Nagyot esik a Henkel
Üzlet

Nagyot esik a Henkel

Portfolio
Nem jelentett jó számokat a német Henkel. A második negyedéves teljesítmény mind árbevétel, mind profit soron elmaradt a várakozásoktól. A 2019-es célokat lefele módosította a menedzsment. Több mint 8%-os eséssel indította a részvény a mai kereskedést.
A második negyedéves árbevétel 5,121 milliárd euró lett, mely 0,4%-kal maradt alul az elemzői várakozásoktól. Az egy részvényre jutó eredmény 1,43 euró lett, az elemzők viszont 1,45 euróra számítottak. Azonban ami a legjobban fájhat a befektetőknek, hogy a 2019-es éves bevételnövekedést 0-2%-ra módosította a menedzsment a korábbi 2-4%-ról. Ennek egyik oka, hogy az ipari kereslettől nem számít javulásra a vállalat, a gyengélkedő autóipart a Henkel is megérezte.

Nagyot esik a Henkel
A szépségápolási részleg is csalódást keltő teljesítményt produkált, nemcsak a ragasztószereket gyártó üzletág, mely utóbbira a gyengébb ipari aktivitás miatt számítani lehetett. A ragasztószereket gyártó üzletág bevétele éves alapon 1,2%-ot esett, mely a bevétel majdnem felét adja. A szépségápolási termékeket gyártó részleg pedig 2,4%-kal gyengébb bevételszámokat produkált éves alapon, elsősorban a nem túl acélos nyugat-európai, észak-amerikai kereslet következtében.

Többek között a Schwarkopf sampont és a Persil mosószert is gyártó vállalat egy részvényre jutó nyeresége 9,5%-kal esett éves alapon.

A vállalat alulteljesítést mutat a főbb versenytársaihoz képest, mint a Procter & Gamble, és az Unilever. Azonban a menedzsment már 2019 januárjában figyelmeztette a befektetőket, hogy a márkaépítés és a digitalizálódásba való beruázások növekedése miatt 2019-ben csökkenő nyereség várható.

2019-re a ragasztószer üzletágtól -1% és 1%-os növekedést vár a menedzsment, a szépségápolási divíziótol pedig 0 és 2% közötti csökkenést. Egyedül a mosószer szegmensbe prognosztizál 2%-tól 4%-ig terjedő növekedést a társaság. Mindezek következtében az egy részvényre jutó nyereség 5-9% között mérséklődhet idén, a tavalyi értékhez képest.

Jelenleg 4%-ot estek a Henkel papírjai, azonban jártak ma már már 84 euró alatt is, mely több mint 8%-os esésnek felelt meg.

Nagyot esik a Henkel
Címlapkép: Martin Leissl/Bloomberg via Getty Images
BFALU20191201033
valgyimir putyin
nyelvvizsga tamogatas emmi
fortepan_84587-cimlap
GettyImages-807406400
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Airplane