor menet közben is töltődik majd.Új napelemes hibrid autóval támad a Toyota
Így néz ki az új demo modell. Forrás: Sharp
A címlapkép forrása: Getty/Bloomberg

(Marketwatch)
chips
2019 év vége 2020
ott_one_2019_1500x844
új lakások
varga mihály
dolgozó hegesztés
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
cimlap_jo