A kereskedelmi háborús bizonytalanság nem tett jót a Deere-nek
Üzlet

A kereskedelmi háborús bizonytalanság nem tett jót a Deere-nek

Portfolio
Pénteken publikálta legfrissebb számait a Deere, a mezőgazdasági gépgyártó bevétele visszaesett, és a profit alulmúlta az elemzői várakozásokat, a cég pedig visszavágta az idei évre vonatkozó várakozásait. A befektetők nem fogadták jól a társaság számait, a Deere árfolyama 1,2 százalékkal került lejjebb a nyitás előtti kereskedésben.
A tengerentúli piacnyitás előtt tette közzé legfrissebb számait a Deere, a mezőgazdasági gépgyártó bevétele 3 százalékkal 10,03 milliárd dollárra csökkent a harmadik pénzügyi negyedévben, míg a cég bevételeinek nagyobb részét kitevő mezőgazdaság és gyep üzletágának bevételei 6 százalékkal estek vissza.

A tisztított egy részvényre eső eredmény 2,71 dollár lett, ami alumúlta a Reuters elemzői konszenzusának 2,85 dolláros EPS-várakozásait. A Deere visszavágta az idei évre vonatkozó várakozásait, a menedzsment a korábbi 5 százalékos bevételnövekedéssel az idei évre korábban előre jelzett 4 százalékos növekedéssel szemben, míg a menedzsment a 2019-es pénzügyi évre vonatkozó nettó eredményvárakozásait a korábbi 3,3 milliárd dollárról 3,2 milliárd dollárra vágta vissza.

A Deere vezérigazgatója szerint a cég negyedéve a mezőgazdasági szektorra vetülő nagyfokú bizonytalanságot tükrözte vissza, Samuel R. Allen hozzátette, hogy az exportpiacokra való kijutással kapcsolatos aggodalmak mellett a nyersanyagok iránti rövidtávú kereslet nyomán a gazdálkodók egy része elhalasztotta a jelentős eszközbeszerzéseit.

A Deere 0,4 százalékos erősödéssel zárta a szerdai kereskedést, majd a társaság ma délután beérkező gyorsjelentése után a Deere árfolyama 1,2 százalékkal került lejjebb a nyitás előtti kereskedésben.

A kereskedelmi háborús bizonytalanság nem tett jót a Deere-nek
Címlapkép forrása: Daniel Acker/Bloomberg via Getty Images
forintarfolyam
lakásépítés
szabó istvan_exim_sajat_mónus márton
23 September 2019, Lower Saxony, Salzgitter: Volkswagen employees stand in a clean room for the production of battery cells at the VW Salzgitter plant. Volkswagen has started producing its own battery cells for electric cars.
Negative trends in Hungarian forint euro exchange rate
A farmer pulls a planter through a soybean field in this aerial photograph taken over a farm near Buda, Illinois, U.S., on Tuesday, July 2, 2019.
Thomas Cook üzlet
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Frankfurt Stock Exchange