Előfizetői tartalom

A Bosch leépítést jelentett be - Több intézkedéssel védenék a magyar munkahelyeket

A globális autóértékesítések lassulása és a dízelbotrány utóhatásai érzékenyen érintik a Robert Bosch működését is, a német autóipari beszállító menedzsmentje éppen ezért úgy döntött, beáll a sorba és leépítésekbe kezd. A cégcsoport magyar operációjánál mintegy 14 800 ember dolgozik, amely a globális munkaerőállomány közel 4 százalékát jelenti. Az ő munkahelyük körültekintő tervezéssel, a munkaerő átcsoportosításával várhatóan megőrizhető lesz.

Leépítésekre készül a következő években a Bosch, a világ legnagyobb autóipari beszállítója - írtuk keddi cikkünkben. A tervezett lépést a német társaság igazgatótanácsának elnöke, Volkmar Denner egy lapinterjúban azzal indokolta, hogy az új autók piaca jóval gyengébben fejlődik, mint ahogy egy éve gondolták. Ráadásul a Boscht különösen megviselik a Volkswagen csoportnál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés