Már idén jöhet a Huawei saját operációs rendszerű telefonja
Üzlet

Már idén jöhet a Huawei saját operációs rendszerű telefonja

Portfolio
Egyelőre az Androidra épít a Huawei, de egy kínai állami lap úgy tudja, hogy akár már idén piacra dobhatják a vállalat saját operációs rendszerével működő telefonját.
Az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háború oda vezetett, hogy a világ egyik vezető mobiltelefon-gyártója, a kínai Huawei arra kényszerülhet, hogy a következő években piacra kerülő mobiljain nem használhatja az okostelefon-piacon meghatározó operációs rendszert, a Google által fejlesztett Androidot.

Arról már korábban is érkeztek hírek, hogy a kínai vállalat a szankciókra saját fejlesztéssel reagál, de a cég vezetői még az elmúlt hetekben is arról beszéltek, hogy alapvetően a jövőben is az Androiddal terveznek, saját operációs rendszerük pedig inkább csak hosszú távon válthatja ki az amerikai szoftvert.

Most azonban egy állami médium, a Global Times arról ír, hogy akár már idén piacra dobhatja a Huawei a saját operációs rendszerrel, a Hongmenggel működő telefonját, a tesztek pedig már jelenleg is folynak. A kínai lap úgy tudja, hogy a telefon 2000 jüan, vagyis csupán 288 dollár körüli áron kerülhet a boltokba, vagyis valószínűleg egy alsó/középkategóriás mobilról lehet szó, ez alapján pedig nem úgy tűnik, hogy a Huawei gyorsan átállna a saját operációs rendszerére, a csúcsmobilokon valószínűleg a következő években is Android futhat.

A Huawei az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi konfliktus középpontjába került, a Trump adminisztráció olyan listára tette a céget, amelyen szereplő vállalatokkal az amerikai cégek gyakorlatilag nem üzletelhetnek, ez a helyzet pedig azzal fenyegetett, hogy a Huawei következő telefonjai már nem kaphatnak frissítéseket a Google-től. A szankciókkal kapcsolatos bizonytalanság ellenére egyébként a Huaweinek kifejezetten jól megy, miközben a kínai vállalat külföldi telefon-eladásai visszaestek, Kínában 31 százalékkal nőttek az idei első félévben, a Huawei bevételei összességében 23 százalékkal nőttek.

Címlapkép forrása: Alex Tai/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
autolipufogoooo
HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)
gyar
gyár190920
klimakiller
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
BET
Olvasta már? Áttörte a falat az OTP