Előfizetői tartalom

Lássuk a számokat: mennyire hatalmas az a hatalmas Facebook-bírság?

Portfolio
Ha igazak a hírek, akkor hatalmas, 5 milliárd dolláros bírságot kaphat a Facebook az adatvédelmi gyakorlata miatt, ami a Cambridge Analytica-botrány kapcsán került tavaly előtérbe. Ez lehet a valaha volt legnagyobb büntetés, amit az amerikai hatóságok kiszabtak technológiai vállalatra, még csak hasonló mértékűre sem volt példa a kereskedelmi bizottság történetében. Európában bőkezűbben osztogatták a bírságokat a technológiai vállalatoknak az elmúlt másfél évtizedben, de a Facebook eddig megúszta jelentősebb büntetés nélkül.

A hétvégi hírek szerint egy megállapodással zárul a Facebook elleni vizsgálat, amit a Cambridge Analytica-botrány kapcsán kezdeményezett az amerikai szövetségi kereskedelmi bizottság (FTC). Az összeg hatalmas, 5 milliárd dollár, az FTC történetének legnagyobb büntetése. Összegyűjtöttük, hogy milyen büntetéseket kaptak eddig a nagy technológiai vállalatok.A Cambridge Analytica-botrány Tavaly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés