Üzlet

Enyhe árbevétel-növekedést vetít előre az idei évre a Richter

Portfolio
Ma reggel publikálta második negyedéves gyorsjelentését a Richter, amelyet követően a társaság menedzsmentje közzétette várakozásait is: a gyógyszergyártás árbevétele idén 2-3 százalékos ütemben bővülhet, míg a csoportszintű bevételek esetében 5-6 százalékos növekedést vetített előre az idei évre vonatkozóan Richter menedzsmentje.
Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója a cariprazine-nal kapcsolatban kiemelte, hogy a bipoláris depresszióra történő indikáció kiadása jelentős páciensi kört nyit meg a Vraylar előtt. A Richter célja, hogy a cariprazine globálisan elérhetővé váljon, amelynek érdekében a Richter az elmúlt időszak során fokozatosan bővítette partner-megállapodásait.

A társaság hamarosan piacra léphet az Eli Lilly Forsteo (teriparatide) készítményének generikus verziójával, amelyet a Richter Terrosa néven a német Helm gyógyszercéggel közösen fejleszt, és a gyártásban a későbbiek folyamán mindkét cég részt vesz majd.

A szerializációval kapcsolatban a Richter menedzsmentje kiemelte, hogy a gyógyszer-szerializáció okozta kapacitásvesztés miatt a Richter nem tudott annyit gyártani, mint amennyit szeretett volna, azonban a belső hatékonyság javításával és személyi változásokkal oldódott a helyzet. A szerializáció miatti termelékenység csökkenés nagyjából tíz százalékos lehet, az elmaradt árbevétel a FÁK és a közép-kelet európai térségben nagyjából 8 millió euró lehet. A szerializáció miatti bevétel-veszteség a teljes évre vonatkozóan 10-20 millió euró között lehet a Richter szerint.

A menedzsment várakozásai:
  • Az idei évre vonatkozóan a menedzsment továbbra is stagnálást vetített előre a magyar piac esetében, a kelet-közép európai térség esetében kismértékű, 5 százalékos lehet az idei visszaesés.
  • Az EU15 régióban továbbra is 10 százalékos növekedést vár a Richter, részben az Esmya eladások növekedése következtében, az Esmyától idén 25 millió eurós forgalmat vár a társaság.
  • Oroszország esetében 5-10 százalékos lehet az idei évben a visszaesés, míg Orbán Gábor szerint ez alighanem közelebb lehet majd a 10 százalékhoz. Az egyéb FÁK ország esetében az eddigi csökkenés helyett immár stagnálást vár a menedzsment.
  • Az Egyesült Államokban a Vraylar nélkül stagnálást vár a menedzsment, míg Kína esetében 20 százalékos lehet a visszaesés idén.
  • A gyógyszergyártás árbevétele idén 2-3 százalékos ütemben bővülhet, míg a csoportszintű bevételek esetében 5-6 százalékos növekedést vetített előre az idei évre vonatkozóan menedzsment.
  • A bruttó fedezeti szint idén az 56-57 százalékos sávban alakulhat, míg az üzemi eredményhányad esetében 12 százalékot vetített előre az idei évre vonatkozóan a Richter.
brexit0923
zuckerberg
Malajzia
Kampánytéma lett, hogy Brüsszel a földspekulánsokat védi-e, vagy sem
mnb shutter
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
zuckerberg