FONTOS Koronavírus Magyarországon: új csúcson a halálozás és a fertőzés
 
Előfizetői tartalom

Fájdalmas változás előtt a magyar autópiac - Látványos akciók után jelentős drágulás jön

Azok az autógyártók, amelyek nem lesznek képesek viharos gyorsasággal lefaragni flottaszintű szén-dioxid-kibocsátásukat az előírásoknak megfelelően, hatalmas bírságokra számíthatnak. Brüsszel szigora nem csak nekik, hanem a beszállítóknak, az autókereskedőknek és végső soron a vásárlóknak is fájni fog hamarosan. Szamosi Viktor szerint látványos változások lesznek a magyar autópiacon is, az év végéig kitartó akciókat érdemi drágulás követi majd 2020-tól. A Ford magyarországi vezére ezért azt javasolja, aki a nagyteljesítményű autókat kedveli, a megszokott árszinten akar még vásárolni, az használja ki a következő hónapokat.

2,7 milliárd euró, számításaink szerint ekkora büntetésre számíthat a Ford jövőre, amennyiben nem lesz képes arra, hogy drámaian csökkentse a flottaszintű szén-dioxid-kibocsátását az EU-ban. Leszögezhetjük, hogy mindenféleképpen meg fogunk felelni az előírásoknak, nem tervezzük semmilyen büntetés befizetését, jelenleg ez az egyik legfőbb prioritása a Ford of Europe-nak....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái