Szárnyal a BP
Üzlet

Szárnyal a BP

Portfolio
A British Petrol közzétette ma második negyedéves gyorsjelentését. Minden soron sikerült verni a konszenzust, szárnyal az árfolyam.
2,8 milliárd dollár profitot riportált a nagy olajtársaság, mely lényegében a tavalyi második negyedéves értékkel megegyező. Ez jócskán meghaladja az elemzők által várt 2,46 milliárd dolláros értéket.

Az Upstream üzletág kitermelése 3,8 millió hordó olajegyenértékesre növekedett, mely 4%-kos növekedésnek felel meg éves alapon. A termelésnövekedésnek így sikerült kompenzálni az alacsonyabb realizált olajárakat. A második negyedévben egy hordó Brent átlagosan 69 dollár volt, míg egy évvel korábban még 74 dollár.

Az egy részvényre jutó nyereség 84 dollárcent lett a negyedévben, míg 2018 második negyedévében 85 cent volt. Az elemzők átlagosan 79 centes értéket vártak, így ezen a soron is sikerült a társaságnak vernie a konszenzust.

Bevétel soron is sikerült felülmúlni a várakozásokat, az olajóriás 72,68 milliárd dollárt ért el, míg a konszenzus 71,5 milliárd dollárra számított.

A társaság nem változtatott a negyedéves részvényenkénti 10,25 centes osztalékán.

Az olajtársaság a harmadik negyedévre valamelyest kisebb kitermelést jelzett előre, melyet karbantartási munkálatokkal és a Barry hurrikán miatti Mexikói-öbölbeli kieséssel indokol.

A BP részvényei jelenleg 3%-ot meghaladó pluszban tartózkodnak, a befektetők örülnek a várakozásokat meghaladó gyorsjelentésnek. idén eddig 10%-kal került feljebb a nagy olajtársaság papírja.

Szárnyal a BP
Címlapkép: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images
goldman shutter
vodafonemti
BÉT
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
Frankfurti tőzsde