Üzlet

Enyhe erősödéssel zárta a keddi kereskedést a BUX

Portfolio
Emelkedtek az irányadó európai részvényindexek kedden, míg az európai autógyártók és autóipari beszállítók részvényei különösen jól teljesítettek. A magyar tőzsde végül enyhe erősödéssel zárta a hét második napját, míg a hazai blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban.

Enyhe erősödéssel zárta a keddi kereskedést a BUX

Míg az európai tőzsdéken kedden kifejezetten jó hangulatban telt a kereskedés, a magyar tőzsde csupán mérsékelt erősödéssel fejezte be a hét második napját, míg a hazai blue chipek vegyesen zártak. Az OTP 0,5 százalékos erősödés után 12 680 forinton zárt, a Richter 0,3 százalékkal került feljebb, a gyógyszergyártó részvényei 5 025 forinton fejezték be a keddi kereskedést, míg a Magyar Telekom 0,3 százalékos emelkedés után 437 forinton búcsúzott a hét második napjától. A negatív kivételt ezúttal a Mol jelentette, az olajtársaság részvényei 0,6 százalékos esés után 3 082 forinton zártak.


Emelkednek a tengerentúli tőzsdék

Emelkedéssel indult a hét második napja a tengerentúli tőzsdéken, a befektetők a vállalati gyorsjelentési szezon eredményeire fókuszáltak, a Coca-Cola 4,3 százalékot emelkedett ma, miután a társaság a bevétele nagyjából megfelelt az elemzői várakozásoknak, míg a cég felfelé módosította a teljes idei évre vonatkozó bevételvárakozásait. A Hasbro 7,7 százalékot emelkedett, miután a játékgyártó bevétele a vártnál jobb lett a negyedévben. A Harley-Davidson árfolyama azonban közel 2 százalékot esett, miután a cég második negyedéves bevétele 6 százalékkal csökkent és a motorkerékpár-gyártó visszavágta az idei évre vonatkozó eladásai várakozásait. A keddi piacnyitástól távolodva a Nasdaq 0,3 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,4 százalékot erősödött, míg a Dow 112 pontos plusz mellett 0,4 százalékkal került feljebb.


Gyorsjelentés után eshet a Harley-Davidson árfolyama

A Harley-Davidson kedden tette közzé második negyedéves számait, a társaság bevétele 6 százalékkal 1,43 milliárd dollárra csökkent, míg a társaság 5,3 százalékkal kevesebb, 68 757 motorkerékpárt szállított le a második negyedévben. A negyedév gyenge teljesítményét a társaság az Egyesült Államok piacainak gyenge keresletével és az importvámok jelentette költségek növekedésével indokolta. A cég egy részvényre eső eredménye a korábbi év hasonló időszakának 1,45 dolláros értékével szemben 1,23 dollár lett, míg a Reuters elemzői konszenzusa 1,2 dolláros EPS-t várt. A Harley-Davidson visszavágta az idei évre vonatkozó előrejelzését, a cég idén 212-217 ezer motorkerékpár leszállításával számol, szemben a cég korábbi, 217-222 ezres előrejelzésével. A Harley-Davidson árfolyama 3,7 százalékkal került lejjebb a keddi, nyitás előtti kereskedésben.


Felpattant a német tőzsde

Emelkednek az irányadó európai részvényindexek kedden, miután a befektetők egy része alighanem már az Európai Központi Bank holnapi kamatdöntő ülésére várhatott. A CAC40 és a milánói tőzsde egyaránt 0,9 százalékkal került feljebb. A német részvényindex felpattant, a DAX 1,7 százalékkal került ma feljebb. Európában különösen jól teljesítenek az autógyártók és az autóipari beszállítók részvényei, a Daimler ma 4,5 százalékot emelkedett, miután bejelentették, hogy a kínai BAIC 5 százalékos tulajdonrészt vásárolt a német autógyártóban. A BMW 4,6 százalékot emelkedett, miután a Morgan Stanley vételi ajánlás mellett egyenlő súlyozásról felülsúlyozásra változtatta a cég részvényeinek besorolását. A Hella 6,5 százalékkal került ma feljebb azt követően, hogy a társaság papírjait egy brókerház felminősítette, míg a Faurecia részvényei 10,9 százalékot emelkedtek, miután az autóipari beszállító arról számolt be, hogy a cég a korábbi várakozásainál is nehezebb piaci körülmények között is fenntartotta profitabilitását, a társaság pedig megerősítette az idei évre februárban megfogalmazott várakozásait.


