Előfizetői tartalom

Az ezüst az új arany?

Portfolio
Az erősödő kereslet és az ettől egyre nagyobb mértékben elmaradó (de ezzel együtt stabilnak mondható) kínálat önmagában is az ezüst árának várható növekedését jelezné. Emellett a korábbi várakozásoknál is mérsékeltebb monetáris politika és az arany árához képesti - a történelmi korreláción jócskán túllépő - alulárazás is abba az irányba mutat, hogy a nemesfémbefektetőknek érdemes hosszabb távon az arany mellett ezüstben is gondolkodniuk. A piaci pozicionáltsági adatokból az látszik, hogy a shortállomány már csökken.

A cikk szerzője Katona Norbert, az Accorde Alapkezelő portfóliómenedzsere. Visszanyerheti régi fényét az arany - a Concorde blogján ez volt az egyik évindító bejegyzés, az eltelt félévben pedig több mint tíz százalékkal emelkedett és 1400 dollár fölé ment az unciánkénti ár. Ez is hozzájárult az ezüst most érzékelhető lemaradásához. A két nemesfém közötti árkülönbséget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés