Üzlet

Szárnyal a bitcoin

Portfolio
A bitcoin januártól júniusig hatalmasat emelkedett, majd az elmúlt hetek bár a hevesebb kilengések és a nagy esések jegyében teltek, a kriptodeviza árfolyama az elmúlt napok folyamán ismét nagyot erősödött. A bitcoin szárnyalása mögött részben a kereskedelmi háborús aggodalmak növekedése állhat, miután a hétfőn a lélektani 7-es szint fölé kerülő jüan/dollár árfolyam és a részvénypiacok esése együttesen vonzóbbá tehették a bitcoint a menedékeszközt kereső befektetők számára.
Mozgalmas hónapokat tudhat maga mögött a bitcoin, a kriptodeviza árfolyama januártól június végéig közel 276 százalékot erősödött. Az emelkedést támogatta a Facebook bejelentése is, miután a közösségi médiacég blockchain technológián alapuló digitális fizetőeszközt kíván létrehozni, Libra néven.

A szárnyalást júliusban heves csapkodás követte, miután a hatóságok képviselői és a politikusok finoman szólva is fenntartásokkal fogadták a Facebook terveit: Jerome Powell Fed elnök a kongresszusi meghallgatásán a Facebook Libra projektjével kapcsolatos aggodalmainak adott hangot, míg Donald Trump a Twitteren ostorozta a bitcoint és a Facebook kriptopénzét is.

A befektetők ezt követően a hatósági szabályozás lehetséges szigorítása miatt aggódtak, és a bitcoin árfolyama júliusban nagyot esett, azonban az elmúlt néhány nap során az árfolyam ismét szárnyalni kezdett. A bitcoin ma 7 százalékkal került feljebb, a kriptodeviza szárnyalásában a kereskedelmi háborús aggodalmak fokozódása is szerepet játszhatott, miután a hétfőn a lélektani 7-es szint fölé kerülő jüan/dollár árfolyam és a részvénypiacok esése együttesen vonzóbbá tehették a bitcoint a menedékeszközt kereső befektetők számára, a Bloomberg által megkérdezett elemző szerint az árfolyam hamarosan a 12 000 dolláros szintet is megtesztelheti. A bitcoin hétfőn 7 százalékot emelkedett, míg a kriptodeviza árfolyama idén 218,4 százalékkal került feljebb.

Szárnyal a bitcoin
facebook pay
Puskás Aréna
K_EPA20191106140
Szél
GettyImages-1038084008
DMOHA20190901009
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
klimavaltozas