Üzlet

Eséssel zárta a csütörtöki kereskedést a magyar tőzsde

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek felfelé kapaszkodtak ma délután, míg a tengerentúli tőzsdék emelkedtek a Fed tegnapi kamatdöntését követő esés után, miután a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyeltek. A magyar tőzsde lejjebb került csütörtökön, a BUX 0,7 százalékos eséssel zárta a napot, míg a hazai blue chipek közül az OTP teljesített a leggyengébben.

Lejjebb került a BUX, nagyot esett az OTP

Eséssel zárta a hét negyedik napját a magyar tőzsde, a BUX 293 pontos mínusz mellett 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a hazai nagypapírok felemásan zárták a csütörtöki kereskedést. A Mol 0,1 százalékkal került feljebb, az olajcég papírjai 3 004 forinton zártak a társaság második negyedéves gyorsjelentése előtt. Hogy mire lehet számítani a Moltól a második negyedévben, arról itt írtunk részletesen. A Magyar Telekom 0,4 százalékos erősödést követően 429 forinton zárt, míg a Richter 0,5 százalékos esést követően 5 160 forinton zárt. A hazai blue chipek közül az OTP teljesített a leggyengébben, a bankpapír 1,8 százalékkal került lejjebb, az OTP végül 12 080 forinton búcsúzott a csütörtöki kereskedéstől.


Lefordult az OTP

Csütörtök délután felfelé kapaszkodnak az irányadó európai részvényindexek, a DAX 2 pontos erősödése mellett a CAC40 0,2 százalékkal került feljebb. A tengerentúli tőzsdék a Fed kamatdöntő ülését követő nagyobb esés után emelkednek ma délután, miután a befektetők figyelme a felemás vállalati gyorsjelentések felé fordult. A Nasdaq 0,7 százalékos erősödése mellett az S&P500 és a Dow egyaránt 0,3 százalékkal került feljebb. A mai piaczárás felé közeledve a BUX 280 pontos mínusz mellett 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. A Magyar Telekom 0,2 százalékos emelkedése mellett a Mol 0,7 százalékkal került feljebb, míg a Richter 0,7 százalékkal került lejjebb. A hazai nagypapírok közül az OTP teljesít a leggyengébben, a bankpapír 2 százalékkal került ma lejjebb.


Szenved a BMW

A BMW ma reggel tette közzé második negyedéves eredményszámait. A menedzsment annak ellenére tartja a célkitűzéseit, hogy a második negyedéves eredmények 20%-kal estek éves alapon. A gyengébb profit egyrészt kedvezőtlen devizahatásoknak tulajdonítható, másrészt a szigorodó emissziós szabályozásoknak köszönhetően emelkedtek az elektromos és hibrid meghajtású autók gyártási költségei.
Tovább

Felfelé kapaszkodnak az európai börzék, a BUX azonban esik

A Fed kamatvágását, és Jerome Powell Fed elnök nyilatkozatát kísérő befektetői bizonytalanság után felemásan teljesítettek az európai tőzsdék ma délelőtt, a kereskedés második felére ráfordulva azonban a kontinens börzéi felfelé kapaszkodnak, miután a piaci szereplők a vártnál kedvezőbb banki gyorsjelentésekre figyeltek. A DAC 0,4 százalékos erősödése mellett a CAC40 0,6 százalékkal került feljebb, míg a milánói börze 0,6 százalékot emelkedett. A régiós részvényindexek mindemellett mérsékelt mínuszban járnak, a bécsi börze 0,4 százalékos esése mellett a prágai tőzsde 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a lengyel WIG 0,2 százalékot esett. A magyar tőzsde is lejjebb került, bár a kora délutánra a BUX a délelőtti esésének nagy részét képes volt ledolgozni, a hazai részvényindex 4 milliárd forintos forgalom és 92 pontos mínusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. A BUX komponensei közül a PannErgy és az Opus részvényei teljesítenek ma a leggyengébben.


Az irányt keresik az európai tőzsdék

Kivárás jegyében indult a hét harmadik napja az amerikai részvénypiacokon, a piaci szereplők a Fed kamatdöntésére vártak, a Fed a többségi piaci várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal a 2-2,25 százalékos sávba vágta vissza a kamatot. A tengerentúli tőzsdék a Fed-elnök sajtótájékoztatója után lefordultak, miután Jerome Powell jelezte, hogy a Fed nem úgy kezeli a mai döntést, mint egy hosszabb kamatcsökkentési ciklus kezdetét, bár a Fed elnöke hozzátette, hogy később, ha a jegybank azt szükségesnek látja, akkor továbbra is készek minden eszközzel beavatkozni. A Fed elnök szavait a befektetők egy része csalódottan fogadta, a tengerentúli tőzsdék végül nagyobb eséssel zárták a szerdai kereskedést, a Dow végül 334 pontos esés mellett 1,2 százalékkal került lejjebb, míg az S&P500 1,1 százalékos eséssel zárt, míg a Nasdaq 0,9 százalékos 1,2 százalékos eséssel zárta a szerdai kereskedést. Ázsiában lejjebb kerültek a tőzsdék csütörtökön a Fed kamatdöntése után, a befektetők mindemellett az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásaival kapcsolatos híreket emésztették, miután kedden áttörés nélkül zárult az egyeztetések kínai fordulója. A felek a tárgyalásokat konstruktívnak nevezték, és az egyeztetések várhatóan szeptember elején folytatódnak majd. A befektetők mindemellett USA és Kína kereskedelmi tárgyalásait emésztették, a bár a felek konstruktívnak nevezték a tárgyalásokat, az egyeztetések áttörés nélkül végződtek, azonban a tárgyalások szeptember elején tovább folytatódnak majd. Kínából egy, a vártnál jobb makroadat is napvilágot látott, a Caixin/Markit feldolgozóipari beszerzési menedzserindex júliusban 49,9 pontra emelkedett, míg az elemzők 49,6 pontos értéket vártak. A Nikkei a nap első felének esését ledolgozva 0,1 százalékkal került feljebb, a hongkongi tőzsde 0,8 százalékot esett, míg a sanghaji részvényindex 0,8 százalékot esett. Az európai részvényindexek felemásan teljesítenek ma délelőtt, miután a Fed tegnapi kamatdöntése után a piaci szereplők a vállalati gyorsjelentésekre figyeltek, a Shell 5 százalékot esett a társaság beszámolója után, míg a BMW árfolyama 0,8 százalékkal került feljebb, miután a német autógyártó a cég második negyedéves számai után megerősítette az idei évre vonatkozó várakozásait. A CAC40 0,2 százalékos emelkedése mellett a milánói börze 0,3 százalékkal került ma feljebb, míg a DAX 0,2 százalékot esett.


