Üzlet

Okossörfőzdét fejlesztett az SAP

Portfolio
Az SAP fejlesztett egy szoftvert, melynek segítségével a sörfőzdék fel tudják mérni, hogy egy célpiacukon milyen sörfajtából fogy a legjobban és ennek megfelelően tudják átalakítani termelésüket - írja a Forbes.
Az okosgyárak kiemelt témái lesznek a Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferenciának. Regisztráljon Ön is!Az Egyesült Államok 114 milliárd dolláros sörpiacának 24%-át már kézműves sörök teszik ki, az SAP megoldása elsősorban ezeket a kisebb sörfőzdéket célozza.

"Mint minden más iparágnak, a sörfőzdéknek is összekapcsolt adathálózatokra van szükségük, hogy meg tudják jósolni, mit akarnak inni a fogyasztóik, ez alapján meg tudják változatni a receptjeiket a főzéshez és a szállításhoz" - mondta Ralf Lehmann, az SAP egyik igazgatója a Forbesnak.

A rendszer úgy működik, hogy a fogyasztási szokásokat IoT-eszközökkel (pl. intelligens sörcsapokkal) méri a szolgáltató, majd az adatokat blockchainen keresztül a gyártónak továbbítják, ahol intelligens sörfőző eszközök ezek alapján szinte azonnal, automatikusan meg tudják változtatni akár egyes sörfajták összetételét, akár a főzött söradagok volumenét. A sörök csomagolásáért és szállításáért hosszú távon robotok és önvezető járművek lennének felelősek.

Az SAP Digital Manufacturing Insights néven egy adatelemző és folyamat-nyilvántartó rendszert is ad az egészhez, mellyel manuálisan is ellenőrizni lehet a sörfőzést és például javítást lehet rendelni, ha erre szükség adódna.

"A felügyelők minden lépést látnak, el tudják kerülni a hibákat, jobban nyomon tudják követni az áru útját és irányítani tudják a folyamatokat" - mondta az igazgató a magazinnak.

A rendszer egyelőre erősen kísérleti és néhány elméleti megoldást is tartalmaz, arról nincs információ, hogy bárki is élesben használná vagy tervezné használni.

Az okosgyárak kiemelt témái lesznek a Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferenciának. Regisztráljon Ön is!
BET
An oil pumping unit, also known as a
panel_ingyenpenz_otthon melege1500
BEIJING, CHINA - AUGUST 06: A pedestrian walks past the People's Bank of China (PBOC) headquarters on August 6, 2019 in Beijing, China.
Telenor
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
BET