Üzlet

Magyarország mobilhálózata a világ legjobbjai között

Portfolio
Az Opensignal közel 90 országot átfogó tanulmánya alapján a hazai mobilhálózatok átlagos letöltési sebessége közel kétszer olyan gyors, mint a globális átlag, ezzel Magyarország Európában a hatodik, a világon pedig a tizenegyedik helyen áll.
Az Opensignal 87 országot átfogó, legfrissebb tanulmánya szerint a magyar mobilhálózatok átlagos letöltési sebessége 32,7 Mbps, ami közel kétszer olyan gyors, mint 20 Mbps-os sebességet el nem érő globális átlag. Ezzel Magyarország a világon a 11., Európában a 6. leggyorsabbnak számít, és olyan országokat előzött meg, mint Csehország, Ausztria, Finnország, vagy éppen Japán. A leggyorsabb mobilhálózatok Dél-Koreában (52,4 Mbps átlagsebesség), Norvégiában (48,2 Mbps) és Kanadában (42,5 Mbps) vannak.

Magyarország mobilhálózata a világ legjobbjai között
A hazai hálózatok a többi vizsgált szempont alapján is az élmezőnyben végeztek: a feltöltési sebességben (11,4 Mbps átlagsebességgel) és a 4G lefedettségben (91,1 százalékkal) a világon a 8., a késleltetés, valamint a mobilos videózás élménye tekintetében pedig világviszonylatban a 2. helyet szerezték meg az ügyfelek mérései alapján.

Ezzel összesítésben is az élvonalban végzett Magyarország:

Magyarország mobilhálózata a világ legjobbjai között
A Magyar Telekom mérései szerint 4G hálózatának kültéri lakossági lefedettsége meghaladja a 99 százalékot, beltéri lakossági lefedettsége közel 89 százalék, köszönhetően a folyamatos fejlesztéseknek. A szolgáltatás 2700, hatezer főnél kisebb magyarországi településen is elérhető. A 2-300 Mbps névleges maximális sebességű 4G+ szolgáltatás a lakosság közel 40 százaléka számára elérhető.

Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója elmondta: "A Magyar Telekom 2014 és 2018 között közel 240 milliárd forintot költött Magyarországon mobil- és vezetékes hálózatainak infrastruktúrafejlesztésére, örülünk, hogy ennek eredményei az ügyfelek számára is érezhetők. A hálózatok folyamatos fejlesztése továbbra is nélkülözhetetlen lesz ahhoz, hogy a hazai mobilhálózatok minősége a jövőben is világszínvonalú maradhasson, és ezáltal Magyarország meghatározó szereplője lehessen a digitális versenynek."

A független Opensignal cég a fogyasztói élményekre alapozva méri fel és elemzi globálisan a mobilhálózatok minőségét. Ebben egy a hálózat képességeinek mérésére kialakított, ingyenesen letölthető alkalmazás van a segítségére. A mostani, 2019. január 1. és március 31. között történt felmérésben 43 millió mobileszközzel mért, közel 140 milliárd mérés eredményét használta fel a cég. Az Opensignal "The State of Mobile Network Experience - Benchmarking 5G" című tanulmánya ide kattintva érhető el.
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
online bolt_shutter