Előfizetői tartalom

A legbiztonságosabb helyen tárolt, titkos üzeneteidet és adataidat is ellopja egy újfajta vírus

Portfolio
Egy izraeli kiberbiztonsági cég fejlesztett egy programot, amely az Apple, Google, Facebook, Amazon és Microsoft eszközeikről és felhőszolgáltatásaiból képes személyes felhasználói adatokat gyűjteni és képes a kétfaktoros hitelesítés kijátszására is - írja a Financial Times. A programot elsősorban hírszerzési és állami szervezeteknek értékesítették.

Az NSO Group Pegasus nevű malwareje évek óta segít kormányoknak és hírszerző szervezeteknek célzottan adatokat gyűjteni okostelefonokról, most viszont már képes hozzáférni a felhőben tárolt helyadatokhoz, illetve archív üzenetekhez és fotókhoz is - írja a brit lap egy bennfentes forrásra hivatkozva, aki állítólag látta a cég termékbemutatóját. A Pegasus úgy működik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés