Üzlet

Külön cégbe szervezi ki adótornyait a Vodafone

Portfolio
Pénteken tette közzé legfrissebb számait a Vodafone, a társaság mindemellett azt is bejelentette, hogy külön cégbe választaná le az adótornyait, a társaság létrehozására a következő 18 hónap folyamán kerül majd sor, amelynek tőzsdei bevezetésére is sor kerülhet a későbbiekben.
Ma tette közzé legfrissebb számait a Vodafone, a társaság csoportszintű bevétele 10,65 milliárd euró lett a június 30-ával záruló negyedévben, a korábbi év hasonló időszakának 10,9 milliárd eurós bevételével szemben. A Vodafone szerint a társaság piaci kondíciói javultak Olaszországban, míg a robusztus Németországi növekedés részben ellensúlyozni tudta a Spanyolországban fennálló intenzív versenyhelyzetet.

A Vodafone mindemellett azt is bejelentette, hogy külön társaságba választaná le az adótornyait, a cég létrehozására a következő 18 hónap folyamán kerül majd sor, amelynek tőzsdei bevezetésére is sor kerülhet a későbbiekben. A Vodafone szerint az adótornyokat tartalmazó cég kisebbségi részesedésének eladásából befolyt összeget a társaság az adósságának csökkentésére használná fel.

A Vodafone mindemellett arra számít, hogy a cég idei tisztított EBITDA-ja a 13,8-14,2 milliárd eurós sávban alakulhat, míg a free cash flow esetén legalább 5,4 milliárd eurót várt az idei évre vonatkozóan a cég.

A társaság bejelentését kedvezően fogadták a befektetők, a Vodafone árfolyama 8,7 százalékkal került feljebb péntek délelőtt.

Külön cégbe szervezi ki adótornyait a Vodafone
Matolcsy
Portfolio Konferencia
Promenada Targu Mures
NEW YORK, USA - APRIL 18: A Toyota Mirai model car is on display during the New York International Auto Show on April 18, 2019 in New York, United States. (Photo by Atilgan Ozdil/Anadolu Agency/Getty Images)
shutterstock_1077839366
Az Országos Gerincgyógyászati Központ bejárata.
Frankfurt Stock Exchange
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Matolcsy