Ellepi Budapestet a hullámkarton, nem győzik a hulladékudvarok
Üzlet

Ellepi Budapestet a hullámkarton, nem győzik a hulladékudvarok

Portfolio
A Fővárosi Közterület-fenntartó tájékoztatása szerint valamennyi hulladékudvarában, az extrém módon megnövekedett hullámkarton beszállítások miatt, kapacitáshiány okán, korlátozott az átvétel - írja az Index.

FIGYELEM! Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy valamennyi hulladékudvarunkban, az extrém módon megnövekedett hullámkarton beszállítások miatt, kapacitáshiány okán, korlátozott az átvétel és jelenleg - átmeneti ideig - csak a lakossági mennyiségek átvételére van mód. Megértésüket köszönjük!

- írja az FKF honlapja. A portáltól a sajtóosztály megtudta, hogy a 2018-as látványos növekedés után, 2019 első félévében újabb 15 százalékkal több hullámkarton érkezett, márciusban és júliusban pedig az előző évi ugyanezen havi beszállításokhoz képest közel 40%-os a begyűjtött mennyiség növekménye.

A jövőben egy átlagos személygépkocsikba beférő lakossági mennyiséget veszik át, az ennél nagyobb papírmennyiség esetén az átvételt megtagadhatják. Jelenleg is ez a korlátozás van érvényben. A korlátozás oka pedig, hogy több cég is, amelyiknél nagy mennyiségben halmozódik fel a hullámkarton, elkezdték a hulladékudvarba szállítani ezeket. A háttérben az is áll, hogy egyrészt megnőtt a hulladékudvarok ismertsége, másrészt egyre többen költöznek és az építkezések is pörögnek.

"Egy biztos, a beáramló hullámkarton mennyiség túlnyomó többsége tartós fogyasztási cikk csomagolóanyaga, bútorok, elektromos és elektronikai eszközök csomagolása" - mondták az FKF-esek.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Balogh Zoltán
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bika wall street index tőzsde