Üzlet

Nagyot esett pénteken a Mol

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítettek a pénteki piaczárás felé közeledve, míg a magyar tőzsde eséssel zárta a hét utolsó napját, a hazai blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben, az olajtársaság papírjai 2,1 százalékos eséssel vettek búcsút a hét utolsó napjától.

Nagyot esett a Mol

Eséssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX 388 pontos mínusz mellett 0,9 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek a pénteki kereskedésben. Az OTP 0,8 százalékos esést követően 12 430 forinton zárt, a Richter 0,3 százalékos esés után 5 135 forinton búcsúzott a hét utolsó napjától, míg a hazai blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben, az olajtársaság részvényei 2,1 százalékos esés után 3 022 forinton zárták a pénteki kereskedést. A pozitív kivételt a Magyar Telekom jelentette, a telekomcég papírjai 0,1 százalékos emelkedés után 433 forinton zárták a hét utolsó napját.


Emelkednek az amerikai tőzsdék

Emelkedéssel indult a hét utolsó napja a tengerentúli tőzsdéken, miután a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre fókuszálnak, az Intel 2,2 százalékos emelkedése mellett a Google anyavállalata, az Alphabet 10,1 százalékkal került feljebb, miután a társaság bevétel és profit soron is felülmúlta az elemzői várakozásokat. Az Amazon bevételei közel 20 százalékkal nőttek, a megugró költekezés miatt azonban a profit csökkent az előző negyedévhez képest és az elemzői várakozásoknál is gyengébb lett, az Amazon árfolyama 1,6 százalékkal került lejjebb. A McDonald's árfolyama 1,5 százalékkal került feljebb, miután a befektetők kedvezően fogadták a társaság gyorsjelentését. A pénteki piacnyitástól távolodva a tengerentúli tőzsdék emelkednek, a hangulatra a vállalati gyorsjelentések mellett az amerikai GDP-adat is kedvezően hatott, miután az Egyesült Államokban a gazdasági növekedés bár lassult a második negyedévben, azonban a GDP-adat kissé felülmúlta az elemzői várakozásokat. A Dow 0,1 százalékos erősödése mellett az S&P500 0,5 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 0,9 százalékot emelkedett.


Emelkedéssel vághat neki a hét utolsó napjának a McDonald's

Pénteken tette közzé gyorsjelentését a McDonald's, a társaság bevétele 5,34 milliárd dollár lett, ami éppen meghaladta az 5,33 milliárd dolláros elemzői várakozásokat, a társaság legalább tizenhárom hónapja nyitva tartó éttermei esetében 5,7 százalékkal nőttek az eladások a második negyedévben, míg a Reuters elemzői konszenzusa 4,47 százalékos bővülést várt. A McDonald's tisztított egy részvényre eső eredménye 2,05 dollár lett, ami megfelelt az elemzői várakozásoknak. A befektetők kedvezően fogadták a McDonald's számait, a társaság részvényei 1,8 százalékkal kerültek feljebb a pénteki, nyitás előtti kereskedésben.


Új csúcsra emelkedett a FuturAqua

Felpattant a FuturAqua, a társaság részvényei 128 forintnál új történelmi csúcsot ütöttek, majd az árfolyam ledolgozott egy keveset korábbi emelkedéséből, és a FuturAqua 15,6 százalékkal került ma feljebb. A részvény jelentős, 363,8 millió forintos forgalom mellett emelkedik, ami közel tízszerese a FuturAqua idei, átlagos forgalmának. A társaság július 29-én tartja majd rendkívüli közgyűlését, amelyen a részvényesek dönthetnek többek között az igazgatósági tagok választásáról és a társaság igazgatósági tagjainak az ösztönző javadalmazási rendszer kialakításáról is.


Esik a magyar tőzsde, lefordult a Mol

Lejjebb kerültek a régiós részvényindexek a pénteki kereskedés második felében, a prágai tőzsde és a bécsi börze egyaránt 0,2 százalékot esett, míg a lengyel WIG előző napi záróértéke közelében stagnál. A hazai részvényindex lefordult ma, a BUX ezzel alulteljesíti a régiós részvényindexeket, a magyar tőzsde 3 milliárd forintos forgalom és 419 pontos mínusz mellett 1 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek kivétel nélkül esnek, a BUX komponensei közül 1,9 százalékos esésével a Mol teljesít a leggyengébben.