Nincs egyértelmű irány a régiós börzéken

Emelkednek az irányadó európai tőzsdék kedden, míg a régiós részvényindexek felemásan teljesítenek, a prágai tőzsde 0,2 százalékos erősödése mellett a bécsi börze 1,1 százalékkal került feljebb, míg a lengyel WIG 0,3 százalékot esett. A magyar tőzsde emelkedik, a BUX 2,2 milliárd forintos forgalom és 133 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek kivétel nélkül emelkednek. A BUX komponensei közül a 4iG és a Takarék Jelzálogbank részvényei teljesítenek a legjobban.


Felpattant a Faurecia, emelkedik a BMW árfolyama

Emelkednek az autógyártók és az autóipari beszállítók részvényei kedden, miután több fontos hír is érkezett: a kínai BAIC bejelentette, hogy 5 százalékos tulajdonrészt vásárolt a Daimlerben, amelyet követően a német autógyártó papírjai 2,7 százalékot erősödtek. A BMW 4,4 százalékkal került ma feljebb, miután a Morgan Stanley vételi ajánlás mellett egyenlő súlyozásról felülsúlyozásra változtatta a cég részvényeinek besorolását. A Hella részvényeit egy brókerház felminősítette, míg a Faurecia részvényei a társaság első féléves számai után szárnyalnak, miután az autóipari beszállító korábbi várakozásainál is nehezebb piaci körülmények között is fenntartotta profitabilitását, a társaság pedig megerősítette az idei évre februárban megfogalmazott várakozásait, a Faurecia árfolyama 8 százalékkal került ma feljebb.


Emelkednek az európai tőzsdék

Enyhe erősödéssel zárták a hét első napját a tengerentúli tőzsdék, a piaci szerepők a Fed jövő heti kamatdöntő ülésére, és a héten felpörgő vállalati gyorsjelentési szezon eredményeire vártak, a technológiai óriások közül három is jelent az előttünk álló néhány nap folyamán: a Facebook, az Alphabet és az Amazon publikálja majd az április-júniusi időszak számait. A Dow végül 18 pontos emelkedés mellett 0,1 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,3 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 0,7 százalékos emelkedéssel zárta a hétfői kereskedést. Emelkednek az irányadó ázsiai részvényindexek a hét második napján, a Fed és az EKB lehetséges lazításával kapcsolatos várakozások mellett az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseivel kapcsolatban is jó hírek érkeztek, miután a South China Morning Post szerint az Egyesült Államok kereskedelmi főtanácsadója, Robert Lighthizer és Steven Mnuchin pénzügyminiszter is Kínába látogathat a jövő héten, a kereskedelmi tárgyalások folytatása céljából. A Nikkei 1 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 0,3 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,5 százalékot erősödött. Európában is emelkedéssel indult a keddi kereskedés, a kontinens irányadó részvényindexei felfelé kapaszkodnak ma délelőtt, a CAC40 0,3 százalékos erősödése mellett a milánói börze 0,6 százalékkal került feljebb, míg a vezető tőzsdeindexek közül 0,9 százalékos erősödésével a DAX teljesít a legjobban.


Újabb kínai nagybefektető vásárolta be magát a Daimlerbe

A kínai BAIC ma bejelentette, hogy 5 százalékos részesedést vásárolt a Daimlerben, a német autógyártó részvényei nagyot emelkedtek a bejelentés után. Tovább a cikkhez

Emelkedik a 4iG

A 4iG tegnap jelentette be, hogy a társaság nyerte meg a MÁV által kiírt közbeszerzési pályázatot a vasúttársaság vagyonvédelmi rendszereinek telepítésére, üzemeltetésére és karbantartására. A keretmegállapodás időtartama 36 hónap, amely további 12 hónappal meghosszabbítható, amennyiben a keretösszeg a 36 hónapos időtartam alatt nem merül ki, az ajánlat értéke 900 millió forint + áfa. A 4iG 2,2 százalékkal került feljebb ma reggel, míg a társaság részvényárfolyama idén 222,2 százalékot emelkedett.


Emelkedéssel vágott neki a keddi kereskedésnek a BUX

Emelkedéssel indul a hét második napja a magyar tőzsdén, a BUX 60 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a keddi piacnyitás után. Az OTP 0,2 százalékos erősödése mellett a Richter és a Magyar Telekom egyaránt 0,3 százalékkal került feljebb ma reggel, míg a Mol 0,1 százalékkal került lejjebb.


