Üzlet

Szárnyal a bitcoin

Portfolio
A bitcoin januártól júniusig hatalmasat emelkedett, majd az elmúlt hetek bár a hevesebb kilengések és a nagy esések jegyében teltek, a kriptodeviza árfolyama az elmúlt napok folyamán ismét nagyot erősödött. A bitcoin szárnyalása mögött részben a kereskedelmi háborús aggodalmak növekedése állhat, miután a hétfőn a lélektani 7-es szint fölé kerülő jüan/dollár árfolyam és a részvénypiacok esése együttesen vonzóbbá tehették a bitcoint a menedékeszközt kereső befektetők számára.
Mozgalmas hónapokat tudhat maga mögött a bitcoin, a kriptodeviza árfolyama januártól június végéig közel 276 százalékot erősödött. Az emelkedést támogatta a Facebook bejelentése is, miután a közösségi médiacég blockchain technológián alapuló digitális fizetőeszközt kíván létrehozni, Libra néven.

A szárnyalást júliusban heves csapkodás követte, miután a hatóságok képviselői és a politikusok finoman szólva is fenntartásokkal fogadták a Facebook terveit: Jerome Powell Fed elnök a kongresszusi meghallgatásán a Facebook Libra projektjével kapcsolatos aggodalmainak adott hangot, míg Donald Trump a Twitteren ostorozta a bitcoint és a Facebook kriptopénzét is.

A befektetők ezt követően a hatósági szabályozás lehetséges szigorítása miatt aggódtak, és a bitcoin árfolyama júliusban nagyot esett, azonban az elmúlt néhány nap során az árfolyam ismét szárnyalni kezdett. A bitcoin ma 7 százalékkal került feljebb, a kriptodeviza szárnyalásában a kereskedelmi háborús aggodalmak fokozódása is szerepet játszhatott, miután a hétfőn a lélektani 7-es szint fölé kerülő jüan/dollár árfolyam és a részvénypiacok esése együttesen vonzóbbá tehették a bitcoint a menedékeszközt kereső befektetők számára, a Bloomberg által megkérdezett elemző szerint az árfolyam hamarosan a 12 000 dolláros szintet is megtesztelheti. A bitcoin hétfőn 7 százalékot emelkedett, míg a kriptodeviza árfolyama idén 218,4 százalékkal került feljebb.

Szárnyal a bitcoin
DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
BÉT