Előfizetői tartalom

Az Egyesült Államok szankciókkal sújtaná az Északi Áramlat 2-őt

Portfolio
Az Egyesült Államok szenátusának egyik bizottsága egy javaslatot terjesztett be, miszerint szankciókkal kellene sújtani az Északi-Áramlat 2 vezetéket építő társaságokat és magánszemélyeket. Az új gázvezeték Oroszországot kötné össze Németországgal, és a Trump kabinet véleménye szerint erősítené Moszkva befolyását Európára. A projekt operátora reagálva az amerikaiak lépésére kifejtette, hogy mindezek ellenére az összes szereplő továbbra is elkötelezett a vezeték megépítésében.

Az Északi Áramlat 2 és a Török Áramlat is azért épül, mivel Oroszország függetleníteni szeretné európai gázexportjának tranzitútvonalait Ukrajnától. Nem mellesleg az orosz-ukrán tranzitszerződés épp idén év végén jár le. Az amerikaiak javaslatának még át kellene mennie az egész szenátuson és képviselőházon, sőt még Donald Trumpnak is alá kellene írnia, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés