Előfizetői tartalom

Mi lesz veled olaj?

Portfolio
A Nemzetközi Energiaügynökség szerint az olajkereslet 2008 óta nem látott lassúsággal nő. Január és május között csupán 520 ezer hordóval nőtt a globális olajkereslet 2018 azonos időszakával összevetve, melyet a kínai fogyasztásnövekedés mentett meg az önmagában a napi 500 ezer hordós bővülésével. Az OPEC és szövetségesei a termelés visszafogásával igyekeznek egyensúlyba hozni az olaj piacát.

Májusban éves alapon 160 ezer hordóval csökkent a világ napi olajkereslete. A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) szerint a szerény keresletnövekedés fő oka a fokozatosan lassuló világgazdaság, és az USA és Kína között feszülő kereskedelmi háború. A fokozódó kereskedelmi háború miatt csökkenő nemzetközi kereskedelem és így tovább mérséklődő olajkereslet várható....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés