Üzlet

A zárásra elfogyott a lendület, néhány pontos mínuszban zárt a BUX

Portfolio
A hét utolsó napján felpattantak az irányadó európai részvényindexek, a magyar tőzsde is felfelé kapaszkodott, azonban a pénteki piaczárásra elfogyott a lendület és a BUX végül néhány pontos eséssel zárta a hét utolsó napját. A hazai blue chipek közül egyedül a Mol tudott emelkedéssel zárni, az olajtársaság részvényei 0,2 százalékkal kerültek ma feljebb.

A zárásra elfogyott a lendület, néhány pontos mínuszban zárt a BUX

A nap második felének enyhe erősödését a pénteki piaczárásra teljesen ledolgozta a magyar tőzsde, a BUX 13 pontos mínusz mellett előző napi záróértéke közelében zárta a pénteki kereskedést. A Magyar Telekom 420 forinton stagnált, míg a Mol 0,2 százalékos erősödés után 2 966 forinton zárt. Az OTP 0,1 százalékos esés után 12 250 forinton zárt, míg a Richter 0,4 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó részvényei 4 880 forinton vettek búcsút a hét utolsó napjától.


Nagyot esett a Waberer's

A Waberer's lendülete a június közepén látott felpattanás után alábbhagyott, majd az átmeneti lecsorgást heteken át tartó oldalazás követte. A cég a múlt héten publikálta a legfrissebb számait, a Waberer's második negyedévét tovább romló eredményszámok mellett kedvezőtlen gazdasági környezet jellemezte, a menedzsment azonban optimista az idei év második felére vonatkozóan. A Waberer's második negyedéves gyorsjelentése után a Concorde közzétette elemzését, amelyben vételi ajánlás mellett 1785 forintos célárat határozott meg, ami 31,3 százalékkal magasabb a Waberer's csütörtöki záróárával összehasonlítva. A Waberer's árfolyama a hét közepén ismét nagyot erősödött, a szerdai emelkedés után tegnap tovább szárnyalt a papír, a társaság részvényárfolyama 6,3 százalékkal került tegnap feljebb. A Waberer's részvényeivel kapcsolatos lehetőségekről és kockázatokról csütörtöki elemzésünkben írtunk részletesen. A lendület péntekre elfogyott, a Waberer's nagyot esett, a társaság részvényárfolyama 4 százalékkal került lejjebb. A Waberer's 8,3 millió forintos forgalom mellett esik, ami 58,6 százalékkal alacsonyabb a Waberer's részvényeinek idei, átlagos forgalmával összehasonlítva.


Tulajdonost vált az MKB Bank, de még véletlenül sem a tőzsdén keresztül

Június 17-én indult el a kereskedés a BÉT-en az MKB Bank részvényeivel, de csak elméletben. A gyakorlatban egyetlenegy részvény sem cserélt gazdát azóta a tőzsdén. Ma viszont bejelentették, hogy Szíjj László közvetett, 32,9%-os érdekeltsége egy ismeretlen befektetőkhöz kötődő magántőkealaphoz kerül. A tőzsdén továbbra sincs kötés. Tovább a cikkhez

Emelkednek a tengerentúli tőzsdék

Emelkedéssel indult a hét utolsó napja a tengerentúli tőzsdéken, a piaci kommentárok szerint a befektetők egy része abban reménykedhetett, hogy a Fed tovább lazíthat majd, és hamarosan az Európai Központi Bank is léphet majd. A hangulatot mindemellett javíthatta a bejelentett kínai stimulus is, amit Kína a fogyasztás élénkítése céljából alkalmazna. Az egyedi részvények esetében az Nvidia közel 8 százalékkal került feljebb a társaság vártnál kedvezőbb gyorsjelentése után. A tengerentúli piacnyitástól távolodva az amerikai részvénypiacok továbbra is emelkednek, a Nasdaq 1,1 százalékos erősödése mellett az S&P500 0,9 százalékkal került feljebb, míg a Dow 189 pontos plusz mellett 0,7 százalékot erősödött.


Nagyot esett a Takarék Jelzálogbank

Felfelé kapaszkodnak az irányadó európai részvényindexek pénteken, míg a kereskedés második felében a régiós tőzsdék felemásan teljesítenek, a lengyel WIG 0,2 százalékos esése mellett a prágai tőzsde stagnál, míg a bécsi börze 0,5 százalékkal került ma feljebb. A magyar tőzsde is emelkedik, a BUX 1,7 milliárd forintos forgalom és 107 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek a Magyar Telekom kivételével emelkednek. A BUX komponensei közül a Takarékbank Jelzálogbank részvényei teljesítenek a leggyengébben, a társaság tegnap tette közzé első féléves gyorsjelentését, amelyet követően az árfolyam 5,8 százalékkal került ma lejjebb.


Emelkednek az európai tőzsdék

A szerdai hatalmas zuhanás után a hét negyedik napján az irányt keresték az amerikai részvénypiacok, miután a piaci kommentárok szerint a befektetőket az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírek aggasztották. Kína tegnap a legutóbbi amerikai vámokra válaszul ellenintézkedéseket helyezett kilátásba, mindemellett a vártnál erősebb júliusi kiskereskedelmi eladási adat és a Walmart vártnál kedvezőbb gyorsjelentése képes volt kissé javítani a hangulatot. A csütörtöki zárásra a Dow és az S&P500 is előző napi záróértéke fölé erősödött, a Dow 100 pontos emelkedés mellett 0,4 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,3 százalékos emelkedéssel zárt, míg a Nasdaq 0,1 százalékos eséssel fejezte be a hét negyedik napját. Ázsiában felemásan teljesítettek az irányadó részvényindexek pénteken, miután Kína ellenintézkedéseket helyezett kilátásba az amerikai vámok miatt. A befektetők mindemellett kedvezően fogadták a kínai külügyi tárca kommentárját, miután a kínai külügyminisztérium szóvivője szerint Kína továbbra is bízik abban, hogy az Egyesült Államokkal elérhető lehet a kereskedelmi megállapodás, a pénteki kereskedés hangulatát javíthatta a Reuters kínai stimulussal kapcsolatos értesülése is, ami a fogyasztás élénkítését célozhatja meg. A Nikkei 0,1 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 0,9 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,3 százalékot emelkedett. Ázsia más részein borús hangulatban telt a hét utolsó napja, a szingapúri tőzsde 0,5 százalékos esése mellett a dél-koreai Kospi 0,9 százalékkal került lejjebb. Az európai tőzsdék erősödéssel vágtak neki a hét utolsó napjának, a pénteki piacnyitástól távolodva a kontinens börzéi tovább emelkedtek, a milánói börze 0,9 százalékos emelkedése mellett a CAC40 0,7 százalékot erősödött, míg a DAX 0,9 százalékot emelkedett.


Lejjebb került a Takarék Jelzálogbank árfolyama

A Takarék Jelzálogbank a tegnapi piaczárás után tette közzé első féléves számait, a társaság gyorsjelentése után az árfolyam 5,2 százalékkal került lejjebb ma reggel, majd a részvény a korábbi esés egy részét képes volt ledolgozni, a Takarék Jelzálogbank árfolyama 3 százalékkal került ma lejjebb.


Erősödik a 4iG

A 4iG a tegnapi piaczárás után jelentette be, hogy a társaság nagy összegű szerződést kötött a Budapest Bankkal. A Budapest Bank és a 4iG "bank üzleti alkalmazás és kapcsolódó rendszerek fejlesztése" tárgyában kötött keretszerződést és a felek aláírták a keretszerződés részét képező első egyedi megrendelést. A keretszerződés első egyedi megrendelésének értéke 1,192 milliárd forint + ÁFA. A bejelentést kedvezően fogadták a befektetők, a 4iG árfolyama 1,5 százalékkal került feljebb ma délelőtt.


Felfelé kapaszkodik a BUX, emelkedik a Mol

A pénteki piacnyitástól távolodva tovább emelkedik a magyar tőzsde, a BUX 232 pontos plusz mellett 0,6 százalékkal került feljebb. A továbbra is stagnáló Magyar Telekom mellett a Richter árfolyama 0,1 százalékot erősödött, míg az OTP 0,5 százalékkal került feljebb. A hazai nagypapírok közül 1,3 százalékos emelkedésével a Mol teljesít a legjobban.


Mérsékelt emelkedéssel indult a pénteki kereskedés a magyar tőzsdén

Mérsékelt erősödéssel vágott neki a hazai részvényindex a hét utolsó napjának, a BUX 146 pontos plusz mellett 0,4 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek vegyesen teljesítenek a pénteki piacnyitás után. A Magyar Telekom árfolyama stagnál, míg a Richter 0,4 százalékkal került lejjebb. Az OTP 0,5 százalékkal került feljebb, míg a Mol 1 százalékot erősödött.