Felemásan teljesítenek az európai tőzsdék

Eséssel zárták a csütörtöki kereskedést a tengerentúli tőzsdék, a befektetők az Európai Központi Bank által meglebegtetett monetáris lazítás lehetősége mellett a Fed jövő heti kamatdöntő ülésével kapcsolatos forgatókönyveket latolgatták, míg a hangulatra a vegyes vállalati gyorsjelentések is árnyékot vetettek. A Dow végül 129 pontos esés mellett 0,5 százalékkal került lejjebb, míg az S&P500 0,5 százalékos eséssel zárta a csütörtöki kereskedést, míg a Nasdaq 1 százalékos eséssel zárta a hét negyedik napját. Ázsiában az irányadó részvényindexek többsége lejjebb került a hét utolsó napján, a Nikkei 0,5 százalékos esése mellett a hongkongi részvényindex 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 0,2 százalékos pluszban zárt. A kezdeti iránykeresés után felemásan teljesítenek az európai tőzsdék ma délelőtt, a befektetők az EKB tegnapi kamatdöntése után immár a vállalati hírekre és gyorsjelentésekre fókuszálnak, az egyedi részvények esetében a Renault 0,5 százalékkal került lejjebb, miután a francia autógyártó visszavágta idei bevételvárakozásait, míg a francia luxustermékeket gyártó csoport, a Kering részvényei 7,6 százalékot estek. A CAC40 és a DAX egyaránt 0,2 százalékkal került feljebb, míg a milánói börze 0,3 százalékot esett.


Elszállt a Google a negyedéves számokra

Szárnyalt a Google anyavállalata, az Alphabet a zárás utáni kereskedésben, a negyedéves gyorsjelentésből ugyanis az látszik, hogy nincs ok aggodalomra a hirdetési üzletág növekedését illetően. Mind a negyedéves bevétel, mind a profit felülteljesítette az elemzői várakozásokat. Tovább a cikkhez

Lefordult a magyar tőzsde

A pénteki piacnyitást követő, mérsékelt erősödést ledolgozva előző napi záróértéke alá süllyedt vissza a hazai részvényindex, a BUX 143 pontos mínusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb ma reggel, míg a blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom volt képes 0,6 százalékos erősödésre. Az OTP mindemellett 0,5 százalékot esett, a Richter 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a Mol 0,5 százalékkal került lejjebb.


A Total szabadul az olaj- és gázmezőitól?

A francia Total tegnap publikálta féléves gyorsjelentését. A vállalat nem elégedett a jelenlegi alacsony olajárakkal, ezért jelentős eszközértékesítéseket tervez az Upstream portfoliójából. Tovább a cikkhez

Néhány pontos erősödéssel indítja a pénteki napot a BUX

Minimális, néhány pontos erősödéssel vágott neki a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX 11 pontos plusz mellett előző napi záróértéke közelében jár, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. Az OTP 0,2 százalékos erősödése mellett a Richter 0,5 százalékkal került feljebb, míg a Magyar Telekom 0,6 százalékot emelkedett. A pénteki piacnyitás után a negatív kivételt a Mol jelentette, az olajtársaság papírjai 0,5 százalékkal kerültek lejjebb.


Véget ért a rekorddöntés időszaka az Amazonnál

Szünetelt a rekorddöntés a második negyedévben az Amazonnál. Bár a bevételek közel 20 százalékkal nőttek, a megugró költekezés miatt a profit csökkent az előző negyedévhez képest és az elemzői várakozásoknál is gyengébb lett. A részvények árfolyama mérsékelt, 1,6 százalékos esést mutatott a zárás utáni kereskedésben. Tovább a cikkhez

Enyhe emelkedéssel indulhat a pénteki kereskedés Európában

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Eséssel indult a hét negyedik napja a tengerentúli részvénypiacokon, a piaci szereplők a felemás vállalati gyorsjelentésekre figyeltek, míg a piaci kommentárok szerint a befektetők egy része csalódott lehetett az EKB tegnapi kamatdöntő ülése után, miután az Európai Központi Bank még nem vágott kamatot az EKB, de kommunikációjában egyértelműen előkészítette azt szeptemberre, sőt a tartósan cél alatti inflációra hivatkozva egy átfogó lazító csomagot is belengetett. Az egyedi részvények közül a nap egyik vesztese a Tesla volt, az elektromos-autógyártó részvényei 13,6 százalékos zuhanással zártak, miután a cég második negyedéves gyorsjelentésében az árbevétel, a nettó eredmény és az egy részvényre jutó veszteség tekintetében is alulmúlta az elemzői várakozásokat. Másrészt a menedzsment korábbi ígéretével ellentétben nem sikerült jelentősen csökkenteni a veszteséget a második negyedévben. A tengerentúli tőzsdék eséssel zárták a csütörtöki kereskedést: a Dow végül 129 pontos esés mellett 0,5 százalékkal került lejjebb, míg az S&P500 0,5 százalékos eséssel zárta a csütörtöki kereskedést, míg a Nasdaq 1 százalékos eséssel zárta a hét negyedik napját.

Csütörtökön tette közzé legfrissebb számait az Alphabet, a Google anyavállalata 19 százalékkal magasabb 38,9 milliárd dolláros bevételről számolt be a második negyedévben, ami felülteljesítette a Reuters 38,2 milliárd dolláros átlagos elemzői várakozásait, a társaság egy részvényre eső eredménye 14,2 dollár lett, szintén meghaladva az elemzői várakozásokat. A cég egy 25 milliárd dollár értékű részvényvisszavásárlási programot is bejelentetett, a befektetők összességében kedvezően fogadták az Alphabet számait, a társaság részvényárfolyama 7,8 százalékot emelkedett a csütörtöki, zárás utáni kereskedésben.

Mérsékelt erősödéssel zárta a hét negyedik napját a magyar tőzsde, a BUX 50 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek közül egyedül a Richter tudott emelkedni, a gyógyszergyártó papírjai 2,9 százalékos emelkedés után 5 150 forinton zártak. Az OTP 0,6 százalékos esés után 12 530 forinton zárt, a Mol 0,4 százalékkal kerül lejjebb, az olajcég papírjai 3 088 forinton vettek búcsút a hét negyedik napjától, míg a Magyar Telekom 0,6 százalékos esés után 432,5 forinton fejezte be a csütörtöki kereskedést.

Mik az előjelek mára?

A tengerentúli tőzsdék csütörtöki esése után az irányadó ázsiai részvényindexek többsége is lejjebb került a hét utolsó napján, a Nikkei 0,5 százalékos esése mellett a hongkongi börze 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze mérsékelt erősödés mellett 0,1 százalékkal került feljebb. Ázsia más részein is borús hangulatban telt a hét utolsó napja, a dél-koreai Kospi 0,5 százalékos esése mellett a szingapúri tőzsde 0,8 százalékkal került lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt erősödést mutatnak ma reggel, míg a határidős DAX 22 pontos emelkedése 0,2 százalékos erősödést vetíthet előre a pénteki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

Az Európai Központi Bank csütörtöki ülésén nem vágott kamatot, a jegybank azonban egy átfogó lazító csomagot is belengetett; a befektetők figyelme immár a Fed jövő heti kamatdöntő ülése felé fordul majd, azonban a nap folyamán beérkező vállalati gyorsjelentések is kiemelt érdeklődésre tarthatnak majd számot.

Mire érdemes ma figyelni?

Pénteken a KSH a népmozgalmi statisztikáit teszi közzé, míg az Egyesült Államokból a második negyedéves GDP-adat előzetes értékét publikálják majd.Enyhe emelkedéssel indulhat a pénteki kereskedés Európában

Péntekent teszi közzé gyorsjelentését többek között a McDonald's és a Twitter is.Enyhe emelkedéssel indulhat a pénteki kereskedés Európában

Mi történt eddig a tőzsdéken?Enyhe emelkedéssel indulhat a pénteki kereskedés Európában

Újabb 100 milliárd dolláros alapot indít a SoftBank

108 milliárd dolláros alapot indít a japán SoftBank befektetési cég, mellyel elsősorban mesterséges intelligencia-fejlesztő cégekbe akarnak befektetni - írja a CNBC. Ez lesz a japán pénzügyi intézmény második ilyen jelentős méretű alapja. Tovább a cikkhez
Frankfurt Stock Exchange
The logo of the OECD - Organisation for Economic Co-operation and Development
BÉT-Hiventures_2
shutterstock_564998512
Bales of waste paper
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Frankfurt Stock Exchange