Ennyivel hazudnak több fizetést a magyarok egy állásinterjún
Üzlet

Ennyivel hazudnak több fizetést a magyarok egy állásinterjún

Portfolio
Az állást kereső európaiak negyede hazudik az állásinterjún arról, mennyit keres jelenlegi munkahelyén - ez derült ki az Inteliigence Group friss kutatásából. Öt jelentkezőből egy 10%-kal vagy annál is nagyobb mértékben turbózza fel jelenlegi fizetését, és kiderült az is, hogy a férfiak ezt inkább szeretik eljátszani, mint a nők.
Az állásinterjúkban a bérről való tárgyalás az egyik legnehezebb rész, így talán nem olyan meglepő, hogy az európaiak csupán 49%-a mondta azt, hogy szokott egyáltalán tárgyalni a bérről egy állásinterjún. Érdekes az is, hogy ha az európaiak új munkát keresnek, négyből egy jelentkező nem mond igazat a jelenlegi fizetéséről. A fizetésükről hazudók 39%-a felfelé kerekíti a fizetését, olyan 15-25%-kal többet mond, mint a valóság.

Az Intelligence Group kutatása szerint egy állásinterjún az európai férfiak nagyobb arányban (28%) túlozzák el jelenlegi fizetésüket, mint a nők (24%), sőt, a férfiak többször mennek bele a fizetéssel kapcsolatos alkudozásokba, mint a nők, ami a tanulmány szerint szintén oka lehet a férfiak és nők közötti fizetési különbségeknek.

A tanulmány kitér arra is, hogy Európán belül Németországban (43%), Szlovákiában (38%) és Ausztriában (37%) a legmagasabb azok aránya, akik szeretik eltúlozni jelenlegi fizetésüket, míg Norvégiában (12%), Portugáliában (14%) és Litvániában (15%) hazudnak erről a legkisebb arányban.

A lenti ábra alapján Magyarország inkább az alsó közép kategóriában, tehát a magyarok mintegy 15-20%-kal túloznak a jelenlegi fizetésükkel kapcsolatban.Ennyivel hazudnak több fizetést a magyarok egy állásinterjún
Forrás: Intelligence Group
A görögök tűnnek a legbecsületesebbnek, a görög jelentkezők 74%-a ugyanis a tényleges fizetését mondja be az állásinterjúkon. Bulgáriában ehhez képest jók a túlzásokba esésben, miután azok között, akik már alapból is felfelé beszélik jelenlegi keresetüket, 52% mondja azt, hogy az 20-25%-kal magasabb a ténylegesnél. Hasonló aránnyal túlozzák jelenlegi fizetésüket a románok és a szlovénok is (a jelentkezők 44, illetve 47%-a).

Érdekes, hogy az Egyesült Királyságban inkább kevesebbet mondanak a jelenlegi fizetésükről, mint a valóság, és ott alkudoznak a legkevesebben a fizetésükről a leendő munkaadójukkal Európában.
forint200117
koronavírus coronavirus virus
Budapest
franklin templeton_getty_editorial
Palkovics Laszlo Gunter Oettinger kinevezes
Frankfurti tőzsde
Benzin
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Budapest