Üzlet

Nagy emelkedéssel zárta a csütörtöki kereskedést a Magyar Telekom

Portfolio
A csütörtöki piaczárás felé közeledve emelkednek az irányadó európai részvényindexek, a magyar tőzsde is emelkedéssel zárta a hét negyedik napját, a BUX 0,3 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek közül a Magyar Telekom teljesített ma a legjobban, a telekomcég részvényei 1,7 százalékos emelkedéssel zárták a napot.

Nagy emelkedéssel zárta a csütörtöki kereskedést a Magyar Telekom

Emelkedéssel zárta a hét negyedik napját a magyar tőzsde, a BUX 106 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek a Richter kivételével emelkedtek ma, a gyógyszergyártó papírjai 0,6 százalékos esés után 4 966 forinton zártak. Az OTP 0,6 százalékos erősödést követően 12 330 forinton zárt, a társaság holnap hajnalban teszi közzé második negyedéves számait, az OTP beszámolójával kapcsolatos várakozásokról itt írtunk részletesen. A Mol mindemellett 0,2 százalékos erősödés után 2 982 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 1,7 százalékos emelkedést követően 427 forinton fejezte be a hét negyedik napját, a társaság második negyedéves gyorsjelentése után.


Emelkednek az amerikai tőzsdék

Emelkedéssel indult a hét negyedik napja a tengerentúli tőzsdéken, miután a kínai jegybank jüannal kapcsolatos intézkedései mellett a vártnál kedvezőbb kínai makroadatok javítani tudták a törékeny részvénypiaci hangulatot. Az egyedi részvények közül a Kraft Heinz részvényei több mint 13 százalékot estek, miután a Kraft Heinz egy részvényre eső eredménye az első félévben 1,43 dollárról 70 centre esett. A társaság késve tette közzé beszámolóját, miután a cég egy hároméves periódusra vonatkozóan újra elkészítette a pénzügyi beszámolóit, amelyre egy belső vizsgálat után feltárt problémák miatt volt szükség. Az AMD árfolyama közel 10 százalékot emelkedett, miután a cég bemutatta az új generációs chipjeit, és a cég bejelentette, hogy annak vevői között az Alphabet és a Twitter is megtalálható. A tengerentúli piacnyitástól távolodva a Nasdaq 0,7 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,6 százalékot erősödött, míg a Dow 84 pontos plusz mellett 0,3 százalékot emelkedett.


Hatalmas zuhanás után emelkedik ismét a Waberer's árfolyama

A Waberer's tegnap tette közzé legfrissebb számait, a negyedévet tovább romló eredményszámok és kedvezőtlen gazdasági környezet jellemezte, azonban a társaság menedzsmentje továbbra is optimista az idei év második felére. A Concorde megkezdte a Waberer's követését, a gyorsjelentés után közzétett elemzésükben vételi ajánlás mellett 1785 forintos célárat határoztak meg, ami 46,9 százalékkal magasabb a Waberer's részvényeinek szerdai záróárához képest. A társaság részvényei 7 százalékos mínuszban is jártak ma, majd az árfolyam a korábbi esését ledolgozva ismét erősödéssel próbálkozott meg, a Waberer's 2,1 százalékkal került ma feljebb.


Enyhe pluszban a BUX, emelkedik a Waberer's

A csütörtöki kereskedés második felében emelkednek az irányadó európai részvényindexek, a CAC40 1,3 százalékos erősödése mellett a DAX 0,9 százalékot emelkedett, míg a milánói börze 0,7 százalékkal került feljebb. A régiós részvényindexek is emelkednek, a lengyel WIG 1 százalékos erősödése mellett a prágai tőzsde 0,6 százalékkal került feljebb, míg a bécsi börze 0,1 százalékot emelkedett. A magyar tőzsde is erősödik, a BUX 3,3 milliárd forintos forgalom és 94 pontos plusz mellett a 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek a Richter kivételével emelkednek ma. A BUX komponensei közül 2,9 százalékos emelkedésével a Waberer's teljesít a legjobban.


