Üzlet

Enyhe emelkedéssel zárta a hét harmadik napját a BUX

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek lejjebb kerültek a szerdai kereskedés második felében, a magyar tőzsde végül mérsékelt erősödéssel zárta a szerdai kereskedést, a hazai blue chipek közül azonban csak az OTP tudott emelkedni, a bankpapír 1,5 százalékos erősödéssel zárta a hét harmadik napját.

Enyhe pluszban zárt a BUX, a blue chipek közül csak az OTP tudott emelkedni

Emelkedéssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 112 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek az OTP kivételével eséssel zárták a hét harmadik napját, a bankpapír 1,5 százalékos erősödés után 12 600 forinton zárt. A Magyar Telekom mindemellett 0,7 százalékkal került lejjebb, a telekomcég részvényei 435 forinton vettek búcsút a hét harmadik napjától, a Mol 0,4 százalékos esés után 3 008 forinton zárt, míg a Richter 0,3 százalékos esést követően 4 984 forinton fejezte be a szerdai kereskedést.


Kissé alábbhagyott az Est Media kezdeti lendülete

Az Est Media árfolyama július 8. és július 16-a között 66,3 százalékkal került feljebb, a szárnyalás a szerdai kereskedés első felében is folytatódott és a társaság papírjai 16,5 százalékkal került feljebb. A lendület kissé alábbhagyott a szerdai piaczárás felé közeledve, és az Est Media 6,5 százalékkal került ma feljebb. Az árfolyam jelentős, 942,5 millió forintos forgalom mellett emelkedik, ezzel az Est Media a második legforgalmasabb részvény a magyar tőzsdén az OTP után. Az Est Media mai forgalma közel tízszerese a részvényei idei átlagos forgalmának.


Előző napi záróértékeik közelében járnak a tengerentúli tőzsdék

Nincs egyértelmű irány a tengerentúli tőzsdéken a szerdai piacnyitás után, a befektetők a vállalati gyorsjelentések mellett az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírekre fókuszáltak, miután Donald Trump kedden ismét meglebegtette a kínai termékek esetében az újabb amerikai vámemelést. A Bank of America a várt 23,195 milliárd dolláros bevételhez képest 23,2 milliárd dolláros bevételről számolt be, míg az elemzői konszenzus által várt 71 centes egy részvényre jutó eredmény helyett 74 centes EPS-ről számolt be a pénzintézet. A Bank of America árfolyama 1,2 százalékkal került ma feljebb. A mai piacnyitástól távolodva az amerikai részvényindexek előző napi záróértékeik közelében járnak, az S&P500 stagnál, a Nasdaq 4 ponttal került feljebb, míg a Dow 2 ponttal került ma feljebb.


Nincs egyértelmű irány az európai részvénypiacokon

Az irányadó európai részvényindexek mérsékelt mínuszban járnak ma délután, miután a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyeltek, mindemellett az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos aggodalmak ismét árnyékot vetettek a részvénypiacok hangulatára, miután Donald Trump tegnap arról beszélt, hogy hosszú még az út a Kínával megkötendő kereskedelmi megállapodásig. A tengerentúli piacnyitás felé közeledve az amerikai határidős részvényindexek néhány pontos erősödést mutatnak, míg a francia CAC40 és a DAX egyaránt 0,2 százalékkal került ma lejjebb.


Sorra mennek neki az online óriásoknak - Most az Amazonon a sor

Európai versenyhatósági vizsgálat célpontja lett az Amazon, az Európai Bizottság azt fogja vizsgálni, hogy az internetes kiskereskedelmi óriás hogyan használta fel a kereskedő partnerek adatait. Ez egy újabb lépés lehet a technológiai óriások adatkezelési gyakorlatának szabályozása felé.
Tovább

Vegyesen teljesítenek a régiós részvényindexek

Felemásan teljesítenek a régiós részvényindexek szerdán, a bécsi börze 0,6 százalékos esése mellett a lengyel WIG 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a prágai tőzsde 0,4 százalékkal került feljebb. A magyar tőzsde is emelkedik, BUX 4,8 milliárd forintos forgalom és 170 pontos plusz mellett 0,4 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek a Mol kivételével emelkednek. A BUX komponensei közül az OTP és a PannErgy részvényei teljesítenek ma a legjobban.


