Nagy újítás jön a hazai vasútállomásokon
Üzlet

Nagy újítás jön a hazai vasútállomásokon

Portfolio
Elkészítette a kormány a vasúti közlekedés stratégiáját, öt kiemelt feladatot jelöltek meg ebben, melyek közül az egyik a digitalizáció. Ennek részeként az elővárosi vonatforgalomban hamarosan megjelennek az online adatokon alapuló utastájékoztatók - írja a Magyar Nemzet.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, Mosóczi László a lapnak elmondta, a startégia digitalizációs célkitűzéése részeként a fővárosban Futárként ismert rendszerhez hasonló utastájékoztató rendszert vezetnek be első körben Budapest elővárosi vonatvonalain. Először a Kőbánya-Kispest-Újszász-Szolnok vonalon, majd a többi elővárosi viszonylaton. A fővárosi Futárhoz hasonló rendszerben percre pontosan tájékozódhatnak majd az utasok az indulásokról és az érkezésekről. Az államtitkár tájékoztatása szerint a MÁV-Start hamarosan bejelenti, hogy az állomásokon alkalmazott utastájékoztatást online alapra helyezik, az új rendszert fokozatosan vezetik be.

Kiemelt szempontja a kormány most elkészült vasúti közlekedési stratégiá-jának, hogy kötöttpályás összeköttetés jöjjön létre a határon túli, magyarok lakta területek és az anyaország, valamint Budapest és a régió fővárosai között.

A startégi része, hogy a vasúti pályák Budapest és a százezernél több lakosú nagyvárosok között óránként legalább 120-160 kilométeres, míg a főváros és többi nagyváros között minimum 100-120 kilométeres közlekedésre legyenek alkalmasak.
onlinevásárláse-kereskedelem
mexikói katonák
wall street_shutterstock
Kiadta újabb hard-Brexit felkészítő anyagát Brüsszel: ez vár az emberekre és cégekre
Alteo klub
boeing 737NG
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Alteo klub