Előfizetői tartalom

Áttört az elektronikus fizetés a Szigeten és Magyarországon

Portfolio
Az elmúlt három évben 102 ezerről 144 ezer darabra növekedett a kereskedelmi egységekben üzemelő bankkártya elfogadó terminálok száma, amelyek 86 százaléka alkalmas érintéses bankkártyás és mobilfizetésre. Az elfogadóhálózat bővülésével párhuzamosan három év alatt a forgalom is 107 millióról 202 millió forintra nőtt egy negyedévre nézve. Az elektronikus fizetés Magyarországon és a Sziget Fesztiválon végbement fejlődéséről szólaltak meg a szakértők.

A digitális alkalmazások és eljárások elterjedése olyan versenyhelyzetet teremt, amelyből egyaránt profitálhat a lakosság, az állam, valamint előnyt jelenthetnek a pénzintézeteknek is - mondta el Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára, aki szerint a hazai teljes készpénzállományhoz kapcsolódó költségek éves szinten elérik a 450 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés