Előfizetői tartalom

Pánik az argentin tőzsdén, sokan már államcsődről beszélnek

Ritkán látható zuhanás zajlott tegnap az argentin tőzsdén, miután az októberi elnökválasztás főpróbájának tekintett előválasztáson a balközép peronista jelölt, és korábbi kormányfő, Alberto Fenándezzel szemben súlyos vereséget szenvedett a jelenlegi köztársasági elnök, Mauricio Macri. Az argentin tőzsde közel 38 százalékot esett, több vállalat részvényárfolyama egyetlen nap alatt elveszítette az értékének a felét.

Kapcsolódó cikkünk2019.08.12Összeomlottak az argentin piacokPánikNem túlzás pániknak nevezni azt, ami tegnap az argentin tőzsdén volt látható, nem sűrűn fordul ugyanis elő az, hogy egy ország vezető részvényindexe néhány óra alatt elveszítse az értékének a harmadát, több meghatározó vállalat értéke pedig egy kereskedési nap alatt lefeleződjön. A vezető argentin...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés