Üzlet

Nagyot emelkedett kedden az Est Media

Portfolio
Nagyot estek kedden az irányadó európai tőzsdék, a negatív részvénypiaci hangulat ellenére a magyar tőzsde jól tartotta magát a nap folyamán, a BUX végül mérsékelt, 0,4 százalékos eséssel zárta a keddi kereskedést, míg az Est Media árfolyama végül 4,1 százalékos emelkedéssel zárta a hét második napját.

Eséssel zárta a keddi kereskedést a BUX, az Est Media azonban nagyot emelkedett

Míg az irányadó európai részvényindexek nagyot estek kedden, a hazai részvényindex végül mérsékelt eséssel zárta a hét második napját, a BUX 163 pontos esés mellett 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek a stagnáló Richter kivételével eséssel zárták a napot, a Richter 5 160 forinton fejezte be a keddi kereskedést. Az OTP 0,3 százalékkal került lejjebb, a bankpapír 12 400 forinton zárt, a Mol 0,7 százalékos esést követően 3 004 búcsúzott a hét második napjától, míg a Magyar Telekom 0,7 százalékkal került lejjebb, a telekomcég részvényei 435 forinton zártak. Az Est Media részvényei ma fontos bejelentés előtt fel voltak függesztve, majd a társaság mai bejelentése után újraindult a kereskedés, az Est Media árfolyama közel 15 százalékos pluszban is járt, majd a kezdeti lendület kissé alábbhagyott és a társaság részvényei végül 4,1 százalékos emelkedéssel zárták a keddi kereskedést.


Megtörnék a dollár világuralmát - Meg lehetnek számlálva a napjai

Sokan szkeptikusak az arannyal szemben. Nem termel készpénzt, a menekülőeszköz szerepe is vitatott lehet. Azonban mindennek ellenére az arany igencsak jól teljesít idén, már több mint 10%-ot ment. Lehet a makrogazdasági környezetre fogni, hogy a piac már árazza az elkövetkező recessziót, vagy egy nagyobb inflációs periódus állhat előttünk. De egy dolog biztos: az Egyesült Államok geopolitikai riválisai zsákolják a sárga nemesfémet. Elsősorban Kínáról és Oroszországról van szó. Tovább a cikkhez

Lejjebb kerültek a tengerentúli tőzsdék

Eséssel indult a keddi kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, a befektetők a beérkező vállalati gyorsjelentések mellett a Fed ma kezdődő kamatdöntő ülésének eredményére várnak, amit szerdán ismerhetnek meg a piaci szereplők. A befektetők arra számítanak, hogy a Fed csökkenthet majd a kamatszinten, azonban a lehetséges vágás mértékével kapcsolatban megoszlanak a várakozások. A piaci szereplőket mindemellett óvatosságra inthette az amerikai elnök nyilatkozata, miután a Reuters szerint Donald Trump jelentős kamatvágásra szólította fel a Fed jegybankárjait. A befektetők mindemellett az USA és Kína folytatódó kereskedelmi tárgyalásaira figyelnek majd, Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter és Robert Lighthizer, az Egyesült Államok kereskedelmi főtárgyalója Sanghajban egyeztet majd a kínai féllel. A keddi piacnyitástól távolodva továbbra is esnek az amerikai részvényindexek, a Nasdaq 0,5 százalékos esése mellett az S&P500 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a Dow 101 pontos mínusz mellett 0,4 százalékot esett.


A korábbi szárnyalás egy részét ledolgozta az Est Media árfolyama

Mozgalmas időszakot tudhat maga mögött az Est Media, a részvény július első hetében a 80 forintos találhat szint közeléből pattant fel, amely az elmúlt hónapok során többször is sikerrel állta útját a további esésnek. Az emelkedés július közepéig folytatódott, majd azt követően volatilis kereskedési napok következtek. Az Est Media tegnap ismét emelkedéssel próbálkozott meg, az árfolyam közel 13 százalékot emelkedett, majd a jelentős emelkedést ledolgozva pénteki záróára alá süllyedt vissza, majd a napot a részvény végül 7 százalék felett emelkedéssel zárta. A hétfői piacnyitás után az Est Media részvényeit kedden egész napra felfüggesztették fontos bejelentés előtt, a bejelentés ma kora délután érkezett meg, amelyből kiderült, hogy az Est Media felvásárolja a Delta Csoport nevű vállalat egyik leányvállalatát, a Delta Systemset. A bejelentés után újraindult a kereskedés az Est Media részvényeivel, az árfolyam ezután közel 13 százalékos pluszba lendült, majd a lendület ezt követően kissé alábbhagyott és az Est Media részvényei 5,3 százalékkal kerültek ma feljebb. Az Est Media jelentős, 425,1 millió forintos forgalom mellett emelkedik ma, az Est Media mai forgalma több háromszorosa a részvény idei átlagos forgalmának.


Szárnyal az Est Media

Az Est Media részvények kereskedését a ma egész napra felfüggesztették, a cég fontos bejelentése előtt. A bejelentés ma délután megérkezett és az Est Media arról tájékoztatta a befektetőket, hogy a társaság felvásárolja a Delta Csoport nevű vállalat egyik leányvállalatát, a Delta Systemset. A tőzsde által közzétett határozat alapján újraindult a kereskedés az Est Media részvényeivel, az Est Media árfolyama 12,5 százalékkal került feljebb ma délután.


Újraindul a kereskedés az Est Media részvényeivel

Az Est Media részvényeinek kereskedését ma egész napra felfüggesztették, a társaság fontos bejelentése előtt. A bejelentés megérkezett, amelynek értelmében az Est Media felvásárolja a Delta Csoport nevű vállalat egyik leányvállalatát, a Delta Systems nevű céget. A bejelentés után az Est Media részvényeinek tőzsdei kereskedést ma 14:30-tól visszaállítják. Tovább a cikkhez

Esnek az európai tőzsdék

Lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek ma délelőtt, a hangulatra a vártnál gyengébb makroadatok vetettek árnyékot, miután a második negyedéves francia GDP-adat alulmúlta a várakozásokat, míg az Eurozóna gazdasági bizalmi index esésről számolt be júliusban, a mutató a júniusi 103,3 pontos értékétől 102,7 pontra csökkent. A hangulatot mindemellett a vállalati gyorsjelentések vetették vissza, miután a Lufthansa profitja nagyot esett, míg a légitársaság bejelentette, hogy az európai piac esetében az idei várhatóan továbbra is kihívásokkal teli lesz, a Lufthansa árfolyama 6,5 százalékkal került lejjebb. A Bayer árfolyama 3,8 százalékot esett ma, miután a cég szerint veszélybe kerülhet a Bayer idei eredmény-céljának elérése. A negatív részvénypiaci hangulatban az irányadó európai részvényindexek többsége lejjebb került ma délután, a CAC40 0,8 százalékos esése mellett a DAX 1,5 százalékkal került lejjebb.


Új cég jön a magyar tőzsdére az Est Medián keresztül

Az Est Media részvényeit kedden egész napra felfüggesztették, a társaság fontos bejelentése előtt, az Est Media ezután ma bejelentette, hogy felvásárolja a Delta Csoport egyik leányvállalatát, a Delta Systemset. Az Est Media a tranzakciót kisebb részben hitelekből készpénzzel, nagyobb részben új részvények kibocsátásával finanszírozza, amelynek eredményeként a Delta Systems anyavállalata lesz az Est Media legnagyobb tulajdonosa. Tovább a cikkhez

Szárnyal a BP

A British Petrol közzétette ma második negyedéves gyorsjelentését. Minden soron sikerült verni a konszenzust, szárnyal az árfolyam. Tovább a cikkhez

Lejjebb került a német tőzsde

Vegyesen zárták a hét első napját az amerikai részvénypiacok, miután a piaci szereplők a beérkező vállalati gyorsjelentések mellett a Fed szerdai kamatdöntésére vártak, a Dow végül 29 pontos erősödés mellett 0,1 százalékkal került feljebb, míg az S&P500 0,2 százalékos eséssel zárt, a Nasdaq pedig 0,4 százalékos eséssel zárta a hét első napját. Ázsiában emelkedtek a tőzsdék kedden, a Nikkei 0,4 százalékos emelkedése mellett a hongkongi tőzsde 0,1 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,4 százalékot erősödött. A befektetők az USA és Kína kedden Sanghajban folytatódó kereskedelmi tárgyalásaira figyelnek, a felek május óta először ülnek ismét tárgyalóasztalhoz, azonban a piaci kommentárok szerint a befektetők nagyobb része nem tartja valószínűnek, hogy áttörés következzen be az egyeztetések során. Az irányadó európai részvényindexek többsége lejjebb került ma délelőtt, a CAC40 0,6 százalékos esése mellett a milánói börze 1,5 százalékkal került lejjebb, míg a DAX 0,9 százalékot esett. A DAX komponensei közül a Lufthansa 5,3 százalékot esett a társaság gyorsjelentését követően, miután a Lufthansa bejelentette, hogy az európai piac esetében az idei várhatóan továbbra is kihívásokkal teli lesz. A Bayer árfolyama 3,8 százalékkal került lejjebb, miután a cég szerint veszélybe kerülhet a Bayer idei eredmény-céljának elérése.


Nagyot esett a FuturAqua

A FuturAqua részvényeit tegnap egész napra felfüggesztették a társaság fontos bejelentése előtt, a FuturAqua bejelentette, hogy felfüggeszti a Watereum nevű blockchain-alapú tokenjét, és egy új tokencsomagot hozna létre. A társaság tegnap tartotta éves rendes közgyűlését, amelyen többek között alaptőkeemelés mellett részvényopciós program kialakításáról is határozott a közgyűlés. A FuturAqua részvényeivel kedden a megszokott módon folytatódott a kereskedés, a társaság papírjai közel 12 százalékos mínuszban is jártak ma reggel, majd a FuturAqua a reggel esés egy részét képes volt ledolgozni, a cég részvényárfolyama 4,7 százalékkal került ma lejjebb.


Lefordult a Magyar Telekom

A keddi piacnyitástól távolodva lefordult a hazai részvényindex, a BUX 90 pontos mínusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek vegyesen teljesítenek, a Mol 0,1 százalékos erősödése mellett a Richter 0,2 százalékkal került feljebb, míg az OTP 0,6 százalékot esett. A hazai nagypapírok közül 1,4 százalékos esésével a Magyar Telekom részvényei teljesítenek a leggyengébben.


Az irányt keresi a magyar tőzsde

Minimális erősödéssel, előző napi záróértéke közelében indította a keddi kereskedést a magyar tőzsde, majd a keddi piacnyitástól távolodva a BUX 3 ponttal került lejjebb. A blue chipek felemásan teljesítenek, az OTP 0,1 százalékos esése mellett a Magyar Telekom 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a Mol 0,2 százalékot erősödött, a Richter árfolyama pedig 0,1 százalékkal került feljebb.


Tömeges elbocsátás jön a Citigroupnál

A Citigroup több száz állást szüntet meg a globális piacok divíziójánál, a bank a "kihívásokkal teli piaci környezetre" reagál a lépéssel - írja a Financial Times. Tovább a cikkhez

Jelentős határozatok a FuturAqua közgyűlésén

A FuturaAqua tegnap tartotta közgyűlését, és rendkívüli közleményt is publikált. A társaság felfüggeszti a Watereum nevű blockchain-alapú tokenjét, és egy új tokencsomagot hozna létre. Alaptőkeemelésről dönthet az igazgatóság, részvényopciós program kerülhet kialakításra, és saját részvényeket is vásárolhat a FuturAqua. Tovább a cikkhez

A folytatódó kereskedelmi tárgyalásokra figyelnek a befektetők

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Felemásan zárták a hétfői kereskedést a tengerentúli tőzsdék, miután a befektetők a beérkező vállalati gyorsjelentések mellett a Fed szerdai kamatdöntésére vártak, a Dow végül 29 pontos erősödés mellett 0,1 százalékkal került feljebb, míg az S&P500 0,2 százalékos eséssel zárt, a Nasdaq pedig 0,4 százalékos eséssel zárta a hét első napját.

Enyhe emelkedéssel zárta a hét első napját a magyar tőzsde, a BUX 41 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek kivétel nélkül emelkedéssel zárta a hétfői kereskedést. Az OTP 0,1 százalékos erősödés után 12 440 forinton zárt, a Mol 0,1 százalékos erősödést követően 3 024 forinton zárta a napot. A Richter 0,5 százalékkal került feljebb, a gyógyszergyártó papírjai 5 160 forinton zártak, míg a Magyar Telekom 1,2 százalékos erősödést követően 438 forinton búcsúzott a hétfői kereskedéstől.

Mik az előjelek mára?

Kedden folytatódnak az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásai Sanghajban, a felek május óta ülnek először ismét a tárgyalóasztalhoz, azonban a piaci kommentárok szerint a befektetők nagyobb része nem tartja valószínűnek, hogy áttörés következzen be az egyeztetések során. Az ázsiai tőzsdék mérsékelt erősödést mutattak kedden, a Nikkei 0,3 százalékos emelkedése mellet a hongkongi tőzsde 0,3 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji részvényindex 0,4 százalékot erősödött. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt, néhány pontos erősödést mutatnak kedden reggel, míg a határidős DAX 7 pontos emelkedése 0,1 százalékos erősödést vetíthet előre a keddi piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

Az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásai kedden Sanghajban folytatódnak majd, a két fél kereskedelmi egyeztetései mellett a befektetők a beérkező vállalati gyorsjelentésekre figyelnek majd, továbbá a piaci szereplők egy része továbbra is a Fed szerdán záruló kétnapos kamatdöntő ülésének eredményére vár.

Mire érdemes ma figyelni?

Kedden a KSH a májusi keresetek statisztikáit teszi közzé, Franciaországból a második negyedéves GDP-adat érkezik majd, míg Németországból a júliusi inflációs statisztikákat teszik közzé. Az Egyesült Államokból a júniusi, személyes fogyasztási kiadásokra figyelnek majd a befektetők.A folytatódó kereskedelmi tárgyalásokra figyelnek a befektetők

Kedden teszi közzé gyorsjelentését többek között a Bayer, a BP és Apple is.A folytatódó kereskedelmi tárgyalásokra figyelnek a befektetők

Mi történt eddig a tőzsdéken?A folytatódó kereskedelmi tárgyalásokra figyelnek a befektetők

Nem az idei második negyedévben fog csúcsokat dönteni a Mol

A Mol augusztus másodikán teszi közzé második negyedéves gyorsjelentését. 11 elemző azonban már publikálta várakozásait a közelgő negyedéves eredmények kapcsán. A becslések számtani átlaga alapján csökkenhetett a Mol eredménye éves alapon, melyhez a fogyasztói szolgáltatások szegmens eredményjavító hatásán kívül minden egyéb üzletág negatívan járulhatott hozzá. Tovább a cikkhez

Holnapra felfüggesztik az Est Médiát

A teljes holnapi kereskedési időszakra felfüggeszti az Est Média részvényeivel való üzletelést a Budapesti Értéktőzsde. Tovább a cikkhez
Budapest Értektőzsde (BÉT) stock fotóanyag 2016 augusztus 2-án
Frankfurt Stock Exchange
The logo of the OECD - Organisation for Economic Co-operation and Development
BÉT-Hiventures_2
shutterstock_564998512
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Budapest Értektőzsde (BÉT) stock fotóanyag 2016 augusztus 2-án