Lefordult az OTP, fontos szinthez közelít a Mol
Üzlet

Lefordult az OTP, fontos szinthez közelít a Mol

Portfolio
A héten nagyot esett az OTP és a bankpapír grafikonja alapján elképzelhető, hogy a lejtmenet folytatódik, míg a hét második felében ismét lefelé csorgó Mol hamarosan újra a júliusi lokális mélypontja közelébe érkezhet meg, amelynek közeléből augusztus elején sikerrel pattant vissza az árfolyam. Izgalmakból tehát várhatóan az ünnepet követő rövid kereskedési héten sem lesz majd hiány, a hazai blue chipek technikai képe alapján megnéztük, hogy mire érdemes majd fókuszálni az előttünk álló néhány nap során.

OTP

Az OTP július elején kezdődő erőteljes felpattanása az elmúlt hetekben kifulladt, és a részvény lefelé vette az irányt. A negatív korrekció után az árfolyam a múlt héten ismét felpattant, a hét elején azonban a 12 700 - 12 800 forint közötti ellenállási zónában kifulladt a lendület, miután ebben a tartományban már júniusban és júliusban is elakadtak a bankpapír emelkedési kísérletei. Az árfolyam a 12 484 forintnál található 23,6 százalékos Fibonacci szint alá kerülve a 20 napos mozgóátlagot is letörte. Amennyiben a lejtmenet folytatódik, a következő támaszt az 50 napos mozgóátlag jelentheti majd, 12 185 forintnál.

Lefordult az OTP, fontos szinthez közelít a Mol

Mol

A Mol az elmúlt hónapok során egyre alacsonyabb csúcspontokat és alacsonyabb mélypontokat hagyott a grafikonon, azonban a lejtmenet a múlt héten elakadt a júliusi lokális mélypont közelében, és az árfolyam ismét emelkedéssel próbálkozott meg. Bár a hét elején úgy tűnt, hogy az emelkedés folytatódhat, a hét végére az árfolyam ismét lefordult. Lefelé a júliusi, a 2 932 forintál található lokális mélypont alatt a csökkenő csatorna alsó trendvonala jelentheti majd a következő támaszt 2 850 forint közelében. Míg a jelenlegi szintekről felfelé mozdulva el a 3 009 forintnál található 20 napos mozgóátlag felett a 3 060 forintos szint, majd az 50 napos mozgóátlag jelenti a következő ellenállást, 3 066 forintnál.

Lefordult az OTP, fontos szinthez közelít a Mol

Richter

Az elmúlt hónapok folyamán a Richter az 5 000 és az 5 300 forintos sávban oldalazott, majd az árfolyam az 5 000 forintos támasz alá került, és ezután további esés következett. A hét második felében a Richter emelkedéssel próbálkozott meg, az emelkedési kísérlet azonban a hét utolsó napjára kifulladt. Amennyiben a lejtmenet folytatódik, a következő támaszt 4 800 forint közelében találjuk, ami az elmúlt években többször jelentett már támaszt és ellenállást is a Richter számára, míg alatta a részvény 2018. júliusának 4 468 forintos mélypontja felé vehetné az irányt. Ha a részvény a jelenlegi szintekről ismét emelkedéssel próbálkozna meg, felfelé első körben az 5 000 forintos szintre érdemes majd figyelni.

Lefordult az OTP, fontos szinthez közelít a Mol

Magyar Telekom

A Magyar Telekom május vége óta tartó emelkedése július végére kifulladt, az árfolyam lefordult és részvény a rövid távú emelkedő trendvonal alá került. A lejtmenet egyelőre a 418 forintos szint közelében kifulladni látszott, amennyiben az árfolyam 418 forint alá kerülne, a részvény a május végi lokális mélypontot vehetné célba, 406 forintnál.

Lefordult az OTP, fontos szinthez közelít a Mol
Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde
gáztározo0921
klima0921
shutterstock_1424418242
szaudarábia0921
uzemanyag0920
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
uzemanyag0920