Nagy esésből kapaszkodtak vissza a Graphisoft Park részvényei

A Graphisoft Park tegnap tette közzé a második negyedéves számait, a társaság bevétele nagyot nőtt a második negyedévben, míg az adózott eredmény emelkedése mellett a menedzsment az idei évre vonatkozó várakozásait is felfelé módosította. Az árfolyam 0,2 százalékos pluszban is járt ma délelőtt, majd a részvény több mint 6 százalékos zuhanás után egészen 4 100 forintig esett. A Graphisoft Park részvényei ezután a korábbi nagy esés jelentős részét ledolgozták, az árfolyam 1,8 százalékkal került lejjebb. Mindemellett érdemes megemlíteni, hogy augusztus 1 és augusztus 7. között több mint 12 százalékot emelkedtek, így nem lehet kizárni, hogy a befektetők profitot realizálhattak a cég tegnap este beérkező gyorsjelentése után.


Továbbra is venni kell a Graphisoft Park részvényeit a Wood szerint

A szerdai piaczárás után tette közzé második negyedéves gyorsjelentését a Graphisoft Park, amit a csütörtöki elemzésében a társaságot követő Wood értékelt. A Wood elemzője a vételi ajánlás fenntartása mellett nem változtatott a Graphisoft Park 4 336 forintos célárfolyamán, a Wood célára 0,8 százalékkal alacsonyabb a Graphisoft Park szerdai záróárával összehasonlítva. Tovább a cikkhez

Waberer’s: 1785 forintos célárfolyam a Concorde-tól

A Concorde elkezdte követni a Waberer's részvényeit. Az ajánlás vétel, a célár pedig 1785 forint, mely közel 50%-os felértékelődési potenciált rejt magában. A teljes elemzés a BÉT honlapján található. Tovább a cikkhez

Emelkednek az európai tőzsdék

A Dow közel 600 pontos mínuszban is járt tegnap, miután a piaci kommentárok szerint a befektetők a kereskedelmi háború mellett a globális növekedési kilátások romlása miatt aggódtak. Majd drámai fordulattal az indexek a nap első felének zuhanását a zárásra szinte teljesen ledolgozták, a Dow 0,1 százalékos esése mellett az S&P500 0,1 százalékkal került feljebb. A tengerentúl tőzsdék a szerdai nap második felében bemutatott fordulata után az ázsiai részvényindexek többsége is erősödött csütörtökön, a hangulat javulásban a vártnál kedvezőbb kínai makroadatok is közre játszhattak, miután a kínai export 3,3 százalékos bővülése mellett az import a vártnál kevésbé esett vissza. A Nikkei 0,4 százalékos emelkedése mellett a hongkongi tőzsde 0,6 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,9 százalékot erősödött. Az irányadó európai részvényindexek is emelkednek ma délelőtt, a brit tőzsde 0,2 százalékos erősödése mellett a CAC40 1 százalékot emelkedett, míg a DAX 0,5 százalékkal került ma feljebb.


Stagnál a Waberer's árfolyama a gyorsjelentés után

A Waberer's a szerdai piaczárás után publikálta második negyedéves beszámolóját. Tovább romló eredményszámok, kedvezőtlen gazdasági környezet jellemezték a negyedévet, de a menedzsment optimista az idei év második felére vonatkozóan és felkészült a Brexitre. A Waberer's részvényei nem mutatnak érdemi elmozdulást a gyorsjelentés után, az árfolyam előző napi záróértékén stagnál ma délelőtt.


A gyorsjelentés fordult le a Graphisoft Park árfolyama

A szerdai piaczárás után tette közzé második negyedéves gyorsjelentését a Graphisoft Park, a társaság bevétele kétszámjegyű ütemben nőtt, ami új negyedéves bevételi rekordot jelentett, míg a profit is emelkedett a második egyedévben. A menedzsment optimistább lett és mind az árbevétel, mind az adózott eredmény esetében felfelé módosította az idei évre vonatkozó várakozásait. A Graphisoft Park árfolyama 0,2 százalékkal került feljebb ma délelőtt, majd a lendület ezt követően elfogyott, az árfolyam 0,9 százalékkal került lejjebb, miután a befektetők valószínűleg profitot realizálhattak az elmúlt napok nagy emelkedése után.


Emelkedik a Magyar Telekom a gyorsjelentés után

A szerdai piaczárás után tette közzé legfrissebb számait a Magyar Telekom, a társaság nagyjából a vártnak megfelelő bevételről, de a többi eredménysoron az elemzői várakozások átlagánál magasabb profitról számolt be. A nagyobb eltérések az EBITDA-sortól jelentkeznek, az IFRS 16 bevezetésének ugyanis ezen a soron +4,7 milliárd forintos hatása volt, azonban az IFRS 16 nélkül is 2,9 százalékkal magasabb lenne az EBITDA, mint amire az elemzők számítottak. Az adózott eredmény több mint 16 százalékkal magasabb lett, mint az elemzői becslések átlaga, ráadásul itt az IFRS 16 hatása -772 millió forint, vagyis enélkül számolva 23 százalékkal lenne magasabb a profit a vártnál. A Magyar Telekom árfolyama a kezdeti, mérsékelt erősödés után tovább emelkedett ma délelőtt, a társaság részvényárfolyama 1,2 százalékkal került feljebb.


Tarthatóak a kitűzött célok a Telekomnál

Tegnap piaczárást követően tette közzé második negyedéves számait a Magyar Telekom, a ma reggeli sajtótájékoztatón Szabó János, a vállalat gazdasági vezérigazgató-helyettese értékelte a trendeket. Tovább a cikkhez

Emelkedéssel indul a csütörtöki kereskedés a magyar tőzsdén

Emelkedéssel indult a hét negyedik napja a magyar tőzsdén, a BUX 214 pontos plusz mellett 0,5 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek kivétel nélkül emelkednek. Az OTP 0,7 százalékos erősödése mellett a Mol 0,7 százalékot emelkedett, a Richter 0,5 százalékot emelkedett, míg a Magyar Telekom árfolyama 0,2 százalékot erősödött a társaság gyorsjelentése után.


Kellemes reggeli meglepetés a Raiffeisentől (2.)

A 306 millió eurós elemzői konszenzust jelentősen felülmúló, 345 millió eurós második negyedéves nettó eredményről számolt be ma reggel a Raiffeisen Bank International. Egyre jobb bőrben van az osztrák pénzintézet. Tovább a cikkhez

Emelkedéssel indulhat a csütörtöki kereskedés Európában

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

A Dow közel 600 pontos mínuszban is járt tegnap, miután a befektetők a kereskedelmi háború mellett a globális növekedési kilátások romlása miatt aggódtak. Majd drámai fordulattal az indexek a nap első felének zuhanását a zárásra szinte teljesen ledolgozták, a Dow 22 pontos esés mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,1 százalékos emelkedéssel zárt, a Nasdaq pedig 0,4 százalékos emelkedéssel zárta a hét harmadik napját.

Emelkedéssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 246 pontos plusz mellett 0,6 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek közül egyedül az OTP tudott emelkedéssel zárni, a bankpapír 2 százalékos erősödés után 12 260 forinton zárt. A Mol 2 976 forinton stagnált, a Richter 0,5 százalékos esés után 4 998 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 0,6 százalékos esés után 420 forinton búcsúzott a szerdai kereskedéstől.

A szerdai piaczárás után tette közzé legfrissebb számait a Magyar Telekom, a társaság nagyjából a vártnak megfelelő bevételről, de a többi eredménysoron az elemzői várakozások átlagánál magasabb profitról számolt be. A nagyobb eltérések az EBITDA-sortól jelentkeznek, az IFRS 16 bevezetésének ugyanis ezen a soron +4,7 milliárd forintos hatása volt, azonban az IFRS 16 nélkül is 2,9 százalékkal magasabb lenne az EBITDA, mint amire az elemzők számítottak. Az adózott eredmény több mint 16 százalékkal magasabb lett, mint az elemzői becslések átlaga, ráadásul itt az IFRS 16 hatása -772 millió forint, vagyis enélkül számolva 23 százalékkal lenne magasabb a profit a vártnál.

