10 elképesztő technológia, ami gyökerestül megváltoztatja a mindennapjainkat
Üzlet

10 elképesztő technológia, ami gyökerestül megváltoztatja a mindennapjainkat

Portfolio
A jövőben hatalmas drónok szállítják majd az árut óriáskonténerekben, miközben önvezető autókkal közlekedünk, a házakat előre gyártott modulokból építik majd fel 1-2 nap alatt, az orvostudományban pedig 3D-nyomtatóval készítenek organikus művégtagokat. Ha a jelenlegi technológiai fejlődés kitart, tíz év múlva nagyjából így néznek majd ki a mindennapjaink. Bemutatunk tíz olyan technológiát, amely radikálisan megváltoztathatja az emberek hétköznapjait a közeljövőben.

1 2 3

A legújabb technológiai vívmányokról is szó lesz a Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencián. Regisztráljon Ön is!
1. oldal.

Tömeggyártott házakTöbb százmillió dollárnyi befektetői tőke áramlott az elmúlt években olyan cégekbe, amelyek gyártógépsorokon raknak össze, szabványosított, moduláris házelemeket, melyekből 1-2 nap alatt egy komplett házat fel lehet építeni, sőt, egyes cégek akár komplett házakat is előre összeraknak, majd egy tréleren kiszállítják a megrendelő telkére. A tömeges, "futószalagon" történő házgyártás a komplett építőipart felforgathatja, hiszen az építészeket, építőmunkásokat lényegében teljes egészében felváltja (részben) automatizált gyári technológiákkal. Az Egyesült Királyságban már több lakópark is felépült előre gyártott, moduláris házakból.

Mesterséges szervek, végtagok10 elképesztő technológia, ami gyökerestül megváltoztatja a mindennapjainkat
Fotó: Shutterstock
A Wake Forest Instiute for Regenerative Medicine az egyik olyan intézmény, amely mesterséges, organikus szervek és végtagok előállításán kezdett el dolgozni, egy Organovo nevű labor pedig egy 3D-nyomtatóhoz hasonló eszközt is fejlesztett a végtagok létrehozásához. Bár ez a terület sem éppen mentes a hátráltató tényezőktől (a regeneratív orvostudomány egyik úttörőjéről, Paolo Macchiariniről például kiderült, hogy egy csaló), a közeljövőben remélhetőleg sikerül áttörést elérni az egészségügy ezen ágában és felválthatják a mesterséges szerveket, végtagokat az élő, sejt alapú implantátumok, protézisek váltják fel.

Önvezető autók10 elképesztő technológia, ami gyökerestül megváltoztatja a mindennapjainkat
Fotó: Shutterstock
Önvezető autókkal már az 1920-as évek óta kísérleteznek, de igazán komoly áttörés ezen a területen nem született egészen a 2010-es évekig. Jelenleg számos nagyvállalat dolgozik ilyen járművek előállításán, többek közt a BMW, a Ford, a Nissan, a Tesla, a Volkswagen, a Mercedes és a Google-höz köthető Waymo is. Jelenleg az autók többnyire még csak limitált távon, emberi felügyelet mellett működnek, de ha egyszer sikerül a technológiát tökéletesíteni, az önvezető autók miatt a világ összes közlekedési rendszabályát radikálisan reformálni kell.
Ez a cikk folytatódik
1 2 3
BET
klíma
Balaton fejlesztes unios tamogatas1500
OTP
Richter
A Budapesti Elektromos Mûvek Nyrt. MTI
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
BET