Már az arcoddal is fizethetsz: hamarosan így utazhatunk a buszokon, metrókon
Üzlet

Már az arcoddal is fizethetsz: hamarosan így utazhatunk a buszokon, metrókon

Portfolio
A több mint 5 millió lakosú Sydneyben "a nem túl távoli jövőben" már nemcsak a most használatban lévő utazókártyás megoldással, hanem arcfelismerés-alapú rendszerrel is utazhatnak az utasok a tömegközlekedési eszközökön.
Az új arcfelismerő rendszer a most használatos kártyák mögött álló egyenleghez lesz kapcsolva, és az utasok arcát szkennelő rendszer automatikusan erről egyenlítik ki az utazás ellenértékét. A rendszer rögzíti, hogy ki és mikor szállt fel illetve le az adott járműről. Valószínűleg egy Netflix-előfizetés szerű megoldást vezetnek be, vagyis egy előfizetéssel többféle árazású és típusú eszközt is használatnak (metró, busz, vasút, biciklimegosztó rendszer stb).

A lépéssel megszüntetik a beléptetőkapukat, gyakorlatilag csak fel kell szállni a buszokra, metrókra, és le kell szállni róluk, minden más a háttérben zajlik. Minderről Andrew Constance, közlekedési miniszter beszélt nemrégiben egy konferencián.

Jelenleg egy érintéses technológiával működő beléptető rendszer működik Sydneyben, de ez például még buszokon sem elérhető, illetve csak egy helyi utazókártyával működik, bankkártyákkal még nem átjárható a rendszer, de ezen is dolgoznak.

Budapesten most éppen tesztelik a mobilapplikáción keresztül működő jegyet a reptéri BKV-s buszokon, a teljes e-jegyrendszer bevezetése már évek óta húzódik, ezért tippelni sem merünk, mikor lesz kész.
Koronavírus
Csalódást keltő számok a Rábától
Tesco
Európai Autópiac
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Wall Street