Ennyivel hazudnak több fizetést a magyarok egy állásinterjún
Üzlet

Ennyivel hazudnak több fizetést a magyarok egy állásinterjún

Portfolio
Az állást kereső európaiak negyede hazudik az állásinterjún arról, mennyit keres jelenlegi munkahelyén - ez derült ki az Inteliigence Group friss kutatásából. Öt jelentkezőből egy 10%-kal vagy annál is nagyobb mértékben turbózza fel jelenlegi fizetését, és kiderült az is, hogy a férfiak ezt inkább szeretik eljátszani, mint a nők.
Az állásinterjúkban a bérről való tárgyalás az egyik legnehezebb rész, így talán nem olyan meglepő, hogy az európaiak csupán 49%-a mondta azt, hogy szokott egyáltalán tárgyalni a bérről egy állásinterjún. Érdekes az is, hogy ha az európaiak új munkát keresnek, négyből egy jelentkező nem mond igazat a jelenlegi fizetéséről. A fizetésükről hazudók 39%-a felfelé kerekíti a fizetését, olyan 15-25%-kal többet mond, mint a valóság.

Az Intelligence Group kutatása szerint egy állásinterjún az európai férfiak nagyobb arányban (28%) túlozzák el jelenlegi fizetésüket, mint a nők (24%), sőt, a férfiak többször mennek bele a fizetéssel kapcsolatos alkudozásokba, mint a nők, ami a tanulmány szerint szintén oka lehet a férfiak és nők közötti fizetési különbségeknek.

A tanulmány kitér arra is, hogy Európán belül Németországban (43%), Szlovákiában (38%) és Ausztriában (37%) a legmagasabb azok aránya, akik szeretik eltúlozni jelenlegi fizetésüket, míg Norvégiában (12%), Portugáliában (14%) és Litvániában (15%) hazudnak erről a legkisebb arányban.

A lenti ábra alapján Magyarország inkább az alsó közép kategóriában, tehát a magyarok mintegy 15-20%-kal túloznak a jelenlegi fizetésükkel kapcsolatban.Ennyivel hazudnak több fizetést a magyarok egy állásinterjún
Forrás: Intelligence Group
A görögök tűnnek a legbecsületesebbnek, a görög jelentkezők 74%-a ugyanis a tényleges fizetését mondja be az állásinterjúkon. Bulgáriában ehhez képest jók a túlzásokba esésben, miután azok között, akik már alapból is felfelé beszélik jelenlegi keresetüket, 52% mondja azt, hogy az 20-25%-kal magasabb a ténylegesnél. Hasonló aránnyal túlozzák jelenlegi fizetésüket a románok és a szlovénok is (a jelentkezők 44, illetve 47%-a).

Érdekes, hogy az Egyesült Királyságban inkább kevesebbet mondanak a jelenlegi fizetésükről, mint a valóság, és ott alkudoznak a legkevesebben a fizetésükről a leendő munkaadójukkal Európában.
koronavírus tőzsde
keleti vasút
erdogan merkel
koronavírus kína
forint191231
Népszerű
Debrecen télen
70 milliós befektetést is kaphatnak magyar startupok

A programhoz partnerként csatlakozott a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség is.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
koronavírus tőzsde