Üzlet

Mérsékelt esés az európai tőzsdéken a tegnapi felpattanás után

Portfolio
Miközben a hazai tőzsde az ünnepnap miatt zárva tart, a külföldi részvénypiacokon nem áll meg az élet. Az amerikai tőzsdéken jelentősebb emelkedés volt hétfőn és Európában sem indult rosszul a nap kedden, azonban napon belül lefordultak a vezető európai részvényindexek, és végül mérsékelt eséssel zártak. A lefordulásban nyilván szerepe volt annak is, hogy a tőzsdezárás előtt bejelentették, lemond az olasz miniszterelnök.

Lefordulás

A nap eleji emelkedés után nap közben lefordultak a vezető európai részvényindexek, és a keddi kereskedési napot 0,2-0,5 százalék mínuszban zárták. A nap végi lefordulásban nyilvánvalóan annak is zerepe van, hogy a zárást megelőző percekben kijött a hír, lemondott az olasz miniszterelnök.


Az európai piaczáráskor a vezető amerikai részvényindexek is mérsékelte esnek, igaz az esés mértéke csekély, a Dow és az S&P is csupán 0,1 százalékot veszített az értékéből.


Konszolidáció

Tegnap 1-1,5 százalékkal kerültek feljebb a vezető amerikai és európai részvényindexek, ma inkább csak konszolidálódnak a piacok, a fontosabb európai részvényindexek a tegnapi záróértékük körül ingadoznak. A német DAX 0,2 százalékot esett, a francia CAC stagnál, a brit FTSE 0,2 százalékkal került feljebb. A régióban mérsékelten emelkednek a tőzsdék, a lengyel piac 0,1, a cseh 0,3, az osztrák 0,4 százalékot erősödött.

Emelkednek a külföldi tőzsdék amíg mi ünneplünk

Mi történt hétfőn a tőzsdéken?

Miközben a budapesti tőzsdén az államalapítás ünnepe miatt szünetel a kereskedés, a külföldi részvénypiacokon egy kisebb felpattanás jött hétfőn. A recessziós félelmek némileg enyhültek és a kereskedelmi háborúval kapcsolatban bíztató jelnek vették a befektetők, hogy az Egyesült Államok további 90 nap haladékot ad a Huawei-nek arra, hogy az amerikai vállalatokkal üzleteljen. A recessziós félelmekre reagálva Donald Trump azzal nyugtatta a kedélyeket, hogy az amerikai gazdaság jól teljesít, a fogyasztók gazdagok, jelentős adócsökkentés volt, ezért most "tele vannak pénzzel".

Az irányadó amerikai indexek mind 1 százalék feletti pluszokkal zártak hétfőn, a Dow 250 pontot erősödött, ami 1 százalékos emelkedésnek felel meg, az S&P 500 1,2 százalékkal, a Nasdaq 1,4 százalékkal menetelt felfelé.

Hogy indult a keddi kereskedés?

Az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgások voltak ma reggel, miközben a kínai Shanghai Composite és a hongkongi Hang Seng 0,1 százalékot esett, addig a japán Nikkei 0,6 százalékkal menetelt felfelé. A kínai tőzsde annak ellenére esett, hogy a jegybank újabb gazdaságélénkítő lépést vezetett be a hétvégén, ami a vállalatok hitelköltségeit hivatott csökkenteni.

Az európai tőzsdék kis elmozdulásokkal nyitottak ma reggel, az átfogó európai index, a Stoxx 600 alig mozdult a tegnapi záróértékéről. Jól teljesít ma az élelmiszerszektor, gyengélkednek viszont a nyersanyagipari cégek. A DAX, a CAC-40 és az FTSE-100 0,1-0,2 százalékot emelkedett, az olasz index viszont esik.Emelkednek a külföldi tőzsdék amíg mi ünneplünk

Mire figyeljünk ma?

Kedden makrodatok tekintetében nem lesz túl izgalmas a nap, az Eurostat publikálja az egyetlen említésre érdemes adatot, bár az építőipar júniusi statisztikája várhatóan nem rengeti majd meg a piacokat. A nemzetközi piacon elsősorban a Fed kétnapos konferenciájára figyelhetnek majd a befektetők a hét második felében, főleg úgy, hogy most izgalmasnak ígérkezik a következő néhány hónap jegybanki szempontból.

Az olasz belpolitikai helyzet a fókuszban lehet, Olaszországban bizalmatlansági szavazás jön, és érdekesek lehetnek a Brexittel kapcsolatos fejlemények is, ugyanis ma találkozik Párizsban Boris Johnson és Emmanuel Macron.Emelkednek a külföldi tőzsdék amíg mi ünneplünk
gáztározo0921
klima0921
shutterstock_1424418242
szaudarábia0921
uzemanyag0920
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
uzemanyag0920