Üzlet

Jövő héten újra sztrájk lesz a Ryanairnél

Portfolio
A következő hetekben több operációban is sztrájk várható a Ryanairnél, jövő héten a brit pilóták egy része sztrájkolhat 2 napig.
A Ryanair dolgozóit képviselő ír, brit, spanyol és portugál szakszervezetek sztrájkot terveznek a következő hetekben, elsősorban azért, mert a tavalyi sztrájkokkal kiharcolt béremelések ellenére továbbra is elégedettlenek a pilóták béreivel. Az már biztos, hogy a brit pilóták felét képviselő brit pilóta-szakszervezet augusztus 22-től 2 napos sztrájkot tart, de az ír pilóták is sztrájkra készülnek.

A Ryanair azzal számol, hogy a sztrájkok miatt minimális számú járattörlésre kerül sor, az utasokat pedig el tudják szállítani az úticéljukhoz. A cég személyzeti vezetője, Edward Wilson elmondta, augusztusban az utasok nagy része nyaralásra készül, ezért ebben az időszakban a legmagasabb az előre lefoglalt jegyek aránya, így nem számítanak arra, hogy a sztrájkok miatti bizonytalanság jelentősen csökkentené a foglalásokat.

A szakszervezetek egyes pilótáknál 57-101 százalékos béremelést szeretnének, ami a cég szerint teljességgel lehetetlen, különösen a mostani, gazdasági lassulással jellemezhető gazdasági környezetben. Erre egyébként már reagált a Ryanair, bezárja a portugál Faróban lévő, és két kanári-szigeteki bázisát is, ami részben azzal is összefügg, hogy a korábbi légikatasztrófák miatt továbbra sem repülhetnek a Boeing 737 MAX gépek, amik fontos szerepet játszanak a Ryanairnél.

A cég nehézségei jól leolvashatók a vállalat részvényárfolyamán, az árfolyam évek óta lejtmenetben halad, idén 18 százalékot veszített az értékéből, az elmúlt egy évben a Ryanair elveszítette értékének a harmadát.

Jövő héten újra sztrájk lesz a Ryanairnél
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
bika wall street index tőzsde