Háborús üzemmódban a Huawei a túlélésért
Üzlet

Háborús üzemmódban a Huawei a túlélésért

Portfolio
A Huawei alapítója, Ren Zhengfei elég erős üzenetet küldött hétfőn a vállalat alkalmazottainak, a levél tele van katonai hasonlatokkal, ami nem csoda, hiszen Ren korábban kínai katonai vezető volt, a technológiai cég pedig az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háború tűzvonalába került.
A Reuters tudósítása alapján az üzenetben Ren többek között ezeket írta:
  • A mostani egy élet-halál helyzet a Huaweinek.
  • Ren arra kérte az alkalmazottakat, hogy agresszíven dolgozzanak a kijelölt értékesítési célok eléréséért, mivel a vállalat háborús üzemmódba kapcsolt, hogy túlélje a krízist.
  • Ha nem tudod elvégezni a munkát, akkor adj helyet a tankunknak, hogy tovább menetelhessen, de ha te is jönnél a csatatérre, akkor te is húzhatod a tankunkat, fogalmazott Ren.
  • A kialakult helyzetre tekintettel a Huawei a korábbinál többet fog költeni gyártási eszközökre, azért, hogy biztosítsa termékei előállításának folyamatosságát.
  • Az év első felében a Huawei számai még jól néztek ki, részben amiatt, hogy a cég kínai ügyfelei szimpatizáltak a vállalattal, és időben fizettek, de az első féléves cash flow nem mutatja jól a valós helyzetet.
  • A vállalat megreformálja a globális működését, csökkenti a jelentési szintek számát, és megszüntet nem hatékony pozíciókat. 3-5 éven belül új vér áramlik majd a Huaweiben, írta Ren. A cég történetének legkritikusabb időszakát túlélve új hadsereg születik majd, aminek a feladata uralni a világot.

A Huawei-alapító levele azok után érkezett meg a cég alkalmazottaihoz, hogy az Egyesült Államok további kilencven napra felfüggesztette a Huawei Technologies elleni embargót, ezzel egyidőben viszont az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma további 46 Huawei-leányvállalatot helyezett az úgynevezett Entity List-re.

(Reuters)
Címlapkép: Alex Tai/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
gáztározo0921
klima0921
shutterstock_1424418242
szaudarábia0921
uzemanyag0920
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
uzemanyag0920