Kiterítik lapjaikat a világ urai, ami felforgathatja a tőzsdéket

Folytatódik a héten a negyedéves jelentési szezon, érkeznek a technológiai óriások friss számai. A múlt héten a Microsoft már közzétette az eredményeit, a napokban a Facebook, az Amazon és az Alphabet gyorsjelentése érkezik. Tovább a cikkhez

Felpörög a vállalati gyorsjelentési szezon

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Mérsékel emelkedéssel zárták a hét első napját a tengerentúli tőzsdék, a befektetők a Fed jövő heti kamatdöntő ülésére, és a héten felpörgő vállalati gyorsjelentési szezon eredményeire vártak, a technológiai óriások közül három is jelent az előttünk álló néhány nap folyamán: a Facebook, az Alphabet és az Amazon publikálja majd az április-júniusi időszak számait. A Dow végül 18 pontos emelkedés mellett 0,1 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,3 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 0,7 százalékos emelkedéssel zárta a hétfői kereskedést.

Eséssel zárta a hét első napját a magyar tőzsde, a BUX 370 pontos mínusz mellett 0,9 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 1,6 százalékos esés után 12 620 forinton zárt, a Richter 1,3 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó papírjai 5 010 forinton fejezték be a hét első napját, míg a Magyar Telekom 0,5 százalékos esés után 435,5 forinton zárt. A pozitív kivételt a Mol jelentette, az olajcég részvényei 0,5 százalékos erősödés után 3 102 forinton zárták a hétfői kereskedést.

Mik az előjelek mára?

Emelkednek az irányadó ázsiai részvényindexek a hét második napján, a Fed és az EKB lehetséges lazításával kapcsolatos várakozások mellett az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseivel kapcsolatban is jó hírek érkeztek, miután a South China Morning Post szerint az Egyesült Államok kereskedelmi főtanácsadója, Robert Lighthizer és Steven Mnuchin pénzügyminiszter is Kínába látogathat a jövő héten, a kereskedelmi tárgyalások folytatása céljából. A Nikkei 1 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde és a sanghaji részvényindex egyaránt 0,3 százalékkal került feljebb. Ázsia más részein is emelkednek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 0,4 százalékos erősödése mellett a szingapúri tőzsde 0,3 százalékot emelkedett. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt erősödést mutatnak kedden reggel, míg a határidős DAX 70 pontos emelkedése 0,6 százalékos erősödést vetíthet előre a keddi piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A tengerentúlon magasabb fordulatszámon pörög majd a vállalati gyorsjelentési szezon, a vállalati beszámolók mellett az USA és Kína folytatódó kereskedelmi tárgyalásaival kapcsolatos hírekre figyelnek majd a befektetők.

Mire érdemes ma figyelni?

Kedden az ÁKK 3 hónapos kincstárjegy aukciót tart, a nap legfontosabb eseménye az MNB kamatdöntő ülése lehet majd, ahol valószínűleg nem változik majd az alapkamat, inkább az lesz érdekes, hogy a külső környezet romlására mennyire hangsúlyosan hivatkozik az MNB, ami így egyfajta bővülő mozgásteret jelent számára a tartósan extra laza monetáris politikája itthoni fenntartásához. Az eurozónából a júliusi fogyasztói bizalmi indexet teszik közzé, míg az Egyesült Államokból a júniusi használtlakás értékesítési statisztikákat publikálják majd.Felpörög a vállalati gyorsjelentési szezon

Kedden teszi közzé gyorsjelentését többek között a Coca-Cola, a Hasbro és a Visa is.Felpörög a vállalati gyorsjelentési szezon

Mi történt eddig a tőzsdéken?Felpörög a vállalati gyorsjelentési szezon

Kilenc éve nem rukkolt elő ilyen számokkal a svájci nagybank, mégsem boldog

Ma tette közzé második negyedéves számait a UBS, a svájci nagybank második negyedéves nettó eredménye kilenc éve nem volt ilyen magas, a pénzintézet ugyanakkor figyelmeztet arra, hogy a kamatlábak további csökkenése negatív hatással lehet a profitnövekedési lehetőségekre. Tovább a cikkhez

A 4iG nyerte el a MÁV 900 millió forintos pályázatát

A 4iG nyerte meg a MÁV által kiírt közbeszerzési pályázatát a vasúttársaság vagyonvédelmi rendszereinek telepítésére, üzemeltetésére és karbantartására. Az ajánlat értéke 900 millió forint + áfa, ami jelentősnek tekinthető a 4iG életében. Tovább a cikkhez
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
online bolt_shutter