Nagy emelkedéssel zárta a szerdai kereskedést az OTP
Üzlet

Nagy emelkedéssel zárta a szerdai kereskedést az OTP

Portfolio
A szerdai piaczárás felé közeledve ismét emelkedéssel próbálkoztak meg ez európai részvényindexek, míg a tengerentúli tőzsdék lejjebb kerültek. A magyar tőzsde 0,6 százalékos erősödéssel zárta a szerdai kereskedést, míg a blue chipek közül egyedül az OTP tudott ma emelkedni.

Nagyot emelkedett az OTP

Emelkedéssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 246 pontos plusz mellett 0,6 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek közül egyedül az OTP tudott emelkedéssel zárni, a bankpapír 2 százalékos erősödés után 12 260 forinton zárt. A Mol 2 976 forinton stagnált, a Richter 0,5 százalékos esés után 4 998 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 0,6 százalékos esés után 420 forinton búcsúzott a szerdai kereskedéstől.


Nagyot esett az olajár

A tengerentúli tőzsdék a hétfői zuhanás után kedden felpattantak, mára azonban elpárolgott a tegnapi jókedv és az amerikai részvénypiacok ismét lefelé vették az irányt. A piaci kommentárok szerint a befektetők a kereskedelmi háborús félelmek mellett a globális növekedési kilátások miatt aggódtak, a tengerentúli részvénypiacok mellett az olaj ára is nagyot esett ma délután, a WTI jegyzése 3,4 százalékkal került ma lejjebb.


Egyre nagyobb az esés az amerikai részvénypiacokon

A tengerentúli piacnyitástól távolodva tovább esnek az amerikai részvénypiacok, miután a piaci kommentárok szerint a befektetők az elhúzódó kereskedelmi háború mellett a globális növekedési kilátások romlása miatt aggódnak. A tízéves amerikai állampapírhozam közel hároméves mélypontja közelébe süllyedt. A Nasdaq 1,6 százalékos esése mellett az S&P500 1,8 százalékot esett, míg a Dow 547 pontos mínusz mellett 2,1 százalékkal került lejjebb, a Dow komponensei közül a igen rosszul teljesítenek a bankpapírok teljesítenek ma délután, míg a tegnapi piaczárás után jelentő, és a várakozásokat alulmúló Disney részvényei több mint 6 százalékot zuhantak.


Esnek a tengerentúli tőzsdék

Kora délutánra az irányadó európai részvényindexek a nap első felében látott emelkedésük jelentős részét ledolgozták. A tengerentúli tőzsdék eséssel vágtak neki a szerdai kereskedésnek, miután a piaci kommentárok szerint a befektetők az elhúzódó kereskedelmi háború lehetősége mellett a globális növekedési kilátások romlása miatt aggódtak. A kereskedelmi háborús félelmek mellett a hangulatra Donald Trump Twittter-üzenetei is árnyékot vethettek, miután az amerikai elnök ma ismét a Fedet ostorozta. A Nasdaq 1,2 százalékos esése mellett az S&P500 1,3 százalékot esett, míg a Dow 392 pontos esés mellett 1,5 százalékkal került lejjebb.


Rekordprofit jöhet az OTP-nél

Pénteken hajnalban teszi közzé idei második negyedéves számait az OTP, a bank rekordról számolhat be a bevételeknél és a profitnál is. Tovább a cikkhez

Vérfürdő előtt állhat az olaj

Az északi-tengeri Brent hordónkénti árfolyama már 59 dollár alatt van. Miután a ma reggeli és a tegnapi pozitív korrekcióból sem tudta kivenni a részét, akár mehet ez még lejjebb is. A Brent már 20%-ot esett az idei csúcsához képest, mellyel már 7 hónap óta nem látott alacsony szinten tartózkodik. Tovább a cikkhez

Erősödik az OTP és a Mol is

Emelkednek az irányadó európai részvényindexek ma délután, a DAX és a CAC40 egyaránt 1,4 százalékkal került feljebb. A régiős tőzsdék is erősödnek, a lengyel WIG 0,4 százalékos erősödése mellett a prágai tőzsde 0,1 százalékkal került feljebb, míg a bécsi börze 0,3 százalékot emelkedett. A hazai részvényindex 4,9 milliárd forintos forgalom és 456 pontos plusz mellett 1,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. A BUX komponensei közül az OTP és a Mol teljesít a legjobban ma délután.


Nagy esés után ismét emelkedéssel próbálkozik az Őrmester

A nap első felében napi limittel is emelkedő Őrmester árfolyama lefordult, a részvény közel 17 százalékos mínuszban is járt ma, majd a társaság papírjai ezt követően ismét emelkedni kezdtek, az Őrmester árfolyama 7 százalékkal került ma feljebb.


Zuhanás jött a szárnyalás után, nagyot esett az Őrmester

Az Őrmester az elmúlt napok folyamán valósággal szárnyalt, az árfolyam csak augusztusban 5 600 forintról 13 800 forintig szárnyalt. Az árfolyam ma délelőtt napi limittel is emelkedett, majd ezt követően kissé alábbhagyott a kezdeti lendület majd az Őrmester a ma délelőtti, jelentős erősödését ledolgozva nagyot esett, az árfolyam 16,5 százalékkal került lejjebb. A társaság idei teljesítménye azonban továbbra is figyelemre méltó, az árfolyam idén 841,2 százalékkal került feljebb. Az Őrmester, jelentős forgalom mellett emelkedik, a cég részvényeinek mai forgalma tizennyolcszorosan haladják meg a részvény idei, átlagos forgalmát.


Kissé alábbhagyott az Őrmester kezdeti lendülete

Az elmúlt napok folyamán valósággal szárnyalt az Őrmester, a társaság részvényárfolyama több napon át napi limittel emelkedett, a részvények csak augusztusban 5 600 forintról 13 800 forintig szárnyalt. Az árfolyam ma délelőtt napi limittel is emelkedett, majd ezt követően kissé alábbhagyott a kezdeti lendület és az árfolyam 10,4 százalékkal került ma feljebb. Az Őrmester részvényei csak augusztusban 126,8 százalékot emelkedtek, míg a társaság részvényei idén 1145,1 százalékkal kerültek feljebb. A társaság részvényei jelentős forgalom mellett emelkednek ma, az Őrmester mai forgalma több mint tizenhétszerese a részvény idei, átlagos forgalmával összehasonlítva. Az Őrmester egy személy -és vagyonvédelemmel foglalkozó vállalat Magyarországon, országosan működő hálózattal. A vállalatot 1990-ben alapította Kincs István, a társaság részvényeivel 2010 óta kereskedhetnek a befektetők a Budapesti Értéktőzsdén.


Emelkednek az európai tőzsdék

A hét első napjának hatalmas esése után kedden felpattantak a tengerentúli tőzsdék, ezzel hat napja tartó esési széria szakadt meg: az amerikai részvényindexek magabiztos emelkedéssel zárták a keddi kereskedést, a Dow 1,2 százalékos erősödése mellett az S&P500 1,3 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 1,4 százalékkal került feljebb. Ázsiában nem volt egyértelmű az irány szerdán, a piaci kommentárok szerint a kínai jegybank jüannal kapcsolatos intézkedése átmenetileg megnyugtathatta a befektetők egy részét, míg a hangulatot javíthatta Larry Kudlow nyilatkozata is, miután a Fehér Ház gazdasági tanácsadója tegnap arról beszélt, hogy a Trump-kormányzat folytatni kívánja Kínával a kereskedelmi tárgyalásokat. A Nikkei 0,3 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,2 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,3 százalékos mínuszban zárt. Európában emelkednek az irányadó részvényindexek, bár a Németországból beérkező ipari termelési adat a vártnál nagyobb mértékű csökkenésről számolt be, azonban a hangulatot ez sem rontotta el, a kontinens börzéi a délelőtt második felében is emelkednek. A milánói börze 0,5 százalékos erősödése mellett a CAC40 0,9 százalékot erősödött, míg a DAX 1,2 százalékkal került ma feljebb.


Szárnyal az Őrmester

Nagyot emelkedett az Őrsmester, az árfolyam március közepétől július 25-ig 173,5 százalékkal került feljebb, a társaság részvényei azonban ezután valósággal szárnyaltak, az árfolyam az elmúlt napokban érdemi bejelentés hiányában is többször napi limittel emelkedett. A július 25-én 3 200 forintos záró részvény ma is napi limittel emelkedik, az árfolyam pedig egészen 13 800 forintig szárnyalt, az Őrmester árfolyama csak augusztusban 106 százalékot erősödött, míg a társaság részvényei idén 1 252 százalékkal kerültek feljebb. Az árfolyam nagy forgalom mellett emelkedik ma, az Őrmester mai forgalma több mint ötszöröse a részvény idei, átlagos forgalmával összehasonlítva.


Az E.ON-nak sem könnyű

Az E.ON ma reggel tette közzé második negyedéves gyorsjelentését. A működési eredmény (EBIT) 18%-kal esett éves alapon, de még így is jobb lett az elemzői várakozásoknál. A brit kiskereskedelmi részleg töri a legnagyobb borsot a vállalat orra alá. Tovább a cikkhez

Felfelé kapaszkodik a BUX, emelkedik az OTP

A szerdai piacnyitástól távolodva tovább emelkedett a hazai részvényindex, a BUX 217 pontos erősödés mellett 0,5 százalékkal került feljebb, míg a hazai nagypapírok felemásan teljesítenek. A Richter 0,6 százalékos esése mellett a Magyar Telekom 0,4 százalékkal került lejjebb. A Mol 0,7 százalékot erősödött, míg a blue chipek közül 1,4 százalékos erősödésével az OTP teljesít a legjobban.


Megugrott az UniCredit nyeresége, de a csalódás sem maradt el

Bár több mint 80%-kal megugrott a második negyedévben az UniCredit Group nettó eredménye, ez eszközeladásoknak köszönhető, és elmarad az elemzők várakozásától. Nem jó hír a részvényeseknek az sem, hogy az olasz bankcsoport az alacsony kamatkörnyezet negatív bevételhatásaira figyelmeztetett. A bank részvényárfolyama erre 3,5%-os eséssel reagált az olasz tőzsdén. A magyar leánybanknál csökkent a nyereség a nettó céltartalék-visszaírások eltűnése miatt. Tovább a cikkhez

Kötvényt bocsát ki az Alteo

A Társaság tájékoztatta a befektetőket, hogy szándékában áll a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Növekedési Kötvényprogram keretében kötvényeket kibocsátani. Az eredeti közlemény a BÉT honlapján található. Tovább a cikkhez

Enyhe emelkedéssel indul a hét harmadik napja a magyar tőzsdén

Enyhe emelkedéssel indult a hét harmadik napja a magyar tőzsdén, a BUX 45 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a szerdai piacnyitás után. Az OTP 0,2 százalékos erősödése mellett a Mol 0,5 százalékkal került feljebb, a Richter 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom 0,1 százalékot esett.


Emelkedéssel indulhat a hét harmadik napja Európában

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

A hétfői zuhanás után felpattantak kedden az amerikai részvénypiacok, ezzel hat napja tartó esés után tudtak ismét emelkedéssel zárni a tengerentúli tőzsdék, a Dow 312 pontos emelkedés mellett 1,2 százalékkal került feljebb, az S&P500 1,3 százalékos emelkedéssel zárt, a Nasdaq pedig 1,4 százalékos emelkedéssel zárta a hét második napját.

Emelkedéssel zárta a keddi kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 141 pontos plusz mellett 0,4 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan zárták a hét második napját. Az OTP 1,3 százalékos erősödés után 12 020 forinton zárt, míg a Mol 1,3 százalékos erősödést követően 2 976 forinton zárt. A Richter 2,2 százalékos esés után 5 025 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 0,2 százalékkal került lejjebb a telekomég papírjai 422,5 forinton fejezték be a keddi kereskedést.

