Jelentős növekedés az AutoWallisnál
Üzlet

Jelentős növekedés az AutoWallisnál

Portfolio
Első alkalommal teszi közzé a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AutoWallis az összesített értékesítési adatait bemutató AutoWallis Sales Report-ot. Az AutoWallis mindhárom üzletága (Nemzetközi disztribúciós, Belföldi disztribúciós, Autóipari szolgáltatói) növekedést ért el 2019. első félévében, az előző év hasonló időszakával összemérve az összesített értékesítési darabszámokat, szervizórákat, kölcsönzési flottaméretet és bérleti események számát tekintve. Az eredeti közlemény a Budapesti Értéktőzsde honlapján olvasható.
Annak ellenére sikerült a társaságnak növekednie az összes szegmensében, hogy az Európai Unióban a gépjárműértékesítési piac lassulásának jelei tapasztalhatóak. Az AutoWallis által lefedett 14 közép-kelet-európai országban a régió piaci trendjeinek megfelelően üzletáganként eltérő mértékben ugyan, de jelentős mértékben tudott növekedni az idei első félévben. Ugyanezen időszakban az új személygépjármű forgalomba helyezés bővülése 5,35 százalék volt a magyar piacon a DataHouse adatai szerint.

Üzletáganként tekintve:

  • Az AutoWallis Nemzetközi disztribúciós üzletága a tavalyival összehasonlítva 13,5 százalékkal több, összesen 1 076 darab új autót értékesített az idei első hat hónapban.
  • A Belföldi disztribúciós üzletág az új autó eladásait 6,81 százalékkal 1 428, míg a használt autó eladásait 75,29 százalékkal 454 darabra növelte.
  • Az Autóipari szolgáltatói üzletágon belül a szervizórák száma 15,12 százalékkal 25 118-ra, a gépjárműkölcsönzés kapcsán kalkulált flottaméret 10,99 százalékkal 495 darabra, míg a bérleti események száma 4,29 százalékkal 11 207 darabra nőtt a tavalyi első féléves adatokkal összehasonlítva.


Jelentős növekedés az AutoWallisnál
Forrás: AutoWallis
Az AutoWallis Sales Report mostantól minden negyedévet követő hónap utolsó napján jelenik meg. Ha az hétvégére, vagy munkaszüneti napra esik, akkor a rákövetkező munkanapon.

Az AutoWallis árfolyama jelenleg 2%-os pluszban tartózkodik, idén 4%-kal került feljebb a papír árfolyama.

Jelentős növekedés az AutoWallisnál
Címlapkép: Wenjun Chen/picture alliance via Getty Images
chips
2019 év vége 2020
ott_one_2019_1500x844
új lakások
varga mihály
dolgozó hegesztés
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
cimlap_jo