Mik az előjelek mára?

Az irányadó ázsiai részvényindexek többsége emelkedett csütörtökön, miután a hangulatot a vártnál kedvezőbb kínai export-statisztikák is javíthatták. A Nikkei 0,5 százalékos erősödése mellett a hongkongi börze 0,6 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji részvényindex 0,9 százalékot emelkedett. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt pluszban járnak ma reggel, míg a határidős DAX 131 pontos plusza 1,1 százalékos emelkedést vetíthet előre a csütörtöki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A tengerentúli tőzsdék nagy eséssel indították a tegnapi napot, miután a piaci kommentárok szerint a befektetőket a kereskedelmi háború mellett a globális növekedési kilátások romlása aggasztotta, a nap végére azonban a korábbi zuhanást nagyobb részt ledolgozták az indexek. A befektetők a beérkező vállalati gyorsjelentések mellett továbbra is az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos új hírekre fókuszálnak majd.

Mire érdemes ma figyelni?

Csütörtökön a KSH a júliusi inflációs adatsora mellett a júniusra vonatkozó külkereskedelmi statisztikáit teszi közzé, míg a Pénzügyminisztérium jön még egy előzetes költségvetési beszámoló is. A csütörtökön beérkező kínai külkereskedelmi adatsorok mellett az Egyesült Államokból a heti munkanélküli segélykérelmek számait teszik közzé.Emelkedéssel indulhat a csütörtöki kereskedés Európában

Csütörtökön teszi közzé gyorsjelentését többek között az Adidas, a Raiffeisen Bank és a Deutsche Telekom is.Emelkedéssel indulhat a csütörtöki kereskedés Európában

Mi történt eddig a tőzsdéken?Emelkedéssel indulhat a csütörtöki kereskedés Európában

A 4iG részt vesz az NKP-ban

A 4iG tájékoztatta a befektetőit, valamint a pénz- és tőkepiac szereplőit, hogy a Társaság a Magyar Nemzeti Bank által 2019. július 1-jén elindított Növekedési Kötvényprogramban1 (NKP) részt kíván venni. Tovább a cikkhez

A Huawei-botrány és az állami megrendelések visszaesése húzta vissza a Telekomot

Két átmeneti hatás, az alacsonyabb magyarországi közszféra-megrendelések és a Huawei készülékvásárlások átmeneti lassulása miatt csökkent a Telekom bevétele, pedig az alapfolyamatok jól néznek ki, nem csak a magyar, de az észak-macedón operációban is nőnek a vezetékes és a mobilbevételek, ez utóbbiakra érdemes egyre inkább figyelni a T-Systems eladásához/leválasztásához közeledve. A bevételek nagyjából a vártnak megfelelően alakultak a második negyedévben, az eredménykimutatásban onnan lefelé viszont bezavart egy IFRS-átállás, a számokat ettől a hatástól tisztítva is a vártnál magasabb eredményt ért el a Telekom. Tovább a cikkhez

Nagyot emelkedett a Graphisoft Park árbevétele

A szerdai piaczárás után tette közzé második negyedéves beszámolóját a Graphisoft Park, a társaság bevétele kétszámjegyű ütemben nőtt, ami új negyedéves bevételi rekordot jelentett, míg a profit is emelkedett a második egyedévben. A menedzsment optimistább lett és mind az árbevétel, mind az adózott eredmény esetében felfelé módosította az idei évre vonatkozó várakozásait. Tovább a cikkhez

A fordulat tovább várat magára a Waberer’snél

A Waberer's ma piaczárás után tette közzé második negyedéves beszámolóját. Tovább romló eredményszámok, kedvezőtlen gazdasági környezet jellemezték a negyedévet, de a menedzsment optimista az idei év második felére vonatkozóan és felkészült a Brexitre. Tovább a cikkhez
hősök tere_getty
Ipari tartályok
Official Photo 2019 - Emmanuel Babeau (6) (1)
Megint véleményt mond Magyarországról az IMF
GettyImages-1180027214
erdogan
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Frankfurti tőzsde