Mik az előjelek mára?

A tengerentúli tőzsdék keddi felpattanása után felemásan teljesítettek az irányadó ázsiai részvényindexek a hét harmadik napján, miután a piaci kommentárok szerint a hangulatra továbbra is az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos félelmek vetettek árnyékot, azonban a kínai jegybank jüannal kapcsolatos intézkedése átmenetileg megnyugtathatta a befektetők egy részét. A hangulatot némileg javíthatta Larry Kudlow nyilatkozata is, miután a Fehér Ház gazdasági tanácsadója tegnap arról beszélt, hogy a Trump-kormányzat folytatni kívánja Kínával a kereskedelmi tárgyalásokat. A Nikkei 0,3 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde stagnál, míg a sanghaji részvényindex 0,2 százalékkal került feljebb. Ázsia más részein sem volt egyértelmű az irány, a dél-koreai Kospi 0,2 százalékos esése mellett a szingapúri tőzsde 0,3 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt mínuszban járnak ma reggel, míg a határidős DAX 68 pontos plusza 0,6 százalékos emelkedést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A hét harmadik napján a beérkező makroadatok és vállalati gyorsjelentések mellett az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírfolyamra figyelnek majd a befektetők.

Mire érdemes ma figyelni?

Szerdán az MNB a júniusi értékpapírstatisztikái mellett a júliusi nemzetközi tartalékaira vonatkozó adatsorát is közzéteszi. A KSH mindemellett a júniusi termelési statisztikáit publikálja. Németországból a júniusi ipari termelési adatsor érkezik majd.Emelkedéssel indulhat a hét harmadik napja Európában

Szerdán teszi közzé beszámolóját többek között a Magyar Telekom, a Graphisoft Park és a Waberer's is.Emelkedéssel indulhat a hét harmadik napja Európában

Mi történt eddig a tőzsdéken?Emelkedéssel indulhat a hét harmadik napja Európában

Vegyesfelvágott a Commerzbanktól - Új tervekkel készülnek

Az egy évvel korábbival szinte megegyező, az elemzői várakozásokat viszont jelentősen felülmúló második negyedéves nyereségről számolt be a Commerzbank, miközben a bevételek elmaradtak a várttól. Miután a Deutsche Bankkal való összeolvadás meghiúsult, a második legnagyobb német bank most egy új stratégiai terven dolgozik, amelyet az év későbbi részében mutatnak be. Tovább a cikkhez

Rendkívüli közgyűlést tart a 4iG

Rendkívüli közgyűlést tart a 4iG 2019. szeptember 5-én, 10:00-kor - áll a társaság BÉT-re eljuttatott közleményében. Tovább a cikkhez

Fontos bejelentés jön: újabb magyar részvény kereskedését függesztik fel

Felfüggesztik a holnapi napra az ENEFI Energiahatékonysági Nyrt. részvényeinek és a kapcsolódó származtatott eszközöknek kereskedését a BÉT-en - áll a tőzsde közleményében. Tovább a cikkhez

Adózási változások viselték meg a Zwackot az első negyedévben

Csökkenő bruttó és nettó árbevételről számolt be a Zwack első üzleti negyedéves gyorsjelentésében, amely az áprilistól június végéig tartó időszakot öleli fel. Adózott eredményük jelentősen, több mint 53%-kal csökkent a tavalyi bázishoz képest. A visszaesés oka elsősorban a Népegészségügyi Termékadó változása volt, amely 20%-kal növelte a Zwack-termékekre vonatkozó adókulcsot és ez a fogyasztói árakban is lecsapódott, ami jelentősen visszavetette a társaság által forgalmazott termékek értékesítését. Tovább a cikkhez
BÉT
Tarlos Istvan Budapest fopolgarmester valasztas
Orban Viktor Varhelyi Oliver unios biztos jeloles
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
Frankfurti tőzsde