Tényleg szigorítják a hatalmas indulatokat kiváltó zöld rendszám használatát
Üzlet

Tényleg szigorítják a hatalmas indulatokat kiváltó zöld rendszám használatát

Szinte biztos, hogy módosításra kerül a zöld rendszámokról szóló jogszabály, a most bemutatott Jedlik Ányos Terv 2.0 megalkotói ugyanis a magas károsanyag-kibocsátású, nagy tömegű plug-in hibrid hajtású autók esetében a zöld rendszám megszüntetésére tettek javaslatot.
Az év elején sokat lehetett hallani arról, hogy módosítás előtt áll a zöld rendszámokról szóló jogszabály, a megjelent információk alapján elsősorban a plug-in hibrid modellek tulajdonosai számíthattak szigorításra. A témában Palkovics László is megszólalt, aki az InfoRádiónak erősítette meg, hogy a kormány a zöld rendszámokról szóló jogszabály módosításán dolgozik.

Az innovációs és technológiai miniszter már akkor is arról beszélt, hogy jó kezdeményezésnek tartja a megkülönböztető táblákat, bevezetése óta ugyanis a régió vezetőjévé vált Magyarország az elektromos meghajtású, illetve plug-in hibrid autók számát tekintve.

Ennek ellenére kijelentette,

Azt szeretnénk, hogy ne a nagy teljesítményű dízelmotorral is felszerelt járművek lennének olyanok, amelyek zöld rendszámmal működnek.

Mindezek ismeretében nincs miért csodálkozni azon, hogy a most bemutatott Jedlik Ányos Terv 2.0, amely a hazai elektromobilitás gyorsabb ütemű elterjesztését tűzte zászlajára, kiemelten foglalkozik a zöld rendszám kérdésével.

Tényleg szigorítást javasolnak

A Jedlik Ányos Terv 2.0 szerzői elismerik, a zöld rendszám nem csak az előjogok miatt hatékony támogatási forma, hanem a tapasztalatok szerint elősegíti az elektromos autók társadalmi ismertségét, valamint presztízs értékben is megjelenik a vevők számára.

Ugyanakkor a magas károsanyag-kibocsátású, nagy tömegű hibrid hajtású személygépjárművek számára javasolják a zöld rendszám megszüntetését.

Ezzel a javaslattal kapcsolatban viszont több dolgot is meg kell jegyezni:

  • A hibrid járművek eddig sem közlekedhettek zöld rendszámmal, hiszen a Jedlik Ányos Tervben szereplő ösztönzők és kedvezmények kizárólag a tisztán elektromos járművekre, a hálózatról tölthető és tisztán elektromos módban legalább 25 kilométer megtételére alkalmas plug-in hibridekre, valamint azokra a megnövelt hatótávolságú elektromos autókra vonatkoztak, amelyek legalább 50 kilométer megtételére képesek tisztán elektromos módban. Mindezt figyelembe véve úgy véljük, hogy a javaslattevők a magas károsanyag-kibocsátású, nagy tömegű plug-in hibrid hajtású személygépjárművek esetében szüntetnék meg a zöld rendszámot.
  • A Jedlik Ányos Terv 2.0 nem tartalmaz semmilyen specifikációt arra vonatkozóan, hogy pontosan milyen plug-in-hibrid járművek nem szerezhetnek zöld rendszámot a jövőben, milyen tömeg és teljesítmény felett nem jár majd a megkülönböztető jelzés. Így egyelőre nem lehet pontosan azt sem megmondani, hogy mely Magyarországon forgalmazott modelleket érinti majd a szigorítás.

A zöld rendszámos plug-in hibridek hosszú évek óta váltanak ki heves érzelmeket és indulatokat az emberekből. Sokan igazságtalannak tartják ugyanis, hogy a tisztán elektromos meghajtású autókkal azonos előnyöket élvezhetnek olyan járművek is, amelyek adott esetben jelentős károsanyag-kibocsátás mellett üzemelnek. Sokak igazságérzetét bántotta és bántja a mai napig, hogy ezek a járművek is behajthatnak forgalom elől elzárt területekre (például a Várba) és ami még fontosabb, ingyen parkolhatnak. Utóbbi miatt élcelődtek sokan azon, hogy a zöld rendszám lett az új rokkantkártya, amelynek segítségével a korábban trükközők megúszhatják a parkolási díjat.

Nem véletlen tehát, hogy az elmúlt években rengeteg helyen és rengetegszer elhangzott az, hogy hiba volt a zöld rendszám ilyen formájú kiterjesztése azokra a járművekre is, amelyek működése nem zéró-emissziós. A szigorítás ennyi év után már mindenképpen indokolt lenne, de ahogy korábban több helyen is elhangzott, nagyon sok részletre oda kell figyelnie a szabályozóknak, nehogy végül többet ártsanak, mint amennyit használnak.

Érdemes arról is beszélni, hogy szükség esetén a BMW-nél már rendelkezésre áll az a technológia, amelynek segítségével megoldható lenne, hogy a plug-in hibrid modellek a városon belül kizárólag elektromos hajtást használjanak. Ezt állította legalábbis Klaus Fröhlich, a BMW fejlesztési igazgatója a Los Angeles-i Autóshown tavaly. A megoldás lényege, hogy amikor az autó navigációs rendszere érzékeli, hogy belvárosi övezetben tartózkodik az autó, akkor automatikusan átállíthatja a meghajtást tisztán elektromosra. Ezt a koncepciót a BMW a német önkormányzatoknak is bemutatta, hogy meggyőzze őket a technológia működőképességéről. Egy ilyen rendszer elterjedése, alkalmazása mindenki számára megnyugtató megoldást kínálhatna, hiszen nem kerülne sor a nagy teljesítményű belsőégésű motorok használatára a városi környezetben.

De példaként említhetjük a Daimler megoldását is, az általunk nemrég tesztelt plug-in hibrid modell, a Mercedes-Benz E 300 de képes arra, hogy útja során a belsőégésű motorja segítségével feltöltse fedélzeti akkumulátorát. Az így nyert energiát pedig bármikor felhasználhatjuk tisztán elektromos autózásra. Így egy hosszabb autópályás utazás után lehetőségünk van arra is, hogy a városba beérve átváltsunk tisztán elektromos módra, ezzel is csökkentve a helyi szintű káros-anyag-kibocsátást. Ezt a fajta autózást, felhasználást a jármű rendszere is támogatja, a navigációs útvonaltervezés során ugyanis arra törekszik, hogy az autópályán minél inkább feltöltse az akkumulátort, hogy az így nyert energiát a lakott területen felhasználhassuk.

Címlapkép forrása: MTI/Marjai János
bika
mnb shutter
Kaderják Péter
parlament
Munkanélküli
kinaamerika
Frankfurti tőzsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bika