Üzlet

Aranyralit várnak az elemzők

Portfolio
Több mint 12%-ot drágult az arany az év eleje óta, egyes elemzők úgy vélik, ez most a második világháború óta csak kétszer látott aranyrali kezdete lehet - írja a CNBC.
2013 óta nem volt 1400 dollár fölött egy uncia arany ára; mióta 2015 végén beesett 1100 dollár alá az ára, ahhoz képest a mostani, 1425 dolláros árfolyam 35%-os ugrást jelent. A 2007-2009-es válság óta nem tudott az arany tartós ralit produkálni.

"Ha a megítélésünk helyes és az Egyesült Államok gazdasága lassul, az infláció csökkenni fog, a hozamok pedig tartósan alacsonyan maradnak, ez pedig jótékonyan hathat az arany árfolyamára" - véli Chen Zhao, az Alpine Macro globális vezető stratégája.

"Az aranyra gyakran inflációval szembeni menedékként gondolnak, pedig a kettő nem korrelál már vagy 20 éve. A valóság az, hogy az arany jól teljesít és a fogyasztói maginfláció akkor növekszik, amikor a döntéshozók szándékosan és kitartóan a nominális GDP-növekedés alatt tartják az irányadó kamatokat és a kötvényhozamokat, ami a '60-as, '70-es években volt jellemző" - mondta Phillip Colmar, az MRB Partners társalapítója.

"Szerintük az aranyárak emelkedése a piac jele arra, hogy a jegybankok több könnyítést adnak, mint ami szükséges a globális gazdaság támogatásához" - tette hozzá Colmar.

Nemrég Ray Dalio, a világ legnagyobb hedge fundjának vezetője is azt írta a LinkedInen, hogy "kockázatcsökkentő és hozamnövelő intézkedés lenne bevenni az aranyat bárkinek a portfóliójába."

Aranyralit várnak az elemzők
gyar
deloitte logo
Brexit fellelegezhetnek a nalunk elo britek is allampolgar jog letelepedes1500
Ipar 4.0 robot
Kásler Miklós EMMI
forint
Frankfurti tőzsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
deloitte logo