Rekord félévet teljesített a Bank of America

Rekordmagas, de nagyjából az elemzői várakozásoknak megfelelő második negyedéves számokat közölt a Bank of America (BofA) legfrissebb számaival; a várt 23,195 milliárd dolláros bevételhez képest 23,2 milliárd dollárt, a 71 centes egy részvényre jutó eredmény (EPS) helyett 74 centet értek el. Nyitás előtti kereskedésben 0,3%-os mínuszban vannak a bank részvényei.
Tovább

Nagyot esett az Ericsson árfolyama

Közzétette legfrissebb számait az Ericsson, a hálózati eszközgyártó bevétele 54,8 milliárd svéd koronára nőtt a második negyedévben a korábbi év hasonló időszakával összehasonlítva, míg az elemzők 53,2 milliárd koronát vártak. A működési eredmény az elemzői várakozásoknak megfelelően 3,7 milliárd korona lett. A társaság bejelentette, hogy a hálózati üzletágában az új szerződések elnyerésével kapcsolatos költségek növekedése rövid távon nyomás alá helyezheti a profitmarzsokat. A bejelentéseket rosszul fogadták a befektetők, az Ericsson árfolyama 7,1 százalékkal került ma lejjebb.


Nincs egyértelmű irány az európai börzéken

Enyhe eséssel zárták a keddi kereskedést a tengerentúli tőzsdék, a befektetők a banki gyorsjelentéseket emésztették, miután kedden tette közzé legfrissebb számait a Goldman Sachs és a JP Morgan is. Mindemellett a kereskedelmi háborús aggodalmak ismét árnyékot vetettek a részvénypiacokra, miután az amerikai elnök tegnap azt nyilatkozta, hogy hosszú még az út a Kínával megkötendő kereskedelmi megállapodásig, míg Donald Trump meglebegtette, hogy kész további vámokkal sújtani a kínai termékeket. A Dow végül 24 pontos esés mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,3 százalékot esett, míg a Nasdaq 0,4 százalékos emelkedéssel fejezte be a hét második napját. Ázsiában felemásan teljesítettek a tőzsdék, a Nikkei 0,3 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,1 százalékkal került lejjebb, a sanghaji börze 0,2 százalékkal esett, míg a szingapúri tőzsde minimális erősödés mellett stagnált. A befektetőket az újabb vállalati gyorsjelentésekre várva a kereskedelmi háborús hírfolyam intette óvatosságra, miután Donald Trump ismét felvetette a kínai termékek esetében a vámemelés lehetőségét. Az irányadó európai részvényindexek többsége mérsékelt mínuszban jár ma délelőtt, a pozitív kivételt 0,1 százalékos erősödésével a milánói börze jelenti. A brit FTSE100 0,3 százalékot esett, míg a CAC40 és a DAX egyaránt 0,1 százalékkal került lejjebb.


Eljött az idő: most kiderül, hogy szerepeltek a techóriások

Indul a negyedéves jelentési szezon a technológia szektor óriásainál a héten. Ma a Netflix kezdi meg a sort, az amerikai tőzsdék zárása után, jövő héten pedig a többi FANG-vállalat jelent. A techrészvények eddig jól teljesítettek júliusban, a kérdés, hogy milyen meglepetést okoznak majd a negyedéves számok.
Tovább

Szárnyal az Est Media

Az Est Media árfolyama a múlt héten a 80 forint közelében találhat szint közeléből pattant fel, amely az elmúlt hónapok során többször is sikerrel állta útját a további esésnek. A részvény ezt követően tovább emelkedett, az árfolyam július 8. és július 16-a között 66,3 százalékkal került feljebb. Az árfolyam hír vagy bejelentés hiányában tovább emelkedett ma, azonban az Est Media árfolyamát az elmúlt időszak során új hír vagy bejelentés nélkül is gyakran jellemezték heves kilengések. Az Est Media árfolyama 10,4 százalékkal került ma feljebb, az árfolyam múlt hét keddje óta összesen 83,8 százalékkal került feljebb. Az árfolyam magas, 280,1 millió forintos forgalom mellett emelkedik, ezzel az Est Media a második legforgalmasabb részvény ma délelőtt az OTP után. Az Est Media mai forgalma közel háromszorosa a részvényei idei átlagos forgalmának.


Az osztalékszelvény vágása után esett a Duna House

Nagyot esett a Duna House szerdán, emögött azonban a társaság osztalékfizetése húzódott meg, miután a Duna House részvényei ma forognak először az osztalékszelvény nélkül. A cég által kifizetett 247,48 forintos osztalékkal korrigálva a Duna House árfolyama 2 százalékkal került volna feljebb.


Nagyot emelkedett a PannErgy árfolyama

A PannErgy a hétfői piaczárás után tette közzé második negyedéves termelési jelentését, amit az OTP elemzői gyorskommentárban értékelt. Az OTP nem változtatott a vételi ajánlásán, továbbá fenntartotta a PannErgy részvényekre vonatkozó 1 106 forintos célárat is, a célárfolyam 50,1 százalékkal magasabb a PannErgy keddi záróárával összehasonlítva. A társaság részvényei 4,1 százalékkal kerültek feljebb a szerdai piacnyitás után.


Enyhe emelkedéssel indul a hét harmadik napja a magyar tőzsdén

Minimális, néhány pontos erősödéssel indult a hét harmadik napja a magyar tőzsdén, a BUX 15 pontos plusz mellett előző napi záróértéke közelében jár a mai piacnyitás után, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. A Magyar Telekom 0,2 százalékos esése mellett az OTP 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a Mol 0,3 százalékkal került feljebb, a Richter pedig 0,8 százalékot emelkedett.


Hatalmas felértékelődési potenciál a PannErgyben

Az OTP a tegnap publikált elemzésében vételre javasolja a PannErgy részvényeit, 1106 forintos célárfolyam mellett. Ez 50%-os felértékelődési potenciált rejt éves szinten, a tegnapi záróárfolyamhoz viszonyítva!
Tovább

Donald Trump szavai intik óvatosságra a befektetőket

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Mérsékelt eséssel zárták a hét második napját a tengerentúli tőzsdék, a befektetők a banki gyorsjelentéseket emésztették, miután kedden tette közzé legfrissebb számait a Goldman Sachs és a JP Morgan is. Mindemellett a kereskedelmi háborús aggodalmak ismét árnyékot vetettek a részvénypiacokra, miután Donald Trump kedden arról beszélt, hogy hosszú még az út a Kínával megkötendő kereskedelmi megállapodásig, míg az elnök ismét meglebegtette, hogy kész további vámokkal sújtani a kínai termékeket. A Dow végül 24 pontos esés mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,3 százalékot esett, míg a Nasdaq 0,4 százalékos emelkedéssel fejezte be a hét második napját.

Mérsékelt emelkedéssel zárta a hét második napját a magyar tőzsde, a BUX 153 pontos plusz mellett 0,4 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 0,4 százalékkal került feljebb, a bankpapír 12 360 forinton zárt, a Mol 1,1 százalékos erősödés után 3 020 forinton fejezte be a keddi kereskedést, míg a Magyar Telekom 1 százalékos emelkedés után 438 forinton búcsúzott a hét második napjától. A negatív kivételt a Richter jelentette, a gyógyszergyártó papírjai 1,5 százalékos esés után 5 000 forinton zárt.

Mik az előjelek mára?

Az ázsiai részvényindexek lejjebb kerültek szerdán, miután a hét első napján érkező beszámolók alapján a befektetők abban bíztak, hogy az USA és Kína kereskedelmi egyeztetései folytatódnak, Donald Trump keddi nyilatkozata azonban kissé lehűtötte a várakozásokat, miután az amerikai elnök szerint hosszú még az út a kínai kereskedelmi megállapodásig. A Nikkei 0,3 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 0,2 százalékot esett. Ázsia más részein is borús hangulatban telt a hét harmadik napja, a szingapúri tőzsde 0,1 százalékos esése mellett a dél-koreai Kospi 0,9 százalékkal került lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek néhány pontos erősödést mutatnak ma reggel, míg a határidős DAX 12 pontos mínusza 0,1 százalékos esést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A befektetők a kedden beérkező, banki beszámolók után a tengerentúli gyorsjelentési szezon legfrissebb beszámolóira figyelnek majd, emellett további kiemelt érdeklődésre tartanak majd számot az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseivel kapcsolatos hírek is, miután Donald Trump keddi kommentárjával alaposan lehűtötte a két ország kereskedelmi megállapodásával kapcsolatos várakozásokat.

Mire érdemes ma figyelni?

Szerdán nem érkezik hazai makroadat. A hét harmadik napján az eurozónából a májusi, felülvizsgált inflációs adatsor mellett az Egyesült Államokból a júniusi megkezdett házépítések és kiadott építési engedélyek számát publikálják, továbbá a Fed Bézs Könyvét is közzéteszik majd.Donald Trump szavai intik óvatosságra a befektetőket

Szerdán teszi közzé gyorsjelentését a Bank of America, az IBM és a Netflix is.Donald Trump szavai intik óvatosságra a befektetőket

Mi történt eddig a tőzsdéken?Donald Trump szavai intik óvatosságra a befektetőket

Tőkét emel a FuturAqua

Tőkeemelésről döntött a FuturAqua igazgatósága, zártkörű tőkeemelésre kerül sor, amit követően a társaság jegyzett tőkéje 120 millió forint lesz.
Tovább
IMG_20190910_155319
A River Estates irodaháza többek között a DIGI kábeles mûsorszolgáltató székhelye a XIII. kerület, Váci út 35-ben.
An electrical charging port sits on the bodywork of a Kuga Vignale hybrid automobile displayed during a Ford Motor Co. launch event in Amsterdam, Netherlands, on April 2, 2019.
Frankfurt Stock Exchange
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Digitalizációs szakértő

Digitalizációs szakértő

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
posterminal bankkartya card