Megütötték az SAP részvényeit
Üzlet

Megütötték az SAP részvényeit

Portfolio
Nagyot zuhant a mai kereskedésben az SAP részvényeinek árfolyama a német tőzsdén, miután a cég közölte, hogy 21 százalékkal csökkent a második negyedéves működési eredménye és a menedzsment szerint nem is várható nagy javulás a profitrátákban 2020 előtt. Az árfolyam jelenleg 6 százalék feletti esést mutat, de 10 százalékos mínuszban is járt a délelőtt folyamán.
Kétszámjegyű ütemben nőtt az SAP második negyedéves bevétele az előző év azonos időszakához képest - derül ki a cég gyorsjelentéséből. 6,65 milliárd eurós bevétellel zárta az április-júniusi időszakot Európa legnagyobb technológiai vállalata (piaci kapitalizáció alapján), ami 11 százalékkal magasabb a bázisidőszaki szintnél. A növekedést nagyban megtámogatták a cloud szolgáltatások, a cloud bevételek IFRS-szerint 40 százalékkal ugrottak meg és már a teljes bevétel több mint negyedét adták.

Profitszinten viszont jelentős csökkenést könyvelt el a cég, a működési eredménye 21 százalékkal esett a reorganizációval összefüggő egyszeri költségek (a tervek szerint összesen 4000 dolgozó távozik a vállalattól) és az ázsiai piac gyengélkedése miatt. Közben Ázsiában 5 százalékkal csökkentek a hagyományos szoftverértékesítések bevételei, részben a kereskedelmi háború miatt. Az egyszeri tételektől tisztított eredmény viszont a bevétellel megegyező mértékű, 11 százalékos növekedést mutatott (konstans devizaárfolyamok mellett 8 százalékos volt a növekedés).

Megütötték az SAP részvényeit
Még mindig a szoftverértékesítések adják az SAP bevételeinek és profitjának nagy részét, de a cloud üzletág profitabilitása folyamatosan javul, a bruttó fedezeti szint 4 százalékponttal erősödött a negyedévben, amivel elégedett a cég - tette hozzá Bill McDermott.

A jó hír, hogy a menedzsment szerint teljesíteni tudja az idei évre kitűzött célját abban az esetben, ha a gazdasági környezet nem romlik tovább. Bill McDermott vezérigazgató hozzátette, hogy kitart a vállalat stratégiai célja mellett, miszerint 5 százalékponttal javítani tudja a profit marzsokat 2023-ra. A pénzügyi igazgató, Luca Mucic hozzátette, hogy a másik félévben jelentős lépéseket tehetnek a profitabilitás javítása felé. De 2020-ig még várni kell arra, hogy a marzsok jelentősebben javuljanak.

Néhányan arra számítanak, hogy jelentős saját részvény vásárlásokat jelent be az SAP novemberben a vállalat tőkepiaci napján, ami négy éves időtávon 11-20 milliárd euró között lehet.

Az SAP árfolyama jelentős eséssel reagált a hírre, a délelőtt folyamán 10 százalékos mínuszban is járt a papír, jelenleg 6 százalékos csökkenést mutat.

Megütötték az SAP részvényeit
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
online bolt_shutter