Nagy bejelentés jön ma a magyar tőzsdén!
Üzlet

Nagy bejelentés jön ma a magyar tőzsdén!

Portfolio
Múlt hét pénteken piaczárást követően jelentette be az OTT-One, hogy fontos bejelentésre készül, ezért a mai kereskedésben felfüggesztik a részvényei kereskedését.

Jön a bejelentés

Múlt hét pénteken érkezett a BÉT-en a bejelentés, hogy július 15-én, vagyis ezen a héten hétfőn nem lehet kereskedni az OTT-One részvényeiel a BÉT-en, a társaság kérésére a BÉT a 2019. július 15-i tőzsdenapon a kereskedési idő kezdetétől 2019. július 15-i tőzsdenapon a lezárás szakasz végéig felfüggeszti a társaság papírjainak adás-vételét. A felfüggesztés oka, hogy olyan információk látnak napvilágot ma a társasággal kapcsolatban, melyek jelentősen befolyásolhatják a társaság részvényeinek árfolyamát.

Mi az az OTT-One?

Az OTT-One egy hazai informatikai vállalat, amely négy fő szegmensben - video streaming, biztonságtechnika, online oktatás, esport - kínál szolgáltatásokat.

A vállalat tavaly 1,7 milliárd forint árbevételt (2017: 1,2 milliárd forint), 234 millió forint üzemi eredményt (2017: 117 millió forint), és 216 millió forint adózott eredményt (2017: 111 millió forint) ért el.

Felpörögtek az események

  • Az elmúlt hónapokban több fontos bejelentés is érkezett a vállalattal kapcsolatban:
  • Június végén jelentette be a vállalat, hogy magas fokú védelemmel ellátott, privát felhőalapú, közös távoli munkavégzést lehetővé tevő kollaborációs rendszert fejlesztett és értékesített 719 millió forintért horvátországi vállalati megrendelőnek.
  • Június eleji bejelentés, hogy nyilvános aukció lebonyolításáról döntött az OTT-One, amely során nyilvános, a Budapesti Értéktőzsdén szervezett aukció keretében értékesít majd saját részvényeket. Az ügylet során az OTT-One 3 millió darab saját részvényt kínál majd aukcióra, a nyilvános tranzakcióból befolyt tőkét a vállalat az előtte álló, potenciális befektetések, valamint projektek finanszírozására, illetve az általános növekedés támogatására kívánja fordítani, a sikeres tranzakció eredményeként létrejön annak a lehetősége, hogy a vállalat bekerüljön a BÉT Prémium kategóriájába.
  • Június közepi hír, hogy a vállalat részvényei átkerültek a Budapesti Értéktőzsde T kategóriájából a Standard kategóriába.
  • Májusban együttműködési megállapodást írt alá az OTT-One az Országos Rendőr-főkapitányság felügyelete alatt álló Nemzetközi Oktatási Központtal. A partnerség keretében az OTT-One a NOK közreműködésével szervezett képzések keretében nyújt szakmai támogatást, amelyek fókuszában a kiberbűnözés, illetve a jelenség elleni hatékony fellépés lehetőségei állnak. Az együttműködés célja, hogy a vállalat blockchain területen szerzett tapasztalataival, illetve gyakorlati ismereteivel hozzájáruljon a hazai és a nemzetközi rendészeti oktatásban résztvevők közbiztonsági kihívásokra való felkészítéséhez.
  • Áprilisban meghosszabbította a Telenor Magyarország az OTT-One-nal kötött hosszú távú együttműködést célzó, stratégiai szerződését, amelynek értelmében a továbbiakban is az OTT-One üzemelteti, illetve fejleszti a Telenor Magyarország Telenor MyTV szolgáltatást. Az OTT-One több mint három éve nyújtja a Telenor MyTV technológiai infrastruktúráját.

Kik a tulajdonosok?

Az OTT-One tulajdonosi struktúrája rendkívül felaprózott, két nagyobb, 5 százalék feletti tulajdonosa van, a közkézhányad közel 85 százalék.

Nagy bejelentés jön ma a magyar tőzsdén!

Mi lehet a bejelentés?

Elképzelhető, hogy
  • a korábban már bejelentett nyilvános aukcióval kapcsolatos lesz a bejelentés,
  • vagy újabb nagymegrendelést kapott a vállalat,
  • az Index úgy tudja, hogy a mai bejelentés a 4iG-T-Systems sztorihoz kapcsolódhat.

Hektikus mozgások

Az OTT-One 2017-ben volt nagy sztori, akkor közel 2 hónap alatt az 50 forint körüli szintekről 300 forint fölé ugrott a cég részvényeinek árfolyama, azóta nagy a csapkodás, az elmúlt egy évben 19 százalékot veszített értékéből, idén közel 4 százalékkal került feljebb az OTT-One.

Nagy bejelentés jön ma a magyar tőzsdén!
GettyImages-200487905-002
Csaknem pormentes lesz az ALDI magyarországi logisztikai bázisa
STA_0781
STA_0480
putyin
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
GettyImages-170645890