Emelkedéssel indulhat a hét utolsó napja Európában

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

A hét harmadik napjának hatalmas zuhanása után csütörtökön az irányt keresték a tengerentúli tőzsdék, miután Kína a legutóbbi amerikai vámokra válaszul tegnap ellenintézkedéseket helyezett kilátásba, azonban piaci kommentárok szerint a vállalati gyorsjelentések mellett a vártnál kedvezőbb júliusi kiskereskedelmi eladási adat képes valamelyest ellensúlyozni a recessziós aggodalmakat. A befektetők jól fogadták a Walmart számait, a társaság vártnál kedvezőbb második negyedéves beszámolója után a társaság részvényárfolyama 6,1 százalékkal került feljebb .A csütörtöki zárásra a Dow és az S&P500 is előző napi záróértéke fölé erősödött, a Dow 100 pontos emelkedés mellett 0,4 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,3 százalékos emelkedéssel zárt, míg a Nasdaq 0,1 százalékos eséssel fejezte be a hét negyedik napját.

Mérsékelt eséssel zárta a csütörtöki kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 119 pontos esés mellett 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. A Magyar Telekom 420 forinton stagnált, míg a Richter 1,3 százalékos emelkedés után 4 900 forinton zárt. A Mol mindemellett 0,3 százalékos esés után 2 960 forinton fejezte be a csütörtöki kereskedést, míg az OTP 1,1 százalékos esést követően 12 260 forinton búcsúzott a hét negyedik napjától.

Mik az előjelek mára?

Ázsiában nem volt egyértelmű az irány a hét utolsó napján, miután Kína ellenintézkedéseket helyezett kilátásba az amerikai vámok miatt. A befektetők mindemellett kedvezően fogadták a kínai külügyi tárca kommentárját, miután a kínai külügyminisztérium szóvivője szerint Kína továbbra is bízik abban, hogy az Egyesült Államokkal elérhető lehet a kereskedelmi megállapodás. A piaci kommentárok szerint a pénteki kereskedés hangulatát javíthatta a Reuters kínai stimulussal kapcsolatos értesülése is. A Nikkei 0,1 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 1,1 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji részvényindex 0,7 százalékot erősödött. Ázsia más részein lejjebb kerültek a részvényindexek, a dél-koreai Kospi 0,8 százalékos esése mellett a szingapúri tőzsde 0,5 százalékkal került ma lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt emelkednek ma reggel, míg a határidős DAX 73 pontos plusza 0,6 százalékos emelkedést vetíthet előre a pénteki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A pénteken beérkező makroadatok mellett a befektetők az USA és Kína kereskedelmi háborújával összefüggő hírekre fókuszálhatnak majd, miután Kína tegnap ellenlépéseket helyezett kilátásba az Egyesült Államok által korábban bejelentett, kínai termékeket sújtó vámok miatt.

Mire érdemes ma figyelni?

Pénteken az MNB a nemzetközi tartalékainak friss adatait teszi közzé, magyar szempontból fontos lesz a péntek esti két hitelminősítői döntés, az S&P és a Fitch is frissítheti magyar besorolását. Az Egyesült Államokból a hét utolsó napján a júliusi megkezdett lakásépítések mellett a kiadott építési engedélyeket teszik közzé, míg a tengerentúlon a Michigani Egyetem augusztusi fogyasztói bizalmi indexének előzetes értékét is publikálják majd.Emelkedéssel indulhat a hét utolsó napja Európában

Pénteken teszi közzé gyorsjelentését az ANY Biztonsági Nyomda.Emelkedéssel indulhat a hét utolsó napja Európában

Mi történt eddig a tőzsdéken?Emelkedéssel indulhat a hét utolsó napja Európában

A töredékére zsugorodik a Takarék Jelzálogbank

A Takarék Csoporton belüli átszervezések eredményeként hamarosan az eddiginél jóval kisebb Takarék Jelzálogbankot tulajdonolnak majd a tőzsdei részvényesek. A tegnapi piaczárás után közzétett első féléves gyorsjelentés már sok mindent bemutat arról, mekkora lesz a kereskedelmi bankjától megfosztott jelzálogbank. Konszolidált mérete közel a harmadára, bevételtermelő képessége kevesebb mint egytizedére csökken. A jelzálogbank első féléves nyeresége a folytatódó tevékenységből 621 millió forint volt. Tovább a cikkhez

Tőkeemelésről, saját részvények vásárlásáról dönthet a 4iG közgyűlése

Rendkívüli közgyűlést tart a 4iG 2019. szeptember 5-én, ehhez kapcsolódóan közzétette a társaság a közgyűlési előterjesztéseket. Tovább a cikkhez

A Budapest Bankkal szerződött a 4iG

Nagy összegű szerződést kötött a 4iG a Budapest Bankkal - tette közzé a társaság. Az informatikai cég a bank üzleti alkalmazásait és kapcsolódó rendszereit fejleszti majd. Tovább a cikkhez
ujszulott
e-cigi
Megszolalt a kormany gigantikus brusszeli buntetetesrol1500
DLAPE20190501316
borisjohnson
ubsermotti
Frankfurti tőzsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
facebookshutter