Enyhe mínuszban a BUX, lejjebb került az OTP

A csütörtöki piacnyitástól távolodva a ma reggeli esés egy részét ledolgozta a hazai részvényindex, a BUX 159 pontos mínusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek a stagnáló Magyar Telekom kivételével lejjebb kerültek, a Richter 0,7 százalékos esése mellett a Mol és az OTP árfolyama egyaránt 0,3 százalékkal került lejjebb.


Eséssel indul a csütörtöki kereskedés a magyar tőzsdén

Eséssel indult a csütörtöki kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 201 pontos mínusz mellett 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek a stagnáló Mol kivételével lejjebb kerültek ma reggel. A Magyar Telekom 0,1 százalékos esése mellett az OTP 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a Richter 0,9 százalékot esett.


Kamatot vágott a Fed, azonban Powell elbizonytalanította a befektetőket

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Kivárás jegyében indult a hét harmadik napja a tengerentúli tőzsdéken, a befektetők a Fed kamatdöntésére vártak, a Fed a többségi piaci várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal a 2-2,25 százalékos sávba vágta vissza a kamatot. Az amerikai részvényindexek a Fed-elnök sajtótájékoztatója után lefordultak, miután Jerome Powell jelezte, hogy a Fed nem úgy kezeli a mai döntést, mint egy hosszabb kamatcsökkentési ciklus kezdetét, bár a Fed elnöke később hozzátette, hogy később, ha a jegybank azt szükségesnek látja, akkor továbbra is készek minden eszközzel beavatkozni. A Fed elnök szavait a befektetők egy része csalódottan fogadta, a tengerentúli tőzsdék végül nagyobb eséssel zárták a szerdai kereskedést, a Dow végül 334 pontos esés mellett 1,2 százalékkal került lejjebb, míg az S&P500 1,1 százalékos eséssel zárt, míg a Nasdaq 0,9 százalékos 1,2 százalékos eséssel zárta a szerdai kereskedést.

Eséssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 76 pontos mínusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 0,8 százalékos esést követően 12 300 forinton zárt, a Mol 0,1 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 3 000 forinton fejezték be a szerdai kereskedést, míg a Magyar Telekom 1,7 százalékos esés után 427,5 forinton búcsúzott a hét harmadik napjától. A blue chipek közül a pozitív kivételt ezúttal a Richter jelentette, a gyógyszergyártó részvényei 0,5 százalékos emelkedés után 5 185 forinton zártak.

Mik az előjelek mára?

A Fed kamatdöntése után lejjebb kerültek az ázsiai tőzsdék, miután a Fed elnöke jelezte, hogy a szerdai vágás nem jelenti egy hosszabb kamatcsökkentési ciklus kezdetét. A befektetők mindemellett USA és Kína kereskedelmi tárgyalásait emésztették, a bár a felek konstruktívnak nevezték a tárgyalásokat, az egyeztetések áttörés nélkül végződtek, azonban a tárgyalások szeptember elején tovább folytatódnak majd. A Nikkei 0,1 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,9 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 1 százalékot esett. Az amerikai határidős részvényindexek minimális elmozdulást mutatnak ma reggel, míg a határidős DAX 69 pontos mínusza 0,6 százalékos esést vetíthet előre a csütörtöki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A befektetők a Fed kamatdöntése után a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek majd, míg a Bank of England kamatdöntő ülése és a júliusi feldolgozóipari ISM beszerzési menedzserindexre további kiemelt érdeklődésre tarthat majd számot.

Mire érdemes ma figyelni?

Csütörtökön jelenik meg a júliusi, magyar feldolgozóipari beszerzési menedzserindex, a KSH pedig a májusi, részletes külkereskedelmi adatsorát teszi közzé. A hét negyedik napján a Bank of England kamatdöntő ülése mellett az Egyesült Államokból beérkező júliusi, ISM feldolgozóipari beszerzési menedzserindexre figyelnek majd a befektetők.Kamatot vágott a Fed, azonban Powell elbizonytalanította a befektetőket

Csütörtökön teszi közzé beszámolóját többek között a BMW, a Shell és a Verizon is.Kamatot vágott a Fed, azonban Powell elbizonytalanította a befektetőket

Mi történt eddig a tőzsdéken?Kamatot vágott a Fed, azonban Powell elbizonytalanította a befektetőket
Mystery_Hotel_Budapest - 8
IMG_20190910_155319
A River Estates irodaháza többek között a DIGI kábeles mûsorszolgáltató székhelye a XIII. kerület, Váci út 35-ben.
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Digitalizációs szakértő

Digitalizációs szakértő

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
posterminal bankkartya card