Üzlet

Nagy eséssel zárta a hét harmadik napját az Est Media

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítettek ma, a hangulatra Donald Trump Twitter-üzenetei is árnyékot vethettek, miután az amerikai elnök új Kína-fenyegetéssel állt elő. A befektetők egy része alighanem várakozó álláspontra helyezkedett a Fed ma esti kamatdöntése előtt. A magyar tőzsde lejjebb került, a BUX végül mérsékelt mínuszban zárta a napot, míg az Est Media részvényei nagy eséssel zártak, a befektetők valószínűleg profitot realizálhattak a társaság tegnapi bejelentése után.

Nagy eséssel zárta a napot az Est Media

Eséssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 76 pontos mínusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 0,8 százalékos esést követően 12 300 forinton zárt, a Mol 0,1 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 3 000 forinton fejezték be a szerdai kereskedést, míg a Magyar Telekom 1,7 százalékos esés után 427,5 forinton búcsúzott a hét harmadik napjától. A blue chipek közül a pozitív kivételt ezúttal a Richter jelentette, a gyógyszergyártó részvényei 0,5 százalékos emelkedés után 5 185 forinton zártak. Az Est Media nagy eséssel zárta a szerdai kereskedést, miután a befektetők valószínűleg profitot realizálhattak a társaság tegnapi bejelentése után, a társaság részvényei 8,8 százalékos eséssel zárták a hét harmadik napját.


Emelkednek a tengerentúli tőzsdék

Emelkedéssel vágtak neki a hét harmadik napjának a tengerentúli tőzsdék, miután az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásaival kapcsolatos bizonytalanságot háttérbe szorította a Fed kamatdöntése előtti kivárás. A piaci szereplők arra számítanak, hogy a Fed kamatot vághat ma, bár a lehetséges monetáris lazítás mértéke kérdéses, a CME Fed Watch Tool alapján kedden délután 77 százalékos eséllyel várnak a befektetők 25 bázispontos kamatcsökkentést, míg 23 százalékos eséllyel ennél is nagyobb, 50 bázispontos lazítást vár a piaci szereplők egy része. A Fed kamatdöntése felé közeledve a befektetők fél szemmel a vállalati gyorsjelentésekre és a makroadatokra figyeltek, az Apple részvényei 5,5 százalékkal kerültek feljebb a társaság vártnál kedvezőbb második negyedéves beszámolója után, míg az ADP munkaerőpiaci adat szerint a várt felett, 156 ezer fővel bővült júliusi a foglalkoztatottság az Egyesült Államokban. A szerdai piacnyitástól távolodva a Nasdaq 0,1 százalékkal került feljebb, az S&P500 1 pontos plusz mellett előző napi záróértéke közelében jár, míg a Dow 69 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb.


Hatalmasat esett az Est Media

Mozgalmas időszakot tudhat maga mögött az Est Media, a társaság részvényei július 1. és július 29. között 85,4 százalékkal került feljebb. A cég papírjait tegnap egy fontos bejelentés előtt egész napra felfüggesztették, a bejelentés tegnap meg is érkezett, amelyből a befektetők megtudhatták, hogy az Est Media felvásárolja a Delta Csoport egyik leányvállalatát, a Delta Systemset. Az Est Media a tranzakciót kisebb részben hitelekből készpénzzel, nagyobb részben új részvények kibocsátásával finanszírozza, amelynek eredményeként a Delta Systems anyavállalata lesz az Est Media legnagyobb tulajdonosa. A bejelentés után az Est Media részvényeivel tegnap újraindult a kereskedés, az árfolyam közel 15 százalékos pluszban is járt, majd a részvény végül 4,1 százalékos erősödéssel zárta a keddi kereskedést. Az Est Media részvényei nagyot estek ma, az esés mögött valószínűleg a tegnapi bejelentést követő profit realizálások húzódhattak meg, az árfolyam 9,1 százalékkal került lejjebb. Az árfolyam magas, 524,8 millió forintos forgalom mellett emelkedik, ezzel az Est Media a negyedik legforgalmasabb részvény ma a magyar tőzsdén az OTP, a Mol és a Magyar Telekom után. Az Est Media mai forgalma közel négyszerese a részvény idei, átlagos forgalmának.


Nincs egyértelmű irány a régiós börzéken

Felemásan teljesítenek a régiós részvényindexek szerdán, a bécsi börze és a lengyel WIG egyaránt 0,3 százalékkal került feljebb, míg a prágai tőzsde 0,6 százalékot esett. A hazai részvényindex is lejjebb került, a BUX 175 pontos mínusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek közül 1,4 százalékos esésével az OTP teljesít ma a leggyengébben. A BUX komponensei közül a legjobban az AutoWallis és a CIG Pannónia részvényei teljesítenek.


Várakozások feletti eredmények az OMV-től

Az osztrák OMV ma reggel tette közzé gyorsjelentését. A második negyedévben 44%-kal emelkedett a társaság működési eredménye éves alapon, mely elsősorban a kutatás-termelés üzletág rekord kitermelési szintjének volt köszönhető. Az egy részvényre jutó nyereség éves alapon majdnem a duplájára, 1,56 euróra növekedett. Tovább a cikkhez

Lefordult az Est Media árfolyama

Az Est Media részvényeit kedden egész napra felfüggesztették a társaság fontos bejelentése előtt, a bejelentés tegnap megérkezett, amelyből kiderült, hogy az Est Media felvásárolja a Delta Csoport egyik leányvállalatát, a Delta Systemset. Az Est Media a tranzakciót kisebb részben hitelekből készpénzzel, nagyobb részben új részvények kibocsátásával finanszírozza, amelynek eredményeként a Delta Systems anyavállalata lesz az Est Media legnagyobb tulajdonosa. A bejelentést követően az Est Media részvényeivel tegnap újraindult a kereskedés, az árfolyam közel 15 százalékos pluszban is járt, majd a kezdeti lendület kissé alábbhagyott és a társaság részvényei végül 4,1 százalékos emelkedéssel zárták a keddi kereskedést. Az Est Media részvényei lefordultak ma, az árfolyam 8,3 százalékos mínuszban is járt, az esés mögött nagy valószínűséggel a tegnapi bejelentés utáni profitrealizálás állhat. A délelőtti mínuszok egy kis részét azonban képes volt ledolgozni az árfolyam, az Est Media 6,7 százalékkal került ma lejjebb.


Felemásan teljesítenek az európai tőzsdék

Eséssel zárták a keddi kereskedést a tengerentúli tőzsdék, a befektetők a beérkező vállalati gyorsjelentések mellett a Fed szerdai kamatdöntésére vártak. A hangultra mindemellett árnyékot vetettek az amerikai elnök Twitter üzenetei, miután Donald Trump tegnap a Twitteren azzal fenyegette meg Kínát, hogy ha most nem kötik meg a kereskedelmi megállapodást, az újraválasztása esetén a megállapodás feltételei sokkal keményebbek lehetnek majd. A Dow végül 23 pontos esés mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, míg az S&P500 0,3 százalékos eséssel zárt, a Nasdaq pedig 0,2 százalékos eséssel zárta a hét második napját. Ázsiában a Fed kamatdöntése felé közeledve lejjebb kerültek az irányadó részvényindexek, a Nikkei 0,9 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 1,3 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji részvényindex 0,7 százalékot esett. Donald Trump keddi Twitter-üzenetei után ismét erősödtek a Egyesült Államok és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos aggodalmak, az európai tőzsdék felemásan teljesítettek a Fed ma esti kamatdöntése felé közeledve, míg a hangulatra az eurozóna második negyedéves GDP-adata is árnyékot vethetett, miután az euroövezet gazdasága az első negyedévhez képest mindössze 0,2 százalékos bővülésről számolt be. A spanyol tőzsde 0,1 százalékos esése mellett a CAC40 stagnál, míg a DAX 0,2 százalékkal került ma feljebb.


Abu Dhabiban az OMV!

Az OMV bejelentette, hogy sikerült lezárnia az ADNOC-kal, Abu Dhabi nemzeti olajtársaságával kötött fontos stratégiai megállapodást. 15% részesedést vásárolt az osztrák olajtársaság az ADNOC finomítói részlegében, és egy új exportőr cégben. A vételár 2,43 milliárd dollár. Fontos mérföldkő ez az OMV életében, ugyanis az vállalat 2025-ös stratégájának része, hogy beszálljon az Európán kívüli integrált finomítói üzletágba. Tovább a cikkhez

Stagnál a BUX, lejjebb került a Magyar Telekom

A szerdai piacnyitástól távolodva a kezdeti esést ledolgozta a hazai részvényindex, a BUX előző napi záróértéke közelében stagnál, a blue chipek vegyesen teljesítenek, a Richter stagnál, míg a Mol 0,5 százalékkal került lejjebb. Az OTP 0,3 százalékos esése mellett a Magyar Telekom árfolyama 0,7 százalékkal került lejjebb.


Eséssel indítja a hét harmadik napját a hazai részvényindex

Eséssel indul a szerdai kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 108 pontos mínusz mellett 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek kivétel nélkül estek a szerdai piacnyitás után. A Mol 0,1 százalékos esése mellett az OTP és a Magyar Telekom egyaránt 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a Richter 08, százalékot esett ma reggel.


Egyetlen szépséghibával remekelt az Erste

A Reuters konszenzusában szereplő 298 millió eurós nyereségnél magasabb, 355 millió eurós nyereséget ért el az Erste Group az idei második negyedévben, ez éves alapon közel 20 százalékos csökkenésnek felel meg. A bank eredményét egy egyszeri tétel, a román leányvállalatnál várható veszteségekre elkönyvelt 151 millió eurós céltartalék-képzés rontotta a negyedévben. Tovább a cikkhez

Bejött a váltás a Credit Suisse-nél, 45%-kal ugrott a profit

A második negyedévben közel 10 milliárd svájci franknyi vagyon áramlott be gazdag ügyfeleitől a Credit Suisse-hez, a nagybank fő kereskedési üzletága is jobban teljesített a versenytársakénál, profitja pedig egy év alatt 45%-ot ugrott. Tovább a cikkhez

Kivárnak a befektetők a Fed kamatdöntése előtt

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Eséssel indult a hét második napja az amerikai részvénypiacokon, a beérkező vegyesvállalati gyorsjelentések közepette a piaci szereplők a Fed szerdai kamatdöntésére várhattak, mindemellett a befektetők az USA és Kína folytatódó kereskedelmi egyeztetéseire figyeltek, az Egyesült Államok tárgyalódelegációja kedden érkezett meg Kínába, a folytatódó kereskedelmi tárgyalásokra azonban árnyékot vetett Donald Trump, miután az amerikai elnök tegnap a Twitteren azzal fenyegette meg Kínát, hogy ha most nem kötik meg a kereskedelmi megállapodást, az újraválasztása esetén a megállapodás feltételei sokkal keményebbek lehetnek majd. A tengerentúli tőzsdék a keddi piaczárásra a korábbi esés egy részét ledolgozták, a Dow végül 23 pontos esés mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, míg az S&P500 0,3 százalékos eséssel zárt, a Nasdaq pedig 0,2 százalékos eséssel zárta a hét második napját.

Míg az irányadó európai részvényindexek nagyot estek kedden, a hazai részvényindex végül mérsékelt eséssel zárta a hét második napját, a BUX 163 pontos esés mellett 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek a stagnáló Richter kivételével eséssel zárták a napot, a Richter 5 160 forinton fejezte be a keddi kereskedést. Az OTP 0,3 százalékkal került lejjebb, a bankpapír 12 400 forinton zárt, a Mol 0,7 százalékos esést követően 3 004 búcsúzott a hét második napjától, míg a Magyar Telekom 0,7 százalékkal került lejjebb, a telekomcég részvényei 435 forinton zártak.

A keddi piaczárás után tette közzé legfrissebb számait az Apple, a társaság harmadik pénzügyi negyedévében a bevétel 1 százalékkal 53,8 milliárd dollárra nőtt, felülteljesítve ezzel a 53,39 milliárd dolláros elemzői várakozásokat, míg a társaság egy részvényre eső eredménye 2,18 dollár lett, ami szintén jobb lett a várakozásoknál. Az Apple részvényei 4,5 százalékot emelkedtek a keddi, zárás utáni kereskedésben.

Mik az előjelek mára?

A Fed szerdai kamatdöntéséhez közeledve a befektetők egy része várakozó álláspontra helyezkedhetett, míg a piaci kommentárok szerint az ázsiai részvénypiacok hangulatára Donald Trump keddi Twitter-üzenetei is rányomták bélyegüket, miután az amerikai elnök megállapodás hiányában keményebb feltételekkel fenyegette meg Kínát. Az ázsiai tőzsdék lejjebb kerültek szerdán, a Nikkei 0,6 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 1,4 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 0,4 százalékot esett. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt, 0,2-0,3 százalékos erősödést mutatnak ma reggel, míg a határidős DAX 12 pontos emelkedése 0,1 százalékos erősödést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A beérkező vállalati beszámolók és makroadatok mellett a befektetők Donald Trump tegnapi Twitter-üzenetei után az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseire figyelnek majd, a nap legfontosabb eseménye azonban a Fed kamatdöntő ülése lesz, a Fed az előzetes várakozások szerint hosszú idő után először csökkenthet ma kamatot.

Mire érdemes ma figyelni?

Szerdán az MNB a hitelintézetek júniusi mérlegét teszi közzé, míg a KSH az első negyedéves lakásépítések számát publikálja majd. Németországból a júniusi kiskereskedelmi forgalmi statisztika érkezik, az eurozónából az első negyedéves GDP-adatra figyelnek a befektetők, míg az Egyesült Államokból az ADP munkaerőpiaci adat érkezik majd. A nap legfontosabb eseménye a Fed kamatdöntése lesz, amelyet Jerome Powell Fed-elnök sajtótájékoztatója követ majd.Kivárnak a befektetők a Fed kamatdöntése előtt

Szerdán teszi közzé gyorsjelentését többek között az Airbus, az OMV és az Erste Bank is.Kivárnak a befektetők a Fed kamatdöntése előtt

Mi történt eddig a tőzsdéken?Thomas Cook
Thomas Cook
shutterstock_564998512
Frankfurt Stock Exchange
HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
bitcoin kriptopénz